Właśnie rozważyłam jej (róży) propozycję pozytywnie, z różami nie biję się, a zapraszam serdecznie bo po tej stronie nie ma szans na wsadzenie, a tak se zajrzy i spodoba się jej i zostanie
wszystkie iglaste na zimę zrzucają igiełki, jedne mniej inne więcej. jest to ocieplenie korzeni przed mrozem i nawóz jednocześnie, naturalne i nic tujom się złego nie dzieje, sosny w tym roku wyjątkowo obficie zrzucają igły, być może zwiastuje to srogą zimę.pozdrawiam.
przepraszam, że pisze w twoim dzienniku, ale tylko tak mam pewnośc że informacja dotrze do Ciebie.
Mam problem z tujami smarag, zaczęły niektóre dziwnie schnąć.
sta
To naturalny objaw, ale podlewanie teraz jest konieczne. Iglaki muszą zgromadzić troszkę wody w igiełkach i ziemi Podlewajcie zimozielone przed zimą. Brązowe można obtrzepać i wybrać, wygląd się polepszy.
przepraszam, że pisze w twoim dzienniku, ale tylko tak mam pewnośc że informacja dotrze do Ciebie.
Mam problem z tujami smarag, zaczęły niektóre dziwnie schnąć.
Kochani, jak coś pilnego piszcie w odpowiednim wątku tematycznym, potem link na PW do mnie (link proszę, żeby nie tracić czasu na szukanie...błagam, to czasem 5-10 minut zajmuje mi)
Jesli ktoś widzi, że zadane pytanie-także link i na PW. Wtedy znajdę
To naturalny objaw, ale podlewanie teraz jest konieczne. Iglaki muszą zgromadzić troszkę wody w igiełkach i ziemi Podlewajcie zimozielone przed zimą. Brązowe można obtrzepać i wybrać, wygląd się polepszy.
Teraz masz Sabinko gotowce, tylko dobrać rośliny, taki sam symbol - taka sama roślina. Nie mogę wklejać z nazwami bo za łatwo by było Pracuj sama także, czytaj mój wątek i co doradzam, jakie rośliny.
Sylwuś ja inne mam pytanko:
Czy te żurawki, begonie, trawki ozdobne i berberysy przeżywaja zime?
Mnie przede wszystkim zależy na wieloletnich roślinkach, oczywiście od czasu do czasu cos zakoloruję jednorocznymi ale "silne" roślinki mnie bardziej interesują
Pozwolę sobie odpowiedzieć za Sylwię:
Żurawki są zimozielone, trawki typu kostrzewy, miskanty, rozplenice przeżywają zimą.
Kolorowe begonie nie- to rosliny jednoroczne. Z moich realizacji begonie zastosowałam w kilku ładnych ogrodach. Pod projektem są linki do moich realizacji.
U Sylwii zaprojektowałam wyłącznie rośliny trwałe, tylko te begonie są jednoroczne. Na projekcie jest wodospad, Syla bardzo chciała, ale potem zrezygnowała z jego realizacji. W to miejsce można dać 3 świerki serbskie.
I tu Sebciu mocno przestrzeliłeś diagnozę, bardzo mocno, będzie labirynt chodnikowy, ściana wodna, kanał wodny, żywopłot węzłowy dwukolorowy i w nim trawy i kule kulki i kuliska, wrzosowiska, falujące trawy, hortensjowe gaje, partery bukszpanowe i różaneczniki, placyki z ławkami. No i wielka "rezydencja" dla ogrodnika z ma się rozumieć z zielonym dachem.
O tarasie nie wspomnę.
A to wszystko będzie się działo u nas, na Ogrodowisku.