Kosodrzewiny - nie bardzo, będą słabo rosły
cyprysiki groszkowe żółte odmiany Filifera Aurea - źle
bukszpaniki - dobrze
Taxusy - czyli cisy dobrze
bonsai zależy z czego, z cisa, bukszpanu dobrze
negishi ---chyba Pinus parviflora 'Negishi' źle
wisnia pospolita (jak u sylwusi) dopuszczam taką możliwość - mam kilka u siebie
cisy inaczej Taxus - j.w.
choineczka miniaturkowa niebieska (nie znam nazwy...?Jeddeloh?) - choina kanadyjska Jedeloh jest zielona - może być
I drugie pytanko, chcialabym takie fajne ciurkadelko ale bardziej w stylu fontanusi jak zrobila u kogos Danusia :
Na stronie głównej masz okienko wyszukiwarki wpisuj bez błędu kluczowe słowa i pokaże artykuły. Mamy ich ponad 200 na różne tematy
Z kolei na forum jest inna wyszukiwarka kluczowych słów albo pokaż wątki albo pokaż posty.
Roninek dla nas zrobił, korzystajmy. To bardzo ułatwia
Tak, coś takiego, ostatnio także wklejałam zdjęcia.
Jest taka lipa, która od razu ma trochę płasko gałęzie.
Taką formę wyprowadzić da się, trzeba przywiązywać gałęzie do płaskiej konstrukcji z bambusów i wycinać wszystko co wyrasta nie w tą stronę. Przywiązywać też.
Chciałabym zobaczyć ten szpadelek samodzielnie wykonany Brawo. Jakbyscie nie mieli takiej złotej rączki to zapraszam po szpadelki do naszego sklepu http://sklep.ogrodowisko.pl/
Ja mam poprzycinane, jeśli rosną blisko siebie po prostu będą gęściejsze. Ładnie wyglądają
Nadmieniam, że w szkółkach (dobrych) przycinają je celem zagęszczenia, a nie pędzą chudzielców wzwyż, żeby kasę zarobić na wysokości
Jak oglądałam dokładnie poszczególne pędy to zauważyłam, że co ok 4 liście pojawiają się takie tyciutkie korzonki. Pocięłam je tak aby się znajdowały na dole każdej z "sadzonek".
Myślisz Danusiu, że mogę zaryzykować i wsadzać takie od razu do ziemi? Póki co są w wodzie na parapecie...