Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Roztoczańskie klimaty 22:15, 21 mar 2013

Do góry
Przyjechac z kopara? Powiedz tylko slow....
U mnie wiosna ,taka sobie,wiosenna,krokusowa...ale co tam,Ty drinki jeszcze chlodzisz...
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 22:09, 21 mar 2013

Do góry
U mnie kilka zawieszek. Przygotowania do jarmarku prawie zakończone. Dziś dołożyli mi stresa, gdyż zapowiedział się ponownie program "Laur dla ogrodnika". Będą robić małą relację z naszej wystawy roślin. A ja mam być w niecodziennym ubranku

ogrodoweimpresjejolki 22:06, 21 mar 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, uwielbiam herbaciane różę nawet nie wiem czy nie najbardziej ...

Kiedyś pokazywałam Wam storczykowy parapet. Dzisiaj na drugim zarządziłam zmiany
Kilka kwiatków i kolorowe donice

Parapetówka u Joli? swojsko to zabrzmiało
Na samą myśl mi w głowie zaszumiało.
Pędzę szybciutko - zabrałem manatki
I jakie zdziwienie - to tylko kwiatki!

Przycinanie - cięcie drzew owocowych - zabezpieczanie ran 22:01, 21 mar 2013

Do góry
można też metodą drwala czyli rąbać co się da a mówiąc proście
ogólna zasada:
-usuń wszystkie gałęzie boczne do wysokości 80-100cm
- na tej wysokości zostaw 2- 4 najładniejsze gałęzie proste skracając ich ewentualne boczne odrosty na 5-10cm
-następne piętro około 40cm wyżej -zrób tak samo itd
szczegóły
wiśnia -tak jak Barbara zaznaczyła tylko przy samym przewodniku

śliwy najprościej jak na wysokości około metra zostawisz 4-5 gałezi bez środkowego przewodnika -kształt kotła - z czasem jak będzie gęsto wycinasz stopniowo całe konary - skracanie powoduje bardzo silny wzrost wilków

Kortland -zostawiasz tylko tą pochyloną gałąź po prawej i stopniowo przy paliku ja prostujesz

i teraz już widzisz że jak sam nie przerobisz tematu -materiałów wszedzie jest ogrom to nic z tego nie bedzie
Mój 4 arowy azyl... 22:01, 21 mar 2013

Do góry
Basiu dziś błądzimy po watkach i szukamy wiosny, może gdzieś przezimowała?

Rajski ogród Ani 21:59, 21 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zima jak ta lala!
Marzenko i co mamy z nią zrobić? tyle czarów, i zaklinania i na nic

Mój 4 arowy azyl... 21:54, 21 mar 2013

Do góry

Wiosenne pozdrowienia przesylam
ogrodoweimpresjejolki 21:53, 21 mar 2013

Do góry
Temat różany jeszcze mam nadzieję nie przebrzmiał, więc podaję różę która kwitnie w ogrodzie u Aliny

Początek moich przygód z ogrodem :) 21:52, 21 mar 2013

Do góry
I azalie, które dostałyśmy od taty na dzień kobiet już rozkwitły.

Ogrodowe skarby 21:52, 21 mar 2013

Do góry
Pogoda nie rozpieszcza zimno i na dodatek nie zapowiadają poprawy. Dzisiaj wyruszyłam na zakupy i pewnie mało to rozważne ale znowu kupiłam tym razem róże i forsycję no i mieczyki. Nie jestem zwolenniczką cebulek które trzeba chować na zimę ( zawsze zapominam)ale jakoś te mieczyki mnie skusiły
Dzisiaj zakończyłam wysadzanie roślinek wygląda to tak :

ogrodoweimpresjejolki 21:50, 21 mar 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Kiedyś pokazywałam Wam storczykowy parapet. Dzisiaj na drugim zarządziłam zmiany

piękny, wesoły parapecik Jolu
ogrodoweimpresjejolki 21:34, 21 mar 2013

Do góry

Początek moich przygód z ogrodem :) 21:30, 21 mar 2013

Do góry
W domu już wiosna na całego! Trzy tulipany zakwitły i hiacynt. Był jeszcze narcyz, ale już przekwitł.

