Basiu widziałam Twoje czyzyki, piekne zdjecia im zrobiłaś. To prawda że są zawadiackie i przeganiają inne ptaki. Co do modraszek to powiem ze ja nie mam problemu z robieniem im zdjęc , mam tych zdjęc mnóstwo. Pewnie się do mnie przyzwyczaiły. Fakt że one nie posiadzą w karmniku tylko uciekaja ale łatwiej je sfotografowac zanim wpadna do karmnika. Często siadaja na czymś i obserwują chwilę karmnik. Postaw sobie na balkonie jakąs gałąź w doniczce to na niej będą siadac i wtedy zrobisz im zdjęcia.Nie musi byc wcale wysoka.Ja robię ptakom zdjęcia seryjne czyli kilka zdjec na sekundę , to za jednym naciśnięciem spustu migawki mam kilka zdjęc.Powodzenia życzę.
Bożenko, u was ptaków uwiecznionych multum, u mnie słyszę śpiewanie, na to focenie nie mam czasu, trzeba by w domku jednak być, fajnie, że u was podziwiam i coś o nich wiem
miłego dnia
Muszę ten wpis mojemu eM. pokazać, ponieważ ja miałam (mam) wrażenie, że czyżyki przegoniły sikorki, a mój M. twierdził, że to niemożliwe. Teraz mam dowód doświadczonej ogrodniczki