Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Roztoczańskie klimaty 12:21, 29 sty 2013

Do góry
Poradźcie mi proszę ....chciałabym na wiosnę w tej donicy zrobić jakieś wyższe piętro ale tak, żeby lawenda została ...zaznaczam że donica jest betonowa ...nieocieplona ..... myślałam o brzozie youngi 3 szt ale niewiem czy ona się tu nadaje.....?? Myśle już długo nad ta donicą i wymyśleć nic nie mogę ...a sama lawenda tak jakoś płasko mi się wydaje...
)
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:19, 29 sty 2013

Do góry
Irena w tak pięknych okolicznościach przyrody....

ogrodoweimpresjejolki 12:17, 29 sty 2013

Do góry
Sory za taki żarcik

Wszyscy wolimy zieleń i kwiaty w naturze

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:15, 29 sty 2013

Do góry
Aga, słoninka dla mięsożerców, bo im się robaczki pochowały, a reszta nasionkami żyje. Może pokażę plewy owsa i prosa pod karmnikiem. Ile te ptaszki jedzą! Łupinki od słonecznika też są, ale poroznoszone pod innymi krzaczkami też. A owies i pszenicę sypię pod karmnik i póżniej z owsa dywanik zostaje. A chciałam sobie przy tarasie postawić karmnik! Dobrze, że M posłuchałam.

Rajski ogród Ani 12:04, 29 sty 2013

Do góry
Aniu, świetne zdjęcie od synowej, ale ja też wpadam, aby spóźnione gratki zostawić i życzyć rychłej wiosny i pięknie rozrośniętej , tej nowej rabaty cieniolubnej

ogrodoweimpresjejolki 12:04, 29 sty 2013

Do góry
Aniu, mnie też by cieszył A na razie odpadają wszystkie pąki kwiatowe w moim storczyku ... Brak czerwonej wstążeczki czy coś źle zrobiłam ????

Haniu, dzieki za przychylenie nieba

Tak sobie myślę, kiedy będzie wokoło zielono i zakwitną róże ....
A przecież ja to mam już

Co prawda zieleń oliwkowa, a róże zasuszone ...

a na drzwiach owocujące drzewo

Tak, tak, to moja "świątynia dumania"

Dolina Tęczy 11:55, 29 sty 2013

Do góry
Jak tam u Was pogoda? U nas od wczoraj odwilż co mnie cieszy ogromnie, bo już tych mrozów znieść nie mogłam ! Śniegi topnieją i mimo szarości i brzydoty jest to dla mnie mocno oczekiwany widok
Kazdy kolejny dzień przybliża nas do wiosny

Żegnaj styczniu

W tym roku pierwszy raz eksperymentalnie okryłam calą rabatę pod garażem, na której rosną rh (które w tamtym roku w ogóle prawie nie kwitły bo zmarzły), azalie i hortensje. Jedną horti zostawiłam bez okrycia bo w ubiegłym roku kwitła mimo mrozów Otrzepałam śniegowe czapy i przy okazji zajrzalam pod kołderkę - są powyginane od ciężru śniegu, ale wyglądają chyba nieźle, pąki są - jest szansa na kwiaty Na wiosnę dostaną siarki i obornika.

W przyszłym tygoniu jak wrócimy z krótkiego feriowego wypoczynku zabieram się za siaaaanie Nasionka już czekają !
Dla odmiany czas na zmiany... 11:27, 29 sty 2013

Do góry
Beatko, w kwestii warzywnika, nie pomogę, bo ja sama jeszcze do tego tematu nie dotarłam, ale na twoje przygnębienie powiem tak
1. realizować najważniejsze plany
2. podzielić wszystko na etapy..długo i krótkoterminowe
3. z tych planów musowych miec chociaż jeden, który pozwoli poprawić nastrój i do woli endorfin produkować
buziam i kwiatucha na poprawę wstawiam
Ogród w skali mikro :) 11:13, 29 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
U mnie bluszcze , gaulteriie i rh wyglądają tak

znalazłam!!

faktycznie trochę inaczej to wygląda, u mnie jakby na całości liści jest robiona koronka; postanowiłam oberwać te wszystkie liście i potem będę pryskać roślinkę.
a po drodze zobaczyłam kota, co za trupa robi, parapet Gapa, jaki piękny..kopiuj i jeszcze do tego cudny dzwonek karpacki!!!
Ogród w skali mikro :) 11:06, 29 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
A moje kobee już szykują spręźynki , coby się czegoś czepić a ja się modlę żeby za bardzo nie rosły , bo jak je potem wytaszczę na taras

