Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Maria667 17:20, 24 mar 2013

Elu!
Kobea ładnie rośnie.
O remontach chcę zapomnieć. Właśnie za nami jest docieplanie poddasza. Strrraszny remont! Jak ekipa fachowców wyszła to musiała wejść ekipa domowa tzn mąż i ja. Przez tydzień walczyliśmy ze śladami remontu.
Teraz dochodzimy do siebie psychicznie. Ale przynajmniej świąteczne porządki mam za sobą
eliza3 17:27, 24 mar 2013

Maria667 napisał(a)
Elu!
Kobea ładnie rośnie.
O remontach chcę zapomnieć. Właśnie za nami jest docieplanie poddasza. Strrraszny remont! Jak ekipa fachowców wyszła to musiała wejść ekipa domowa tzn mąż i ja. Przez tydzień walczyliśmy ze śladami remontu.
Teraz dochodzimy do siebie psychicznie. Ale przynajmniej świąteczne porządki mam za sobą

Docieplanie poddasza to już większa robota, więc mieliście trochę pracy. Remont to zawsze duże przedsięwzięcie, ale po zakończeniu zawsze jest ładniej.
U mnie dwa tygodnie fachowców gościłam, ale też już po wszystkim, więc teraz jestem zadowolona.
Urszulla 18:49, 24 mar 2013

Elu- Ty masz wysprzątane na święta. Mnie to dopiero czeka syzyfowa praca u mnie.

Ja wysiewy zrobię po świętach, będzie więcej ciepła i słońca.
Milka 18:52, 24 mar 2013

[

Eliza, jestem pełna podziwu, tak zdrowo twoje roślinki wygladają czekam, jak dalej u mnie będzie, liczę na podobny sukces
pozdrawiam niedzielnie
Kasiek 19:53, 24 mar 2013

eliza3 napisał(a)
Witam wszystkich, trochę mnie nie było, ale za to ściany w całym domu wymalowane, a przy okazji wszystkie kąty wysprzątane, okna umyte, firanki wyprane i w takim świeżutkim domku można czekać na Święta

W ogrodzie śnieg, ale słonko ślicznie świeci. Ptaszki się tak się ożywiły że, zrobiły napad na karmnik i inne pojemniki z jedzeniem i ćwierkają wesoło jakby czuły, że wiosna choć spóźniona to jednak jest blisko

Na parapecie siewki kobei mają się chyba dobrze, nie mam żadnego doświadczenia, ale wyglądają zdrowo, zobaczymy czy się zbytnio nie wyciągną, ale mam nadzieję, że dziewczyny zerkną i podpowiedzą co dalej. Z sześciu nasionek wyrosło pięć, więc wynik dobry

Witaj ,wreszcie nadgonilam troszke zaleglosci u Ciebie i co widze? Piekna kobea Ja swoja dopiero dzisiaj posialam,mam nadzieje ze cos z tego bedzie bo tez sialam po raz pierwszy Cieplutko i wiosennie pozdrawiam
eliza3 20:11, 24 mar 2013

Urszulla napisał(a)
Elu- Ty masz wysprzątane na święta. Mnie to dopiero czeka syzyfowa praca u mnie.

Ja wysiewy zrobię po świętach, będzie więcej ciepła i słońca.

To ja też może jeszcze coś wysieję, ale raczej tylko kwiatki, bo warzywka prosto do gruntu-rozsad nie robię.
Co do sprzątania to nie lubię tego robić, więc dobrze, że mam to za sobą
eliza3 20:17, 24 mar 2013

irena_milek napisał(a)

Eliza, jestem pełna podziwu, tak zdrowo twoje roślinki wygladają czekam, jak dalej u mnie będzie, liczę na podobny sukces
pozdrawiam niedzielnie

Kobea to roślina którą poznałam na Ogrodowisku bardzo mi się spodobała, jeżeli się uda to będę siać co roku.
Wysiej ,będziesz się cieszyć bo szybko kiełkuje, werbena którą posiałam w lutym nie wychodzi i chyba nie wzejdzie.
Mam jeszcze nasionka, posieję do gruntu.
eliza3 20:24, 24 mar 2013

Kasiek napisał(a)

Witaj ,wreszcie nadgonilam troszke zaleglosci u Ciebie i co widze? Piekna kobea Ja swoja dopiero dzisiaj posialam,mam nadzieje ze cos z tego bedzie bo tez sialam po raz pierwszy Cieplutko i wiosennie pozdrawiam

To mamy coś wspólnego - debiut w sianiu kobei
Zobaczymy jak nam się uda ? Wcześniej nie siałam jednorocznych, dopiero Ogrodowisko mnie zaraziło
Będę zaglądać i kibicować
EPODLAS 22:20, 24 mar 2013

Elizo u ciebie w domu już wiosna jest. Kobea pięknie rośnie, w ogrodzie na pewno będzie wyglądała pięknie. Wiem, że ma piękne kwiaty.
Gosiniak 10:11, 25 mar 2013

Kobea superowa i jaka już duża, zazdroszczę ci bo ja w końcu nie wysiałam, będę na gotową polowała, w przyszłym tygodniu ciepło już ma być, słyszałaś?