Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek na betonie 09:35, 08 lut 2013

Do góry
Poszło mi z tą mapką szybciej niż myślałam.
Widać tam działkę naszą - dom nr 89, i siostry - 89a.
Przewrócona "na bok" - północ jest po prawej.
Początki w Kruklandii 09:24, 08 lut 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Tak wyglądał zegar przed (zdjęcie jeszcze z mieszkania, lepszego nie mam)

A tak jest

Pomysł bąbowy z postarzaniem, może i ja coś takiego znajdę do postarzenia ...
Mój jesienny ogród 09:24, 08 lut 2013

Do góry
Haniu, na pewno nie jest łatwo zrobić w śniegu taką rzeźbę, ciekawe ile czasu potrzeba na wykonanie. Było ich sześć. Wycieczka była super, jadę w niedzielę znów chłopaki z budowy jadą i mnie zabiorą. Pogoda ma być super, to by mi pasowało. Larrym i Sandy umówiłem się za tydzień w kawiarni. Pozdrowię ich i spytam się czy mogę pokazać fotkę z nimi.
Bogdziu, Myszołowa zobaczyłem od razu po wyjściu z ogrodniczego, był wielki. Lubię przygodę więc się kręcę przy okazji zawsze kogoś poznam, wiadomo że za dobrym towarzystwem się tęskni. Jeśli nie uda mi się załatwić pracy, to w maju będę wracał a wtedy Ciebie bym chciał odwiedzić w pierwszej kolejności. Pozdrawiam i pokazuję następne rzeźby.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:23, 08 lut 2013

Do góry
Trochę mnie nie było, ale jakos czasu brak.
Od niedawna mamy nowego lokatora w domu
Zwie się Leosiek

Leoś to żółwik stepowy iiiii ja teraz zamiast siać werbenę, i inne cuda to ja mam teraz posiany cały parapet zielskiem typu rukola, roszponka, rzodkiewka, kalarepka
wszystko co gadzina je
No i na wiosnę mam nowy obiekt w ogrodzie do zaplanowania - wybieg dla gadziny, zaopatrzony w zioła i sukulenty wszelkiego rodzaju tak że w tematyce ogrodowej cały czas zostaje

Ostatanio nie mam zbyt wiele czasu więc zaniedbałam wiosenne przygotowania, mam już bulwy begoni na taras, czasu brak żeby je w donice powsadzać, mam też bulwy canny chyba 20 szt, tez czasu brak na wsadzanie, ale mam nadzieje że niebawem dzień będzie dłuższy i pogoda pozwoli na przygotowania do wiozny na dworze to sie będzie działo.

Za tydzień mam zabieg z Filipem - usuwanie migdałków - boje sie jak diabli, ale pocieszam sie że ma byc już tylko lepiej.
Dla odmiany czas na zmiany... 09:20, 08 lut 2013

Do góry
no dobrze...szopce daję spokój...ale ta rabata przed domem mi spokoju nie daje....

potrzebuje pomocy w doborze roślin do rabat przed domem...ta którą robiła w tamtym roku nie podoba mi sie i nie była chyba do końca przemyslana (moja pierwsza w życiu)

chodzi mi o te miejsca na różowo

w realu

jedna strona -ona głównie cienista jest

i druga, na której jest już rabata, ale nie zadowolona jestem

klon teraz niewygląda...po zatym ta rabata za ciemna jest...tam troszkę więcej słońca niż po przeciwnej stronie, ale myslę że cieniolubne poradziły by sobie też..a później ku zachodowi na dom się chowa i dlatego przy szopce po poł jak na patelni

wkleję jeszcze propozycje Gosiaka...tak dla przypomnienia

podobają mi się te horti, rozjaśniłyby...co o tym myslicie?

chciałabym żeby to też jakoś pasowała do tej mojej mizernej reszty

poradźcie coś Kochani
Nostalgiczny ogródek shabby chic 09:17, 08 lut 2013

Do góry

beata0109 napisał(a)
Jedno dwa nasionka do rolki, pozniej nie trzeba pikowac wsadza sie sadzonkę razem z rolką od razu do ziemi. Papier dobrze się rozkłada . Robie tak tylko z kwiatami . Warzyw ( kapusta, papryka itp) nie sadzę w ten sposób bo nie mam pewności czy rolka nie jest nasączona czymś chemicznym.

pomysł rewelacja, a ja właśnie posprzątałam wszystkie walające się rurki (bałaganiarzom domowym nigdy sie nie chce ich wyrzucić ; na pewno wykorzystam na pomidory
Ogródek na betonie 09:01, 08 lut 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

Tak jest wiatę by rozebrać - ja bym usunął całkowicie aby mieć przejście na tyły. Rabatkę bym pociągnął wzdłuż ogrodzenia na tyły (obok rozebranej wiaty ) . A może na beton położyć kostkę ? to nie jest tak znowu dużo ok. 70 m2.
Ale tak tylko gdybam . Pewnie odezwą się inne propozycje i lepsze. Pozdrawiam.

