Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:55, 01 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko ślicznie ,cudnie ,u Ciebie a te żurawki przepiękne ;D
Tez zanotowałam nazwę będę szukać ;D

Irenko ale na Boga co ty robisz w ogrodzie o 6 rano ?????
Kobieto zimno jeszcze ,rozchorujesz sie i będziesz ogród przez lufcik oglądać

nie jest źle, frajda ogromna, a to świadczy o tym, jak człowiek po tej zimie stęskniony; jakby mi ktoś kiedyś powiedział, że ja tak będę robić..nie uwierzyłabym, bo ja lubiłam pospać
i raczej się nie przeziębiam, chyba że wirus czy bakteria mnie dopadnie!
kupuj żurawki, odszukam nazwę jeszcze innej, jest wyjątkowa
Festiwal Kwiatów i Roślin w Lubinie i konkurs florystyczny 16:28, 01 mar 2013

Do góry
Zaproszenie

I Lubiński Festiwal Kwiatów i Roślin

Ośrodek Kultury „WZGÓRZE ZAMKOWE” w Lubinie zaprasza w dniach 1, 2 i 3 maja 2013 r.
Lubiński Festiwal Kwiatów i Roślin ma być imprezą cykliczną odbywającym się w okresie wiosny (w miesiącu maju) lub w okresie jesieni (w miesiącu wrześniu). Festiwal ma na celu przedstawienie mieszkańcom Lubina oraz północnego regionu Dolnego Śląska nowoczesnych metod upraw kwiatów i roślin, a także możliwość ich nabycia.

Pragniemy, aby w ofercie wystawienniczej była cała gama kwiatów, roślin oraz rzeczy związanych z ogrodnictwem, sadownictwem i małą architekturą krajobrazu.
Oprócz tego, wydarzeniu będą towarzyszyły takie atrakcje jak: koncerty, usługi gastronomiczne oraz kącik zabaw dla dzieci. Impreza będzie skierowana do szerokiego grona odbiorców zarówno osób młodych jak i starszych.

W dniu 1 maja będzie się odbywał konkurs florystyczny. Organizatorzy zapraszają do udziału.

OGÓLNOPOLSKI KONKURS FLORYSTYCZNY
„BIAŁO CZERWONA”
LUBIN 1 MAJA 2013 r.

Ośrodek Kultury Wzgórze Zamkowe” w Lubinie oraz Stowarzyszenia „lubiniokolice.pl”, „Sport-Art” zapraszają do wzięcia udziału w Ogólnopolskim Konkursie Florystycznym „Biało Czerwona”, który odbędzie się w dniu 1 maja 2013 r. na lubińskich błoniach podczas Festiwalu Kwiatów i Roślin.
Konkurs ma charakter otwarty z podziałem na kategorie:
A) Kwiaciarnie
B) Osoby indywidualne
Temat prac konkursowych:
1. Praca główna pod tytułem „Biało Czerwona" – czas wykonania 120 minut.
• Praca może mieć charakter obiektu, instalacji lub innej konstrukcji florystycznej.
• Uczestnik może przygotować wcześniej niezbędne elementy konstrukcyjne, nie mogą jednak one zawierać elementów aranżacji kwiatowych.
• Materiał do kompozycji powinien być zróżnicowany, z dominacją świeżych roślin ciętych.
• Styl i technika dowolna.
• Wszystkie materiały dostarcza uczestnik.
2. „Niespodzianka” - czas wykonania 30 min.
• Uczestnik ma za zadanie zaprezentować swoje umiejętności i zdolności improwizacji układając kompozycję, pt. "Niespodzianka" z materiału dostarczonego przez Organizatora.
• Uczestnik ma czas 5 minut na przejrzenie materiału, który ma wykorzystać w całości lub częściowo.
• Po ocenie praca będzie wystawiona razem z innymi pracami konkursowymi na stanowisku każdego uczestnika konkursu.
• Materiał do wykonania niespodzianki zapewnia Organizator.
Szczegółowe informacje dotyczące konkursu i zasad uczestnictwa mogą Państwo pobrać ze strony: www.festiwal-kwiatow.pl

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:17, 01 mar 2013

Do góry
Irenko ślicznie ,cudnie ,u Ciebie a te żurawki przepiękne ;D
Tez zanotowałam nazwę będę szukać ;D

Irenko ale na Boga co ty robisz w ogrodzie o 6 rano ?????
Kobieto zimno jeszcze ,rozchorujesz sie i będziesz ogród przez lufcik oglądać
Ogród w skali mikro :) 15:34, 01 mar 2013

Do góry
Gierczusia ja nawet na urlopie za Tobą nie nadążam o jedną stronkę się spóźniłam !
Gratki !
Ogród w skali mikro :) 15:28, 01 mar 2013

Do góry
Gratuluję

W cieniu - zacieniona 15:25, 01 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dzisiaj mogę na Podkarpacie przesłać promyk słońca znad morza....

Oj słoneczka dzis nie ma na podkarpaciu..ale za morzem się zatęskniło Pracuję nad M by pojechać na spotkanie do Kubusiowa, a potem skok nad morze Tylko latem nie lubię, bo za dużo ludzi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:17, 01 mar 2013

Do góry
Taki jest Wielgachny bardzo, ale inny nie chciał mi wyjść Aha - i jest kształtny, tylko zdjęcie takie

Z tego miejsca chciałem podziękować Anicie za instrukcję - udało się mi go upleść bez kilku metrów sznurka co miało miejsce w zeszłym roku Teraz tylko muszę pomyśleć w co go ubrać Na pewno coś białego lub beżowego
Ogród w skali mikro :) 15:17, 01 mar 2013

Do góry
Koffani.. Te stówki tak lecą , bo ja po prostu cudownie się z Wami bawię .. Więc skorzystam z okazji i Wam podziękuję

Zawsze mi stówka pełna strzela w nieoczekiwanym momencie.. Pierwsza w nocy , kiedy spałam .. A teraz druga jak pracusiowałam .. Echhh .. Wy tu balety a ja nic .. .. W takim razie teraz Was na torcik rocznicowy zapraszam

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 15:14, 01 mar 2013

Do góry
Mój kawałek raju II 15:14, 01 mar 2013

Do góry
Skoro o różach to ja mam prośbę ogromną Aniu jaką różę poleciłabyś na taras, strona południowa i osłonięta od wiatru? Mam w tarasie taką dziurę dużą przy ścianie i tam próbuję zrobić wspólnotę róży i powojnika. Sadziłam tam ze trzy jakieś, ale nie pamiętam co, potem myślałam, że już się udało i rosła sobie ze cztery lata New Dawn z Negritanką. Było cudnie, ale w ubiegłym roku powojnik się pogorszył, róża podmarzła albo co, coś muszę zmienić. Potrzebuję jakąś żelazną odmianę w różu lub pomarańczu. Czerwień odpada, biel też, bo ściana biała, ewentualnie żółty, ale jakiś zgaszony, albo morela... znasz coś takiego. Gałązki najlepiej niezbyt sztywne. znasz coś takiego?
To zdjęcie sprzed 5 lat, jakoś nie mogę znaleźć lepszego, Negritanka jeszcze nie kwitnie, ale tak jakoś to wygląda.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 15:13, 01 mar 2013

Do góry
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 15:13, 01 mar 2013

Do góry
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 15:12, 01 mar 2013

Do góry
Przepiękne rzeczy robicie to morze i ja coś dodam ze swoich robótek.
Jak rozmnożyć cisy 15:09, 01 mar 2013

Do góry

A to siewka z nasionka chyba 3 letnia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:07, 01 mar 2013

Do góry
3 piątki, przy piątku? To i ja swoją dołożę!
Miłego weekendu!

Jak rozmnożyć cisy 15:07, 01 mar 2013

Do góry
moje cisy hodowane z gałązki.
Ogród w skali mikro :) 15:05, 01 mar 2013

Do góry
....gratki i pozdrowienia...
...szalejesz z tymi stronami...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:00, 01 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tulipany proszą o słońce

Krokusy jeszcze nie maja pąków

O... a moje ani pyszczka nie wyściubią jeszcze w głębokim śnie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:59, 01 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kałuża za płotem taka sama....

i tegoroczne spojrzenie kątem oka

Za to spojrzenie i za graby serdeczne senkju
Że graby tak niewiele czasu do szczęścia Ogrodniczki potrzebują - I love You Forever
A za spojrzenie będzie dziękował pewnie też mój Małż Bo mamy nasze graby "nieco" za blisko ogrodzenia posadzone
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:53, 01 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Stylowa dama, a imię jej Pani Hortensja

Obłędna!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies