Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lilie - Lilium 18:56, 17 lut 2013

Do góry
Moje lilie:

1. Salmon Clasic ?

2....

3....

4....

5. Z wysokich...
Rododendronowy ogród II. 18:56, 17 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bardzo ładne ale ja już hortensji nie wcisnę do mojego ogrodu ,bo nawet te które kwitły częściowo rozdałam a w donicach nie będę trzymac bo mam za mała piwnicę na to wszystko.Moja piwnica nie jest pod domem tylko malutka pod garazem bo nie mielismy zamiaru jej robic i dopiero przy budowie garażu okazało się że bedzie przydatna.Jest tylko pod małą częścią garażu.Za adres dzięki . Kupowałaś juz u nich?

Ja kupowałam... sadzonki i sprzedawca w porządku, ale dostałam w prezencie opuchalki czy te inne co mi zjadły zakupione żurawki i przelazły teraz na rh..i to Franczeskę.. Były w żurawkach ;( Wiec juz nic u Pani Asi nie kupię.
Acha żurawki zostały zjedzone przez te robale co w nich były.. teraz mam problem ca z tym zrobić...

Liliowo i kolorowo:) 18:53, 17 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Z tyłu domu przy garażu posadziłam Milin i Wisterie na specjalnie pospawanej mocnej kratownicy przez M. Wisteria zaczęła pięknie oplatać i garaż no ale niestety nie wiem jak zakwitnie tej wiosny bo połowę z niej mó M wycinając z rynny winobluszcz wyciął i część Wisterii

Mozna sie zakochac w zdjeciu? Mozna....Lubie niepokorny gaszcz,uwielbiam te fotke
Serdecznie pozdrawiam z Bawarii i wpraszam sie do Twojego ogrodu
Lilie - Lilium 18:50, 17 lut 2013

Do góry
Wasze lilie piękne, szczególnie te olbrzymy Przemka.
Ja też mam kilka liliowców i lilii.
Liliowce:

1.liliowiec....

2.Cherry Checks,?

2.

3. wczesny wiosenny żółty...

4. wiosenny cytrynowy...

5. Stella D'Oro

Liliowo i kolorowo:) 18:46, 17 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Witaj Danusiu
Wkleiłam moje hortki.

Ostróżki raz zachorowały i musiałam wywalić.
Ale posadziłam w ubiegłym roku nowe i dość ładnie poszybowały
W tym sezonie poszukam różowych

a ja już dwa razy sadziłam białe i o dziwo też już ich nie mam a co do hortensji to są te dwie bukietowe i ta czwarta to myśle, że jest Tardivia i jezeli tak to urośnie Ci piękny krzew.
U mnie już ma parę lat i ponad 2m no chyba
Ogród u stóp klasztoru 18:44, 17 lut 2013

Do góry
alinak napisał(a)
no to idę za ciosem i chwale się dalej zakupami , bo wszędzie w wątkach ruch w zakupach , więc nie myślcie że ja tylko łażę po teatrach .

kaloszki amerykańskie
fajne nie widziałaś męskich bo szukam widziałem tylko za 500 zł a na takie mnie nie stać
Ogród u stóp klasztoru 18:42, 17 lut 2013

Do góry
no to idę za ciosem i chwale się dalej zakupami , bo wszędzie w wątkach ruch w zakupach , więc nie myślcie że ja tylko łażę po teatrach .

kaloszki amerykańskie
Rododendronowy ogród II. 18:36, 17 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ania pokazywała swoje lilie ,Celina , dziś Bogusia to i ja choc kilka (ile znajdę ) pokażę.

Te mocno pachną, ale bardzo je lubie.

Tak Bogdziu! Pachną obłędni

Ale ich zapach może być dla wrażliwców nawet zbyt intensywny. Mnie nie przeszkadza i wsadzam nos w ich kielichy.

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 18:35, 17 lut 2013

Do góry
tu dokładniej widać drugą
Liliowo i kolorowo:) 18:33, 17 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
..Celinko mam ich chyba ponad 20 ostatnio sadze tylko bukietowe bo zawsze kwitną..

i to jest słuszna koncepcja tylko tak dla ścisłości 20 odmian bukietowych -niezły wynik

jeżeli ostróżki są ulubieńcami to proszę bardzo

Mój kawałek raju II 18:31, 17 lut 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Warto toto kupić? Może jak się ma duży trawnik? Zamierzam wypożyczyć, facet mówisz Aniu musi obsługiwać? M się ucieszy

pozdrawiam!

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 18:28, 17 lut 2013

Do góry
Danusiu próbowałam zrobić fotki dookoła, ale i tak ciężko się zorientować na zdjęciach.