Gierczusiu, najpierw pochwalę to cudo, jak to ci się udało!! i biegnę szukać szkody wyrządzone przez opuchlaki!!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:06, 29 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Edit: Powiększyłam jeszcze, bo niedowierzam - czy on ma taki tłusty brzuch??? Aha, już tylko -10

Aga, te Twoje ptaszki to się bardzo niezdrowo odżywiają Po tej zimie i słonince będziesz im musiała jakąś kurację odchudzającą zaordynować
Fajne fotki robisz Buziaki zostawiam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:58, 29 sty 2013

Do góry
Nie wiem czy kombinować te plamy roslin w takim stylu, czy inaczej
Tu raczej nie ma dwóch pieter - jest jedno...

Na drugim zdjęciu żywopłocik z bukszpana nie ten...

ogrodoweimpresjejolki 10:53, 29 sty 2013

Do góry
Witam ,Jolu! Sabotek na fotce piękny,ale ja nie mam żadnego,ani w realu,ani na fotce,Ale dziewczyny mają,to pewnie któraś swego wklei.
Słoneczka nie ma...buuu....
Ale przychylę Tobie ,Jolu ,trochę mojego nieba!
ogrodoweimpresjejolki 10:49, 29 sty 2013

Do góry
Obuwnika nie mam, ale też storczyk podobny zostawiam.... kwiat wielkości dłoni Stoi sobie obok mnie i cieszy

Ogródek Hanusi po zimie 10:40, 29 sty 2013

Do góry
Cholercia, u mnie śnieg się topi na potęgę....już trawniki niektóre ,,gołe",mgła i mżawka!
Zostawiam jednak trochę błękitu na cały dzień!Może się wypogodzi.......
Blaski i cienie nowego życia 10:22, 29 sty 2013

Do góry
Ładne kwiatki......a mnie nie było
dziękuję za fotki
spałam wczoraj już od 8.....to tak jak z dziećmi trzeba się położyć

A dzisiaj miało być +4, a tu śnieg dalej sypieha,ha,ha
a ja muszę wyjazd po południu śmignąć

Zapraszam więc do południa na kawkę z bitą śmietaną

Rododendronowy ogród II. 10:15, 29 sty 2013

Do góry
Bogdziu....na 700 i te wspaniałe ptaszkowe szaleństwa ... urozmaicanie każdego dnia

Ogród żółty 09:23, 29 sty 2013

Do góry
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:13, 29 sty 2013

Do góry
Ok, czas zabrac się za falistą rabatę
jak się ciesze, że rozwiałyście moje wątpliwości i nie będę się meczyć czy nie lepiej by wyglądała inna linia - zostaje fala

Pozostaje wybrać roślinki i je poustawiać

1) - myślę, że roślinami powinna nawiązywać do rabaty sąsianiej - dla przypomnienia rosną tam hortensje Silver Dollar i Everbloom (Blue Wonder), świerki serbskie, łan runianki i łan hacone, do tego kule bukszpanowe.
Przed łukiem pasy turzycy i żurawek

2) na pewno chcę carex the Beatles - tyle fajnych rzeczy o nie j ostatnio przeczytałam że must have

3) na pewno tez żurawki

4) cos przydałoby sie wyższego, ale.... no właśnie...
to jest zdjęcie zrobione z okna w kuchni - gdzie bym nie posadziła cos wyższego to zasłoni mi widok na furtkę...

5) szary mur z kostki świetnie komponowałby się z różami w bladym różu i do tego lawenda.... mhhhh, miodzio... ale....
nie da się posadzić niczego tak blisko muru - był tam rów na szerokość ok 0,5 m, a ze cały czas tam stała woda po zimie i w czasie większych deszczów to musieliśmy cos z tym począć.
Zasypane sa tam rury odprowadzające wodę i jak widać wyłożone włóknina (pomysł M., nie wiem jakie zadanie ma to spełniać....) i całość zasypana czystym piaskiem...

6) to jest zdjęcie ja stoje w furtce - może źle kombinuje - ale czy nie pasowałoby tu cos reprezentacyjnego...?

ogrodoweimpresjejolki 09:05, 29 sty 2013

Do góry
Buuuuu takiej zimy nie chcę.... pada deszcz, a pod nogami breja

Biedne dzieciaczki - u nas od wczoraj ferie... nie wszystkie mogły wyjechać w góry ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies