Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie bylin 10:55, 12 sty 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Od wiosny usiłuję zidentyfikować tę roślinkę. Kupiłam takie dwie na kiermaszu ogrodniczym, pani nawet napisała mi nazwę PILEA. Ale to na pewno nie to. Więc co? A rośnie pezproblemowo, jest śliczne, i chętnie kupowałabym co roku, ale ... co???

Rozpoznawanie bylin 10:54, 12 sty 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Spotkałam w ogrodzie znajomych,nie wiem jaka jest nazwa tej roślinki.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:44, 12 sty 2013

Do góry
Mam Juzka, nawet dwa mam
Jeden jest tutaj w srodku

a drugi tutaj tez po srodku

Oba bede formowac w marcu, zeby zrobily sie ladne, bo ten na przodzie to straszna drapaka
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 10:44, 12 sty 2013

Do góry
Madżenka jest w chabrowej kurtce
Irenka widać na zdjęciu na poprzednich stronach.

Projekt Zielonej Odskoczni 10:26, 12 sty 2013

Do góry
Drukarka mi źle drukuje, ale może nieco zmienić linie rabat? Uatrakcyjnić, Do 10 dodać łuk z jednej odmiany żurawek,

Powiększyć rabaty, dodać okrągły placyk (Wysypać kamyczkami i posadzić ładne drzewo, albo parasola kształt, albo buk np. Riversii, po lewej na rogu też złagodzić.

Pod literką A połączyć rabatę z narożnikiem nawierzchni, nie wiem co tam jest za pasek.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:24, 12 sty 2013

Do góry
Futro nie chce slyszec o spacerku, a kozuch ma

I wegetuje w domu lezac jak ta skora z diabla

Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:14, 12 sty 2013

Do góry

A tu mam siatke na oknie, stad takie niewyrazne zdjecie

Projekt Zielonej Odskoczni 10:12, 12 sty 2013

Do góry
Za pod ściana domu. Tam jest z metr ściany od lewj strony i okno.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:08, 12 sty 2013

Do góry
A tu moje widoki z okien - zima wpadla z wizyta i przykryla swiat kolderka. Jest -8, wieje, troszeczke proszy. Ale dobrze, ze jest snieg, moze mi trawki przezyja

Przylecialy bazanty i kuropatwy, bylo ich cale mnostwo, ale za szybkie dla mnie to towarzystwo

Ogród w skali mikro :) 10:06, 12 sty 2013

Do góry
Juziu , Agnieszko od drukowania , Gosiu od igiełek bardzo dziękuję za serdeczności i życzenia nomi za kfiatuszki też. ... Dostałam wczoraj w prezencie ardisie drzewiastą ... No bo co tu kupić babie roslinkowo zakręconej ??... Piękna , zobaczcie same... Natomiast chyba ktoś moją przyjaciółkę wkręcił całkiem nieżle , bo jeje powiedzialł , ze po dwu sezonowym hartowaniu można ją przesadzić do ogrodu ... Ale ja coś blado to widzę..
"Baśniowy" Ogród 10:03, 12 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Basiu- pytałaś u Uli o hortensję Magical Moonlight, nie wiem czy u mnie byłaś, ale ja taką mam, w zeszłym roku kupiłam dwie sadzonki, pięknie kwitną i mogę polecić, jak byś nie widziała u mnie na 15 stronie zdjęcie. Pozdrowienia przesyłam

Gosiu właśnie spaceruję po Twoim ogrodzie i nie mogę wyjść z podziwu a za ławką u Ciebie tez rośnie Magical Moonlight, ??

mira napisał(a)
Basiu ale masz ślicznego pieseczka - cudne oczy - a dzieci najważniejsze - ten czas się liczya a ogród też będzie

pozdrawiam

Zgadzam się z Toba w zupełności czas dla dziecka musi się znaleźć a ogród nie ucieknie

ella napisał(a)
Witam się u Ciebie z mocno zasnieżonych okolic łódzkiego. Właśnie smażę dzieciakom naleśniki a nam proponuję na dobrze rozpoczęty dzień taką kawkę

Ja naleśniki smażyłam wczoraj moja Rozalka je bardzo lubi ale tylko z nutellą i niczym więcej Ja również popijam kawke,ale nie taką apetyczną jak na zdjęciu Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 10:02, 12 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Mam coś dla Ciebie ....
)
Zdjęcie ze strony http://www.houzz.com

Piękne ciurkadełko, na taras też się nadaje
Funkie - Hosta 09:56, 12 sty 2013

Do góry
Chyba "Patriot" i dzwonki

Projekt Zielonej Odskoczni 09:51, 12 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
3. Jakieś wypełnienie - niechybnie trawki niskie

Rabatka w cieniu - trawki tak w towarzystwie hortensji, Hakonechloa macra Aureola.