To moja propozycja cięcia, ale czy będzie ok?
Mój kawałek raju II 18:26, 17 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu jak dobrze, że przypomniałaś jak piękne są narcyzy. W tym roku po raz pierwszy będą u mnie kwitly wiosną Przez lata sadziłam wszystkie cebulowe za wyjątkiem narcyzów.... Dopiero u Ciebie i Asc wiosną zobaczyłam jak pieknie zwiastują słoneczną wiosnę

Ps bez wertykulatora nie wyobrażam sobie trawnika.... U mnie to zadanie należy do M... Ja tylko nigdy nie wiem czy robi wertykulacje czy areację ...

Cieszę się Marzenko, że podobają się narcyzy, są piękne mój robi od razu jedno i drugie i dlatego jest mi go ciężko obsługiwać
Wertykulacja - zabieg polegający na pionowym cięciu darni. Płytkie pionowe cięcie trawnika ma na celu częściowe usunięcie próchnicy powierzchniowej, stworzenie lepszych warunków dla dopływu powietrza, wody i składników pokarmowych do strefy korzeniowej, przygotowanie trawnika do piaskowania, stworzenie korzystniejszych warunków dla przeprowadzenia podsiewu oraz przerzedzenie zbyt gęstego podsiewu.
Areacjato napowietrzanie gleby za pomocą narzędzi lub maszyn spulchniających. Najlepszym okresem na wykonanie aeracji jest wiosna i wczesna jesień. Trawniki często eksploatowane (deptane), wymagają 1-2-krotnego napowietrzania w ciągu roku. Aeracji nie należy wykonywać, gdy gleba jest za wilgotna.
Po doprowadzeniu gleby do właściwej wilgotności trawnik należy skosić do wysokości 3 cm i skoszoną trawę usunąć. Aerację zazwyczaj wykonuje się w jednym kierunku lub powtarza się ją w poprzek poprzedniego kierunku jazdy. Jeśli trzeba zwiększyć przepuszczalność podłoża, na powierzchni trawnika rozsypujemy piasek.
W cieniu - zacieniona 18:25, 17 lut 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Człowiek otwiera ogródek w cieniu, a tu niespodzianka! Kolory jak z tęczy!
Haniu..."zacieniona" ma też swoje pięć minut...tylko trochę później...czeka w ogonku na swoją kolej...
Moje poletko 18:22, 17 lut 2013

Do góry
Tak przeglądam moje hortki
Pierwsza to ogrodowa ,druga Annabellka, trzecia bukietowa, a czwarta nie mam pojęcia

na jesieni kupiłam trzy krzaczki (?)-chyba

Ale jakich? Oto jest pytanie?!

czas zacząć robić notatki!!

Liliowo i kolorowo:) 18:20, 17 lut 2013

Do góry
Z tyłu domu przy garażu posadziłam Milin i Wisterie na specjalnie pospawanej mocnej kratownicy przez M. Wisteria zaczęła pięknie oplatać i garaż no ale niestety nie wiem jak zakwitnie tej wiosny bo połowę z niej mó M wycinając z rynny winobluszcz wyciął i część Wisterii

Mój kawałek raju II 18:16, 17 lut 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Warto toto kupić? Może jak się ma duży trawnik? Zamierzam wypożyczyć... facet mówisz Aniu musi obsługiwać? M się ucieszy

pozdrawiam!

Jak masz Karola "siłę roboczą" to warto, do małego też się przydaje jeżeli masz jeszcze w nim mech, dobrze ściąga
Mój kawałek raju II 18:14, 17 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

pachnące "babuni" były kiedyś wszechobecne , eksmitowane z działek i ogrodów powracają do łask
Ania nieźle musiałem się nabiegać by zdobyć je dla M
hodowcy też się starają by nowe odmiany choć trochę pachniały jak te z naszych wspomnień

Powracają, bo chyba najładniej pachną, chodzi mi o Recurvus
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:13, 17 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ogrodniczka jest z drutu, ale właśnie nie wiem na co ją nasadzę żeby obrosła
Zdjęcie twórcy

Wow... jestem pod wielkim wrażeniem , nawet w kapeluszu i z konewką.( choc konewka teraz tylką z ta u Ani się kojarzy). Fantastczna.

To jeszcze zapytam jaką mniej więcej ma wysokośc?
Mój kawałek raju II 18:09, 17 lut 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Aniu u Ciebie też dawno nie byłam, ale buziaki niedzielne zostawiam i słoneczka życzę

Dziękuję Julka ze wzajemnością
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies