Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

AniaK 21:59, 16 mar 2013

Beatko aksamitki wszędzie Ci się przydadzą, żeby szkodników nie było, nie tylko na warzywniku.
nl_kinia 09:09, 17 mar 2013

beta napisał(a)
to mnie Kinga pocieszyłas z tymi pomodorkami...jest nadzieja...całej paczki nie planowałam wysiewać...z koleżanką się podzielę...tylko nie wiem czemu z aksamitkami tak nie zrobiłam

a te aksamitki to wyszły Ci z jednej paczki?
tak tylko pytam, bo ja kupiłam 4

AniaK napisał(a)
Kingo, kiedyś też tak wysiałam i potem prosiłam żeby ktoś wziął bo mi ich szkoda było wyrzucić, a było ich sporo i tak chcąc nie chcąc sąsiedzi też mieli pomidorki, teraz już prawie odliczam ile potrzeba i ani jednego więcej.
no właśnie i mnie było szkoda wyrzucać "bo skoro już urosły..." w tym roku nasypałam tylko kilka ziarenek hehe
beta 18:02, 17 mar 2013

AniaK napisał(a)
Kingo, kiedyś też tak wysiałam i potem prosiłam żeby ktoś wziął bo mi ich szkoda było wyrzucić, a było ich sporo i tak chcąc nie chcąc sąsiedzi też mieli pomidorki, teraz już prawie odliczam ile potrzeba i ani jednego więcej.

mi też tych aksamitek szkoda, dlatego część oddałam Mamie...to sąsiedzi zadowoleni..teraz chyba mniej

ja dziś pomodorki posiałam...ale nie ilość hurtową...kilka ziarenek trzech gatunków...w sumie jakby się przyjęły to by było ok 10 krzaczków, no może 15

AniaK napisał(a)
Beatko aksamitki wszędzie Ci się przydadzą, żeby szkodników nie było, nie tylko na warzywniku.

Aniu potrafisz człowieka pocieszyć!...będzie aksamitkowo

nl_kinia napisał(a)
no właśnie i mnie było szkoda wyrzucać "bo skoro już urosły..." w tym roku nasypałam tylko kilka ziarenek hehe

Kinga...ja posiałam 2 paczki
beta 18:06, 17 mar 2013

moje przecierki

Marta7 21:10, 17 mar 2013

Beatka,jaki super warzywniak się szykuje,aksamitki też masz udane,a jak tam werbena wzeszła Ci,bo mnie bardzo kiepsko
beta 21:23, 17 mar 2013

Marta7 napisał(a)
Beatka,jaki super warzywniak się szykuje,aksamitki też masz udane,a jak tam werbena wzeszła Ci,bo mnie bardzo kiepsko

Dzieki Martuś..muszę pomysleć jeszcze dokładnie nad warzywkami...co z czym i w jakiej ilości....webena nie wzeszła...bardzo ubolewam....

pozdr
Magda70 22:01, 17 mar 2013

Oj się dzieje...czyste szaleństwo !!
Ja aksamitek jedną paczkę wsyiałam...
I ok 8 krzaczków pomidorków koktailowych żółtych..
Czerwone sobie dokupię....
agata_chrosc... 22:16, 17 mar 2013

Cześć Beta! a tych aksamitek to nie można tak po prostu do gruntu wysiać? Bo ja w tym roku też chce warzywnik założyc, a jak warzywnik to aksamitki,a le pikowania mam dosyć po przetaczniku. Teraz tylko sieję to, co samo sobie spokojnie wyrośnie w ziemi. Ale Ty to pracowita kobitka jesteś, to co innego ściskam
beta 08:06, 18 mar 2013

Magda70 napisał(a)
Oj się dzieje...czyste szaleństwo !!
Ja aksamitek jedną paczkę wsyiałam...
I ok 8 krzaczków pomidorków koktailowych żółtych..
Czerwone sobie dokupię....

dzieje się, dzieje ...to tez zaszalałaś z aksamitkami...a pikowałaś już?... czytałam że duzo warzyw zasiałaś na rozsady...fajnie będzie

Madziu mi czerwone maskotki zostały, kilka krzaczków by było, więc jak masz ochotę to zapraszam
beta 08:17, 18 mar 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Cześć Beta! a tych aksamitek to nie można tak po prostu do gruntu wysiać? Bo ja w tym roku też chce warzywnik założyc, a jak warzywnik to aksamitki,a le pikowania mam dosyć po przetaczniku. Teraz tylko sieję to, co samo sobie spokojnie wyrośnie w ziemi. Ale Ty to pracowita kobitka jesteś, to co innego ściskam

Witaj Agatko...ciesze się że Cię widzę

co do aksamitek to właściwie nie wiem, siałam je pierwszy raz w życiu, więc nie podpowiem

a przetacznik- cud, miód...ja nie mam...będę podglądac u Ciebie

eeee tam zaraz pracowita...wiesz jak jest-samo się nie zrobi

pozdrawiam i buziaki ślę