Ja wrzucę wiosenne niebieskie.... iryski już były...czyli to co znalazłam niebieskiego do początku maja.... na resztę muszę znaleźć czas.. większosć się powtórzy z już pokazywanymi kwiatkami, ale inne spojrzenie może się przyda..
a odnośnie postu Hani... barbula nr 1 w niebieskich ... ja mam weriegatę.. jest śliczna..
PRYMULKA
a z takim asortymentem to już można w ogrodzie poszaleć
pozdr. niedzielnie
Ojejku...Toz to...Kobieto chcesz zebym na zawal zeszla?
Kocham petunie i co roku obiecuje sobie ze z racji silnych wiatrow u mnie juz sie na nie nie skusze ale...No przeciez sie skusze A Twoje przechodza po prostu ludzkie pojecie W tamtym sezonie mialam czarne z bialymi precikami ale tez wiatr polamal
Zima w górach piękna. Wszystko białe z wyjątkiem asfaltu, ale to akurat duży plus. Zdjęcia tylko z samochodu, bo nie było czasu na podziwianie widoczków w drodze na stok.
Bardzo żałuję, że ten las nie został utrwalony lepiej, ale wstawię, bo ogólne wrażenie widać. Dla mnie BAJKA!!!
Urocze sopelki "wiszące" w różne strony. To zdjęcie jest w pionie. Na zdj. koniec dachu, z którego wiszą sople.
Dziękuję dziewczynki za ciepłe powitanie.Cieszę się,że dołączyłam do Waszego grona.Mam nadzieję,że będzie tutaj równie wspaniale jak na Ogrodniczce.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.Te kwiatki to dla Was na powitanie
Całe dorosłe życie miałam do czynienia z roślinami.Na początku były to rośliny szklarniowe,bo na tym polegała nasza praca.Uprawiało się to na co był zbyt.Dwadzieścia lat temu założyliśmy nasz ogród.Sami projektowaliśmy go i sami obsadzaliśmy roślinami.Nie wszystko nam wychodziło.Wiele roślin było potem przesadzane w inne miejsca,bo zawadzały.Marzeniem mojego męża było posiadanie stawu w ogrodzie.Początki były trudne.Koparka wykopała głęboki dól.Trzeba było porobić półki na rośliny,a przede wszystkim wytępić trzcinę.Mieszkamy w starorzeczu Wisły.Trzcina jest wszędzie.Wytępienie jej graniczyło z cudem.Przynajmniej udało nam się ją trochę okiełznać.Staw wyścielony jest folią.Brzegi obłożyliśmy kamieniami.i osadziłam roślinami.
W ogrodzie mam dużo kwiatów.Przeważnie lilie
Moje ukochane jeżówki
Tu założyłam nowy kącik z jeżówkami
Mam też sporo hortensji