Blaski i cienie nowego życia 21:22, 21 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
A w domu wyrosło już coś wielkanocnego
rzeżucha do dekoracji posiana w niedzielę

2 doniczki owsa też 4-dniowego
]

Śliczne! Pozdrawiam Ula
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:21, 21 mar 2013

Do góry
Ja spóżniona na 1300 okazję, ale za to druga okazja się zjawiła -redakcyjna, więc podwójne gratulacje

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:20, 21 mar 2013

Do góry
Byłam już dziś i nie zauważyłam pełnej setki . Gratulacje.Z okazji czasopisma również.

Wilcze pole – zagwozdki, przemyślenia, zmagania i efekty 21:14, 21 mar 2013

Do góry
Pogoda dobija, znowu dopadało śniegu. Jak tak dalej pójdzie to marcowe plany trzeba będzie przesunąć na kolejny miesiąc. Ostatnio wspomniałem o nasadzeniach w rabatach. O samych roślinach dopiero się uczę, obecnie mam za mała wiedzę, żeby samemu tworzyć kompozycje. Mogę tylko grymasić co mi się podoba, a co zupełnie nie leży. Z pomocą przyszła koleżanka z większym doświadczeniem.

Osobiście odpowiadają mi kostrzewy, funkie i różnokolorowe berberysy. Podobają mi się kolory kwiatów na różanecznikach. Świerki owszem, te w idealnej formie zawsze podziwiam. Mam jednego na działce rekreacyjnej rodziców, który został odratowany po świętach i wyrósł na ponad 8 metrów - chciałem go przetransportować do siebie, ale przerosły mnie koszta.

Z pierwszego projektu na razie mam świerka pospolitego. Również świątecznego. Nie wiem jeszcze czy się przyjmie, ale są ku temu szanse, bo siedzi w ziemi już kilka tygodni i wygląda zdrowo. Mam z nim jednam mały problem. Ma dwa równe wierzchołki, które zaczynają się od siebie odłączać. Jak będzie cieplej to je sfotografuję. Podejrzewam, że trzeba jeden usunąć i będę się radził Was jak to zrobić. Chciałbym się również zapytać o sadzenie tych drzew przy moim ogrodzeniu. Czy odległość około metra od pnia przy ogrodzeniu na wysokość około półtora metra w górę ma sens? Pewnie jak drzewo będzie dorosłe, to chciałbym żeby w tym miejscu jego gałęzie wychodziły ponad ogrodzenie, a pod nimi żeby dalej rosły rośliny ozdobne. Jest to możliwe?

Na "łezce" z pierwszego projektu pojawił się imieninowy różanecznik. Nie miałem wcześniej przygotowanych rabat, więc został tam komisyjnie umieszczony. Siedzi w ziemi od października i jest przeze mnie ciągle oszukiwany. Na mrozy zrobiłem mu z włókniny ubranko. Zimę w nim przetrwał, gdy je ściągnąłem i poczuł ciepło (było u nas ciepło przez 4 dni) to pięknie odżył. Później kolejne mrozy, znowu go zakryłem i znowu zimował. Obecnie bez ubranka siedzi w śniegu i liczy na wiosnę.

Jeśli ktoś ma uwagi co do dwóch pierwszych rabat, to chętnie wysłucham. Mam nadzieję, że koleżanka się nie obrazi
Mój kawałek raju II 21:13, 21 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dla Ani Antre moje kobee, trochę słabo wyszły zdjęcia to biała
a to fioletowa musisz się dobrze przyjrzeć po lewej stronie to 1 kiełek fioletowej, a reszta nasionek może później wzejdzie?
Już sporo jej w tej doniczce kiedy ją wysiewałaś? a taką maluśką mam białą, jutro pewnie będzie większa to ją sfocę
Witam wszystkich ogrodomaniaków 21:05, 21 mar 2013

Do góry
I ja witam cię serdecznie również początkująca Okolice Dęblina powiadasz ?Znam te strony a i Dęblin znam dobrze jeżdziłam do Szkoły Orląt do syna Fajnie powspominać te czasy .Pozdrawiam serdecznie

Na powitanie kwiatuszek dla ciebie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:57, 21 mar 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie za oknem takie widoki

były rok temu teraz jak to ktoś trafnie ujoł... białe g...

Myślalam, że oszalałam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies