Drukarka mi źle drukuje, ale może nieco zmienić linie rabat? Uatrakcyjnić, Do 10 dodać łuk z jednej odmiany żurawek,
Powiększyć rabaty, dodać okrągły placyk (Wysypać kamyczkami i posadzić ładne drzewo, albo parasola kształt, albo buk np. Riversii, po lewej na rogu też złagodzić.
Pod literką A połączyć rabatę z narożnikiem nawierzchni, nie wiem co tam jest za pasek.
A tu moje widoki z okien - zima wpadla z wizyta i przykryla swiat kolderka. Jest -8, wieje, troszeczke proszy. Ale dobrze, ze jest snieg, moze mi trawki przezyja
Przylecialy bazanty i kuropatwy, bylo ich cale mnostwo, ale za szybkie dla mnie to towarzystwo
Juziu , Agnieszko od drukowania , Gosiu od igiełek bardzo dziękuję za serdeczności i życzenia nomi za kfiatuszki też. ... Dostałam wczoraj w prezencie ardisie drzewiastą ... No bo co tu kupić babie roslinkowo zakręconej ??... Piękna , zobaczcie same... Natomiast chyba ktoś moją przyjaciółkę wkręcił całkiem nieżle , bo jeje powiedzialł , ze po dwu sezonowym hartowaniu można ją przesadzić do ogrodu ... Ale ja coś blado to widzę..
Gosiu właśnie spaceruję po Twoim ogrodzie i nie mogę wyjść z podziwu a za ławką u Ciebie tez rośnie Magical Moonlight, ??
Zgadzam się z Toba w zupełności czas dla dziecka musi się znaleźć a ogród nie ucieknie
Ja naleśniki smażyłam wczoraj moja Rozalka je bardzo lubi ale tylko z nutellą i niczym więcej Ja również popijam kawke,ale nie taką apetyczną jak na zdjęciu Pozdrawiam
Ta zieleń nieźle wygląda, rabata potrzebuje jasnego ucięcia krawędzi trawnika i zrobienia kancika. kołki drewniane trzeba powyciągać, to już się teraz tak nie robi w ładnych ogrodach.
Przed jodłami też można nasadzić żurawek, host, turzyc Evergold, jak lubisz to wrzośców.
Przed Brabantami to samo, usun kamienie, rabatki wykrój jasno i przejrzyście i sadź, ale nie za dużo gatunków, to co podałąś w liście wystarczy, potem tylko dodasz jakąś plamę ale z czegoś niskiego (pachysandra, trzmielina Emereld'n Gold, żurawki, trawki, niskie hosty - coś do wyboru.)
Rabata w słońcu przy bramie wjazdowej na wprost domu.
Za płotkiem posadzone już są tuje Szmaragd, a przed plotkiem będzie rabata z różami i lawendą. Myslę jeszcze posadzic tam liliowce i jeżówki.
Jak bym teraz miała sadzic i wybiera jodły czy świerki serbskie to na pewno bym posadziła świerki. Tylko te jodły już rosną. Między nimi jest trochę misz masz.
Za jodłami jest żywopłot z tuj Barbarant. Tutaj bedzie rabata z brzozą i klonem.
Z innej perspektywy żywopłot z Barbaranta. Tam gdzie kamienie będzie ławka, za nią hortensje.
Już powoli chciałabym planować zmiany ..To jest strona wschodnia płot zakryję bluszczem.Nie przerażajcie się mówiłam wsio od nowa.W miejscach gołej ziemi były co pół metra tuje .oddałam je .Teraz chcę mieć pasek ładnej trawy tę cała do zasiania nowej ale już po wszystkich pracach.Jeszcze uwaga nie śpię po nocach myślę co zrobić żeby zza płotu nie przelewała się woda.Muszę sama zadbać o to może coś poradzicie pasek cały od płyt przy domu do płotu ma 3 m.Przez tę budowę muszę wszystko zmienić.Jestem gotowa na wszystkie uwagi i już dziękuję.Mam w ogrodzie dużo bukszpanów tui mniejszych i .i takich jak widać mocno przyciętych.Ju.z dziękuję swoim projektantom ,A długość tego paska to 16 m..