Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Bogusława

Ogród Bogusława

zawitka 09:17, 27 mar 2013

Samych radości .Pozdrawiam i ślad zostawiam ;D
Bogdzia 12:16, 27 mar 2013

jagoda99 18:51, 27 mar 2013

Zdrowych i wesolych swiat
nebel 17:26, 14 kwi 2013

Witaj,
Boguś dawno Cię nie było na naszym "Ogrodowisku"
Co tam u Ciebie?
Napisz proszę, jeżeli możesz choć parę słów.
Ewa
anipla 15:16, 23 kwi 2013

Boguś - widzę że odwiedzasz wątki więc przyszłam się przywitać i pozdrowić wiosennie.
boguslaw_r_ 16:31, 23 kwi 2013

nebel napisał(a)
Witaj,
Boguś dawno Cię nie było na naszym "Ogrodowisku"
Co tam u Ciebie?
Napisz proszę, jeżeli możesz choć parę słów.
Ewa

Witaj Ewuniu zima niewiele się działo, teraz nadrabiam, usuwam połamane konary z sosen, i dalej walczę z niedobitkami robali, teraz są wielkie ale znalazłem mniej jak 10 sztuk, najwięcej zebrałem ręcznie, ( kilka tysięcy)większość zjadły ptaki, trochę okoliczne koty, resztę wybiła chemia którą się niestety wspomagałem, inaczej nie dałbym rady. Teraz wygrabiam, nawożę i czekam na cieplejsze dni aby posiać nową trawę, niebawem pokażę trochę zdjęć które robiłem w międzyczasie a mam nadzieję że będzie pięknie, najgorsze za nami.
Poza tym wiosna koty się uaktywniają a potem my.
zaczyna wszystko rosnąć i znów się chce dokazywać z naszą przyrodą, dzięki za dobre słowo pozdrawiam serdecznie i cieplutko.
boguslaw_r_ 16:35, 23 kwi 2013

anipla napisał(a)
Boguś - widzę że odwiedzasz wątki więc przyszłam się przywitać i pozdrowić wiosennie.

Witam Cię również wiosennie ubiegły rok dał nam się mocno odczuć i dał nam mocno popalić, ale ogrodnik nigdy się nie poddaje pomimo przeciwności losu, będzie dobrze, pozdrawiam serdecznie.
Margarete 16:47, 23 kwi 2013

Witaj, tym razem ja u ciebie goszczę, ja twój wątek juz wczesniej ogladałam i podziwiałam twoje sposoby kształtowania drzewek i efekty oraz generalnie cały ogród. Super !
Mam pytanie do ciebie jako fachowca, czy udałoby mi sie zrobić cos a 'la bonsai z tego płozącego jałowca - tak jak robiła to danusia na instruktazowym filmie w Iwoniczu u Zbyszka ?
Mam obawe że gałęzie układaja sie za nisko, za bardzo sie płozy i nie będzie ładnego efektu ??? Mam zamiar od tego zywopłotu zrobic rabate, o falistej linii i zdjąc darń, a co za tym idzie taki "roztrzepany" duzy jałowiec by tam nie pasował. Mogłabym go wyciąc w chmurki na końcach gałęzi, podsypac pod niego żwirek i może by to ładnie wygladało tylko czy nie jest za nisko rozłozony ? jak myslisz ? chodzi mi o ten rozłozysty jałowiec , nie wiem czy go dokładnie widac ale spójrz prosze i daj znać.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/31/311159/original.jpg
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/33/335866/original.jpg
nebel 17:55, 23 kwi 2013

Skoro tak wiele zrobiłeś, to sie cieszę. Bo znaczy, że niepotrzebnie się martwiłam
boguslaw_r_ 11:06, 24 kwi 2013

nebel napisał(a)
Skoro tak wiele zrobiłeś, to sie cieszę. Bo znaczy, że niepotrzebnie się martwiłam

JAK TO NIEPOTRZEBNIE? Każde wsparcie w trudnych ogrodniczych chwilach jest potrzebne, i po to się wspieramy. A prawdziwy ogrodnik się nigdy nie załamuje choćby krety i robale mu dokuczały to walczy do końca ha. fajnie jak jest ktoś kto się umartwia ,to milutkie. Pozdrawiam serdecznie.