Danusiu dziękuję za wszystkie wskazówki.

Rabata pod domem w cieniu.
Co można by było posadzic za hortensjami pod 9.
Projekt Zielonej Odskoczni 09:48, 12 sty 2013

Do góry
Ach, no to oczywiście że muszą zostać.

Hogata napisał(a)
Jak bym teraz miała sadzic i wybiera jodły czy świerki serbskie to na pewno bym posadziła świerki. Tylko te jodły już rosną. Między nimi jest trochę misz masz.

Za jodłami jest żywopłot z tuj Barbarant. Tutaj bedzie rabata z brzozą i klonem.

Ta zieleń nieźle wygląda, rabata potrzebuje jasnego ucięcia krawędzi trawnika i zrobienia kancika. kołki drewniane trzeba powyciągać, to już się teraz tak nie robi w ładnych ogrodach.

Przed jodłami też można nasadzić żurawek, host, turzyc Evergold, jak lubisz to wrzośców.

Przed Brabantami to samo, usun kamienie, rabatki wykrój jasno i przejrzyście i sadź, ale nie za dużo gatunków, to co podałąś w liście wystarczy, potem tylko dodasz jakąś plamę ale z czegoś niskiego (pachysandra, trzmielina Emereld'n Gold, żurawki, trawki, niskie hosty - coś do wyboru.)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika
Projekt Zielonej Odskoczni 09:38, 12 sty 2013

Do góry
Pas w którym będą posadzone wiśnie Umbra-cośtam

Rabata pod domem w cieniu

Rabata w słońcu przy bramie wjazdowej na wprost domu.
Za płotkiem posadzone już są tuje Szmaragd, a przed plotkiem będzie rabata z różami i lawendą. Myslę jeszcze posadzic tam liliowce i jeżówki.
Projekt Zielonej Odskoczni 09:32, 12 sty 2013

Do góry
Jak bym teraz miała sadzic i wybiera jodły czy świerki serbskie to na pewno bym posadziła świerki. Tylko te jodły już rosną. Między nimi jest trochę misz masz.

Za jodłami jest żywopłot z tuj Barbarant. Tutaj bedzie rabata z brzozą i klonem.

Z innej perspektywy żywopłot z Barbaranta. Tam gdzie kamienie będzie ławka, za nią hortensje.
Funkie - Hosta 09:31, 12 sty 2013

Do góry
Małgosia oddzielona a to zostawiłem jako ciekawostkę do obserwacji

Monteverde to zaszalałaś ja biorę tylko jak dotknę i zobaczę Heart najładniej wygląda pod jesień

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:41, 12 sty 2013

Do góry

Już powoli chciałabym planować zmiany ..To jest strona wschodnia płot zakryję bluszczem.Nie przerażajcie się mówiłam wsio od nowa.W miejscach gołej ziemi były co pół metra tuje .oddałam je .Teraz chcę mieć pasek ładnej trawy tę cała do zasiania nowej ale już po wszystkich pracach.Jeszcze uwaga nie śpię po nocach myślę co zrobić żeby zza płotu nie przelewała się woda.Muszę sama zadbać o to może coś poradzicie pasek cały od płyt przy domu do płotu ma 3 m.Przez tę budowę muszę wszystko zmienić.Jestem gotowa na wszystkie uwagi i już dziękuję.Mam w ogrodzie dużo bukszpanów tui mniejszych i .i takich jak widać mocno przyciętych.Ju.z dziękuję swoim projektantom ,A długość tego paska to 16 m..
Mój jesienny ogród 08:37, 12 sty 2013

Do góry
.Jeszcze kilka widoczków

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies