Mieszankę Bogdzi już zastosowałam tydzień temu.
Więc czekam na rezultat.
Jeżeli chodzi o Rhaosody to róża przereklowana. Mam 3 szt 2 w tym roku nie przycielam jedna nich zakulkowalam, 3 szt przycieta. Długie badyle mnie u niej przerażają.
Czekam co będzie u nich najlepsze.
A mszyce to fakt manna zawołanie.
Pnące mam w opłakanym stanie.
Kasiu tak się wczoraj spracowalam, że dzisiaj kości wszystkie czuje. Oczko wyczyszczone.
U Maji w ośrodku też mialam kilka robótek. Zawiozłam sporo traw kopanie dołków masakra ziemia skala tak sucho. Bolą mnie nadgarstki od rycia szpadlem.
Laguna była taka w 2020 roku. W tym roku ma jeden badyl i nie wiadomo czy będzie kwitł
New dawn już nie ma, miałam wysłać Daszun wykopałem a korzeń ledwo się trzymał posadziłam w kącie może życie w nim zawita.
Tej już tej nie ma jeden suchciel coś tam wypuszczs
Większość robót w ogrodzie wiosennym wykonana "obcym kosztem", ale jednak gdy wyjdę i popatrzę na coś co jest nie tak to schylam się i ...potem trudno się podnieść.
Jednakże przyroda robi swoje i robi to pięknie.
Glicynia zwana też wisterią:
Dziewczyny, mąż mi dziś zrobił rabatę z przodu. Jest dłuższa niż gotowa część po drugiej stronie. Co byście posadziły? Do wykorzystania mam te dwie sosenki wolno rosnące, ewentualnie liść laurowy Otto Lyuken (ten co teraz rośnie w trawniku) i wawrzynek transatlantycki Pink Eternal, ale niekoniecznie. Co byście tu wrzuciły tak by było ozdobnie przez cały rok i nie straszyło na wejściu?
Jolu, dziękuję za podpowiedź co do zawilców. Tak, widzę, że w tej chwili musze je przesadzić do gruntu. Co do szpaleru tulipanów - cały czas pracuję nad nim. W tym roku nie jest jeszcze taki jak bym chciała.
Czosnek Gladiator.
Te przyrastają bez problemów. 4 lata temu posadzone w doniczkach pod modrzewiem w kompoście.
Kolejne, Pinball Wizzard pod bzem, też przyrastają, również rosną w doniczkach i już są po dwa z jednej cebuli.
Po lewej posadzone Spidery i Atropurpureum mają pojedyncze kwiaty i raczej same liście...
2021r
2022r
Za to tulipany Groenland w tym samym miejscu z 50szt kwitnących w ubiegłym roku
Powtórzyły 8 kwiatami
Za to Queen of the Night, które uważa się za jednoroczne, zakwitły wszystkie ponownie