Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

vita 12:11, 24 mar 2013

Urszulla napisał(a)
A czy rozpoznajecie w tej palmie pojedyncze elementy?
-patyki derenia
-trawa miskant Morning Light
-własne zasuszone płatki storczyków
-to czerwone to jakaś barwiona trawa kupna
-wstążeczki

Ula, liście trawy 'Morning Light' oczywiście rozpoznaję, ale własne zaszuszone płatki storczyków???
Nie wiedziałam nawet, że można je tak doskonale zaszuszyć. Brawo, bardzo oryginalna palma.
Miłej niedzieli
Urszulla 13:58, 24 mar 2013

I jeszcze muszę się czymś z Wami podzielić:
byłam w piatek w bibliotece u nas na wsi żeby sobie gazetki ogrodowe zmienić na inne
i wychodząc nie mogłam odejść od krzaka ostrokrzewu-olbrzym, piękny.
Przy okazji Wam obfocę,
a i inne rarytasy ktoś tam posadził
Urszulla 14:12, 24 mar 2013

Owies zasiany tydzień temu tak wygląda

i parapet przedświąteczny a za oknem zima i mróz

Gabriela 14:14, 24 mar 2013

Piękna, ta palma, mało komu chce się teraz robić własną, więc tym bardziej godna uznania. Gotowce są tylko w stylu palm wileńskich.
Ja w tym roku nie mam palmy, siedzę w domu chora od tygodnia i nawet nosa nie wyściubiam na zewnątrz, przez ten śnieg, to nawet zupełnie zapomniałam że Palmowa Niedziela to już dzisiaj.
Dziwne, że nie mogłaś upleść wianka z derenia, ja właśnie przed rokiem mój zrobiłam.
Maria667 16:18, 24 mar 2013

Ula!
Gratuluję palmy
Ja nie jestem najlepsza w pracach ręcznych tego typu, tym bardziej więc podiwiam tych, którzy potrafią wyczarować takie cuda
eliza3 16:18, 24 mar 2013

Nareszcie znalazłam czas, aby trochę do Was pozaglądać. U ciebie jak zwykle wszystko poukładane, palma piękna, owies zasiany, dekoracje gotowe.
U mnie na razie wysprzątane po malowaniu, wianek też zrobiłam ale taki na szybko, bo z sił trochę opadłam...
Pozdrawiam.
Milka 18:49, 24 mar 2013

Ula, koniecznie pokaż, może zobaczę jak jest prowadzony, bo od ubiegłego roku i u mnie rosnie, na razie młody ponoc mozna je ciąć, ostrokrzewy
Urszulla 18:53, 24 mar 2013

Kasiek napisał(a)

Pozdrawiam cieplutko i kwiatuchy zostawiam

Kwiatuch Kasiu piękny, o takich krokuskach marzę u siebie pod drzewami.
Urszulla 18:58, 24 mar 2013

Irenko, Kindziu- słonka nam potrzeba nawet zza szyby mrozu w cieple domowym nie czuć.

jotka napisał(a)

I pomyśleć, że większość z nas kiedyś opuszczała takie opisy czytając lektury ...

Zgadza się, nie wtapialiśmy się w to piękno

an_tre napisał(a)
Trafny piękny opis i śliczny storczyk chociaż biały, bo wszak bieli mamy ostatnio jakby przesyt pozdrawiam Ulka

Ale biel storczyków mnie zachwyca

Marzena2007 napisał(a)
Piękny opis...

Piękny opis Dziękuje, że go zamiesciłas, jakie piekne słowa i jak "ogrodowiskowe" pozdrawiam

muszę S. pokazać ile osób zachwyciło się tym opisem

Urszulla 19:07, 24 mar 2013

Przetacznik napisał(a)
O już są zdjęcia, w międzyczasie : ) Jaka fantazyjna i ładne kolory, na pewno nikt takiej drugiej mieć nie będzie, gratulacje

JulkAd napisał(a)
Ula słoneczka na niedzielę życzę...palma super nowoczesna, a opis storczyków ponadczasowy i pękny zarazem, buziaki zostawiam

To prawda, mało przypomina tradycyjne palmy

irena_milek napisał(a)
Synuś wdał się w mamusię, piękny fragment wybrał
Dekoracje śliczne, prawie juz światecznie
ja jakos w tym roku nawalam!

To w zasadzie nie są świąteczne dekoracje, jakoś tak wyszło że posiałam te wielkanocne nasionka i się zadomowiły na parapecie

Basia_1987 napisał(a)
Palemka bardzo oryginalna ,a ja tam ze zwykłą się wybieram do kościółka, nie mam daru twórczego

Basiu, na ogrodowisku się napatrzysz to za rok, dwa będziesz robiła
Ja tak nie mogę się wziąć za wianki, choć to nic trudnego...ale...

Kindzia napisał(a)
Bardzo oryginalna ta Twoja palemka! Ja leniwiec...kupną mam.
Pozdrowionka

Tobie się nie dziwię. Ostatnio popracowałaś dużo i byłaś zagoniona. Pozdrawiam ciepło

Ula, liście trawy 'Morning Light' oczywiście rozpoznaję, ale własne zaszuszone płatki storczyków???
Nie wiedziałam nawet, że można je tak doskonale zaszuszyć. Brawo, bardzo oryginalna palma.
Miłej niedzieli

Polecam suszenie własnych kwiatów. A Ty masz ich trochę
nawet płatki piwonii suszę

Gabriela napisał(a)
Piękna, ta palma, mało komu chce się teraz robić własną, więc tym bardziej godna uznania. Gotowce są tylko w stylu palm wileńskich.
Ja w tym roku nie mam palmy, siedzę w domu chora od tygodnia i nawet nosa nie wyściubiam na zewnątrz, przez ten śnieg, to nawet zupełnie zapomniałam że Palmowa Niedziela to już dzisiaj.
Dziwne, że nie mogłaś upleść wianka z derenia, ja właśnie przed rokiem mój zrobiłam.

Dziękuję za miłe słowa. A z tym dereniem, to właściwie nie wiem czy to dereń

Maria667 napisał(a)
Ula!
Gratuluję palmy
Ja nie jestem najlepsza w pracach ręcznych tego typu, tym bardziej więc podiwiam tych, którzy potrafią wyczarować takie cuda

Na to najlepsza recepta: Ogrodowisko.
Za rok będziesz różne rzeczy robiła czego Ci życzę.