Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dla odmiany czas na zmiany... 18:30, 26 lut 2013

Do góry
Beatko aaaaaahhhhhhhhhhoooooooooooooojjjjjjjjjj!!!!!!

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:29, 26 lut 2013

Do góry
O 300teczka. Gratulacje Anitko. Torcik przepiękny
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:28, 26 lut 2013

Do góry
Dorzucę trochę kolorków, dzisiaj tak wiosennie na ogrodowisku
Ogród w skali mikro :) 18:25, 26 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ach .. Bardzo mi szkoda tej dąbrówki rozłogowej.. wprowadza takie fajne akcenty kolorystyczne w ogrodzie .. A ta jej " półzimozielonosć " do szału mnie doprowadza ...

Aajjjjj , ale bojowa jestem z rana ( to dlatego że wczoraj calusieńki wieczór musiałam siedzieć na jakiejś przynudniastej konferencji ,i na dodatek mi wifika wyłączyli , czorty )

Ale jest coś ,co częściowo może dąbrówkę zastąpić w kwestii dywany na rabatach , co dostałam w plastikowej skrzynce po lodach od przyjaciół , którzy mieszkają daleko z hasłem : " to u mnie zastępuje ściółkę , jest wszędzie i ślicznie wygląda zawsze !! ".... Przywlokłam to wtedy do domu , wsadziłam w ziemię i zapomniałam... A to rooosło .. Nie wiem ki diabeł ,ale nawet teraz , kiedy część roślin jest lekko " zmasakrowana " TO nadal pełni honory domu ... Może Ktoś zna ??

[/quote
Witaj Elu,mam tą roślinkę parę lat nawet u mnie kwitnie ale nie wiem jak się nazywa.
Rododendronowy ogród II. 18:15, 26 lut 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Dziewczynki, ja jak spać nie mogę, albo coś mi nie wychodzi, to najpierw patrzę, czy księżyc w pełni.
On jest zawsze winny (ten w pełni), mi w ostatniej jeździe samochodem też lód wyszlifował nie w tym miejscu, co trzeba. A całkiem poważnie, pełnia to jest taki okres trudniejszy dla ludzi. Wtedy należy sobie dogadzać i czekać aż on (księżyc) wyszczupleje.
O kapuście, też miałam dzisiaj zasmażaną ze swojej kiszonej, do sosu z suszonych prawdziwków. Wczoraj odmroziłam gołąbki, co dzień coś odmrażam, bo jestem jeszcze obolała. A zawsze jak gotuję więcej, to trochę zamrażam "na wszelki wypadek" i dla wygody.
Bogdziu, nie zazdrość mi tych przebiśniegów, tylko przypomnij sobie gdzie rosną Twoje, odgarnij śnieg, i też się do Ciebie uśmiechną. Dzięki za dobre słowo.

Masz całkowita rację jeśli chodzi o księżyc w pełni i byc może jeśli chodzi o przebiśniegi ale juro to sprawdzę. Dbaj o siebie. Wypadek miała również Gosia , samochód w gorszym stanie niz Twój.
Rododendronowy ogród II. 18:10, 26 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Maluszki, ale bardzo zajadłe ...
Dalej nie pamiętam i nie wypatrzyłam gdzie posadziłam Twoje przebiśniegi
A to cebulica

Ładne zdjęcie , ja znam cebulice ale gdzieś ktos o nie pytał i wysłałam do Anipli bo też dziś pokazała.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:04, 26 lut 2013

Do góry
Tu z przodu jest powojnik - ma trochę słońca - dalej juz nie ma

obfotografowane z każdej strony Teraz idę bo M. już traci cierpliwość Proszę popatrzcie Krytykujcie, mówcie, piszcie... Będę wdzięczna.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:02, 26 lut 2013

Do góry
Naprzeciw mnie przy stole siedzi mój M. i mówi, że chyba dostanę szlaban na komputer... bo czeka na mnie - mamy jechać do sklepu... Już nogami tupta Ale musze to zrobić i jeszcze go przetrzymać ciut. Wklejam zdjęcia miejsca w którym se te paprocie i spółkę wymyśliłam. Zobaczcie - talentu w paincie nie mam ale chyba widać o co chodzi. Chcialabym taką ciut "leśną" rabatkę - czyli iglaczki, czyli paprocie - w tym na pewno wietlica japońska i nie tylko, trochę host... (nie wiem jeszcze jakich ale mam stronkę to poszukam) jeśli macie pomysły rzucajcie ja łapię z wdzięcznością. Do tego jakieś leśnie fiołki, albo co, kopytnik albo co, epidemium albo co... wszystko do ustalenia - tylko najbardziej o te iglaki mi się rozchodzi i o kształt. Patrzcie: Na planie zaznaczyłam na czerwono gdzie to jest:

tak se to jakoś wymyśliłam - te duże kropy to oczywiście iglaki wszystko do dogrania

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:01, 26 lut 2013

Do góry
Bogdzia ale jak widzisz mój pstrykacz tylko roślinki robi na odległość to już tylko góry(i to duże)

była gwiaździsta to jeszcze to

może w tym roku zakwitnie mi żółta i jeszcze dwie inne
Mój 4 arowy azyl... 17:57, 26 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Dla zaglądających złoty pierwiosnek

Pewnie nikt więcej takiego nie ma, kolor bardzo ciekawy.
Mój 4 arowy azyl... 17:56, 26 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Ale śliczny
Katalpa - Catalpa 17:56, 26 lut 2013

Do góry
A to moja katalpa "Aurea" rok po posadzeniu...

... i 5 lat później, mocno przycinana dwa razy do roku.

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:48, 26 lut 2013

Do góry
Ania bo tak ogólnie rzecz biorąc to do typowych raczej nie należę

Bogdzia do tej pory to kruki mi tak buszowały a teraz on

szukałem odpowiedzi na pewne pytanie i znalazłem taką ilustrację

wcześniej oczywiście będzie kwitło to

Mój 4 arowy azyl... 17:48, 26 lut 2013

Do góry

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 17:34, 26 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
. Może Zbynia podpytaj.... On jest kapryśny i ma płytkie korzenie , które nie lubią współzawodnictwa

o przepraszam, wcale nie jestem kapryśny a co do reszty to już stanowczo protestuję
chociaż właściwie za współzawodnictwem to nie przepadam

czy taka odpowiedź wystarczy(foto) jest Rh, paprocie a z boku jeszcze jałowiec Horstman

dla ścisłości ta paproć nie wypuszcza rozłogów
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:31, 26 lut 2013

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:28, 26 lut 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:27, 26 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
I tu ostrogowiec..... i koniec przerwy..

Jesli z tego nie zbierałaś nasion i pozwoliłaś im się wysiać, to powinnaś mieć sporo nowych siewek.
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:26, 26 lut 2013

Do góry
nareszcie.........
zakwitł kolejny Amarylis.......
jest bardzo wysoki....

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 17:26, 26 lut 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies