Gosiu, nie pomylą się w tych prognozach, bo wszędzie mówią to samo. IDZIE OCIEPLENIE.
U nas już dziś nie sypało, ale padało i robi się straszna chlapa. Ale co tam przeżyjemy.
Wszystkich w tą pochmurną niedzielę pozdrawiam serdecznie . Uszy do góry ogrodnicy.
Niedługo będziemy oglądać takie obrazki, ale już na żywo w swoich ogrodach.
Super autograf, historyczna i miła pamiątka. Na fb już go widziałam, Bogusiu, i szczerze mówiąc trochę zazdroszczę, bo ja nie mam żadnego, oprócz autografu Gniatkowskiego
Zaglądam , ..a tu stronki lecą bardzo szybko. Musiałam wszystko od początku przejść by sobie przypomnieć i co zakątek to piekniejszy, masz tyle pomysłów z podsadzaniem roślin.
Jak to miło pokazujesz ciocię i masz do niej tyle sympatii wniosek :-ciocia też przyczyniła się do pokochania zieleni.
Widzę fuksje -miałam i szalałam z odmianami, stały wokół domu, odeszło mi to pragnienie bo śmiecą i nie mam juz gdzie przetrzymać za to inne chciejstwa nachodzą . Tego uzależnienia nie pozbędę się. Brakuje mi wyjścia z domu w ogród. Jest tak a jest już ciężko zmienić. Pozostały bezproblemowe pelargonie.
Piszesz o swoim ogrodzie, dosadza się różne kwitnące , a potem okazuje się że mają inne wymagania, albo znalazły sie w cieniu,drzewa za bardzo rozrosły. Posadziłam już kilka lili , zginęły gdzieś albo nornice zjadły zakwitły może dwie. mam poświęcic w tym roku więcej uwagi, lubie ziemię wapienną , a u mnie raczej wszystko kwaśnolubne , trzeba posegregować .Posadzę do doniczek po chryzantemach. Pozdrawiam.
Ps. już chciałam wysłać . a taki zegar też mam i muszę w tym roku zawiesić.dwa lata leży. taką samą myśl miałam że jak na dworcu kolejowym
Sprawdziłam , ja pierwsze zdjęcie przebiśniegów w ubiegłym roku mam z 17marca ale były już dośc duże.
Patrze też w kalendarz i mam zapisane że w 2011r ta noc która dziś będzie miała temp -16 stopni w nocy. Ja zapisuję faktyczne temp nie te które sa prognozowane. Było wiec bardzo zimno , nie ma nawet porównania do tego jak będzie w najbliższą noc.
Jest tylko niewielka różnica, Heidi jest niższa, pięknie pachnąca ale bardziej chorowita.
Old Port - jeżeli wydaje pojedyncze kwiaty na łodydze wygląda podobnie do Heidi, ale jeżeli ma ich więcej, to już są ciut inne te kwiaty, dodatkowo bardziej jaśnieją podczas przekwitania.
Ewelinko przyszłam życzyć miłego weekendu Kindzi daj wysiać rzodkiewkę, będziecie miały listki do kanapek, albo na ligninie kiełki, a będzie się cieszyła lampiony super napisz na priv po ile były? zostawiam kwiatki dla ogrodniczek