Podoba mi się pomysł z tą przedłużoną rabatą zamiast wiaty... Tylko rodzice muszą sie zgodzić na rozebranie - ale tu można by już posadzić trochę roślinek i zazielenić
Ania pisała, że z funduszami krucho - kostka jednak chyba trochę kosztuje
A może trochę powiększyć ten trawniczek w stronę domu - pod te schodki - a ułożyć na nim ścieżkę do chodzenia "suchą nogą" ? wyobraźnia u mnie kiepska, ale tak mi się pomyślało. Ścieżka mogłaby być z kamienia albo np. z kostki ale takiej wielkości chodnikowej tylko gładkie (pokazałabym o co mi chodzi ale mi przysypało Moment - mam takie zdjęcie (już na ogrodowisku) gdzie ciut widać... mało no ale cuś...

taka zwykła ale nie wygląda źle. Może taką dałoby się wyłożyć plac. Tak na przykład - to tylko takie luźne pomysły, może któryś się przyda choć ciut. Pozdrawiam

Aniu, wiata jest akurat nasza, Mąż zbudował ją jako tymczasowy garaż. Potem posialiśmy tą trawkę dla naszych dziewczyn i wiata przyjęła funkcję drewutni i rupieciarni. Wyrok na nią zapadł już w zeszłym roku, ale M nie zdążył usunąć wszystkiego. Mój Tata to taki zbieracz różności, zawsze mu się coś przyda. Zdarzało się, że my coś zepsutego wyrzucaliśmy, a on wyciągał z kubła i naprawiał albo przerabiał na coś innego. Fajnie, że wiele potrafi naprawić i nawet sam skonstruować, ale przechowywanie tych wszystkich przydasiów jest uciążliwe. Jak się potem okazało, ile kosztuje pozbycie się chociaż części jego zbiorów, to możnaby za to spokojnie jakieś nowe urządzenia kupić...

A o powiększeniu trawniczka cały czas myślimy, no i o ścieżkach... Mamy troszkę takich starych zwykłych chodnikowych płytek. Nawet myślałam, żeby je tak luźniej w trawce poukładać... Zobaczymy, na razie "burza mózgów" i wszystkie możliwe pomysły analizujemy.
Dzięki za zdjęcie!
Przyjazny ogród 08:59, 08 lut 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
koniec marca, kwiecień

A w tle jakie piękne ciemierniki Zresztą tu wszytko jest ładne... taka fulll wypas wiosna

U mnie nie ma gili... jak na razie wypatrzyłam je tylko 2 razy......

A zdjęcia robię przez okno
Mazury i mój kawałek ziemi 08:39, 08 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

tu próbuję zasłonić słup

Bluszcz lub winobluszcz lepiej to zrobi, a powojnik potem na niego możesz puścić

masz rację tak zrobię bo ten powojnik to tylko tam w mniarę osłonięty od wiatrów.chyba na winobluszcz się zdecyduję bo ładne kolory będą jesienią
Rododendronowy ogród II. 08:31, 08 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu.....zamiast zamartwiania ...zajęcia na forum szukaj

Dziękuje za podróż do Australii
ja w zamian proponuję inną podróż

Gdzie jest tak pięknie?

Bogdziu....niedaleko mnie....szkółka japońska w Pisarzowicach obok tych słynnych azalii
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:31, 08 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ale u Ciebie kwitną ciemierniki!!!! le mają lat?

A te to chyba posadziłam...... no właśnie poszłam szukać... kiedy posadziłam.. po fotach..... i hura, znalazłam nawet nazwę Odpowiedź będzie full profesjonalna..... posadzony w 2010, nazywa się PRETTY ELLEN WHITE
To jego pierwsze kwitnienie w 2011

Latem mi chorował i zdychał, ale dosypałam mu skorupek jajek coś na grzyba ..... i rok później...

A w tym siedzi pod śniegiem..

Dokupiłam sobie ciemierników, bo nie dość ,że wcześnie kwitną to baaaardzo długo ) Mam inne ale głupio posadzone , nie mam jak wykopać wiec dogorywają... ale wiosną będę mieć kolejne
Ogródek Hanusi po zimie 08:24, 08 lut 2013

Do góry
Witaj Haniu piątkowo

U mnie sypnęło ,humorek od rana dopisuje ,czego i Tobie życzę

Tu odpoczywam 08:13, 08 lut 2013

Do góry

Fiu ,fiu
Przesyłam serdeczności
Moje poletko 08:10, 08 lut 2013

Do góry
Sypnęło w nocy. I dobrze! będzie kołderka ,bo czuję ,że jeszcze przymrozi.!
A bez okrycia naszym ulubieńcom może być nie fajnie i narobi szkód

Koniec tygodnia tuż, tuż i trochę oddechu!
Dzisiaj świat niech będzie różowy

Pozdrawiam

Gdzieś na końcu świata... 08:10, 08 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
.. pali z góry i z boku trzeba będzie coś wykombinować.

Winobluszcz pięciolistkowy Murorum plus powojniki botaniczne i trzmielina

Przyjazny ogród 06:32, 08 lut 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

koniec marca, kwiecień

Bardzo mi się podobają te roślinki powtykane w skały/ drewno. Mariusz, masz szersze ujęcie tego miejsca?

Spróbuje znaleźć, nie jest to jednak jakieś wyjątkowe miejsce, dlatego też kadrowane .
Do usłyszenia
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 02:42, 08 lut 2013

Do góry
I ja różę dla Cię zostawiam
Mój kawałek raju II 00:51, 08 lut 2013

Do góry
Upsss.. nadrobiłam..... przeleciała mi taka okrągła półtysiączka... ale co tam kwiatucha zostawiam..... gratuluje....... 1505 stron

Ogrodnik mimo woli 00:46, 08 lut 2013

Do góry
Gratulacje
Ogród niby nowoczesny ale... 00:43, 08 lut 2013

Do góry
Spóźnione,ale szczere gratulki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies