I czas zacząć szabat czarownic ogrodowiskowych
żon Pszczółki rozpala ognisko, sypie snieg
Pogaduchy: Biała kurtka to Alinka, czerwoana to Finka, Szaro-oliwkowa - Agniszka
Ania ASC i Irenka
Konstancja i Gabisia
Przygotowania do drugiego wejścia na antenę i bałwan stajl
Od lewej Gabisia, Irenka, Konstancja, Ania Asc, Gaby3003, Alinak
Dojechałą po lewej Agniecha973 - ustala przez komórkę czy w prawo czy w lewo, w przód czy w tył
Docjechała po lewej stronie Grażynka z Jesionówki i ja Jarzabek w żółtych spodniach pisząca do Was jak zwykle na zywo na komórce
A propos jeszcze sprzedawcy cisów. By nie być gołosłowną wstawiam 3 nasze "stożki" zakupione w październiku (wybaczcie nie jestem mistrzem fotografii) odpowiednio do wzrostu cena była 30,-, 50,- , 70,-. Dla zobrazowania gabarytu postawiłam szufle do odśnieżania
Sorki za żelazną kurtynę, ale ta na razie jest antypies
Dziękuję wszystkim za te wszystkie miłe słowa Nie myślałam że tak szybko kto kolwiek domnie zajrzy a tu taka niespodzianka
Co do ilości ziemi, ja żałuję że mamy jej tak wiele,o wiele ciężej jest zapanować nad taką ilością, a gdybym miała kawałek byłby już dopieszczony - chyba
Jedno jest pewne raczej nudy mi nie groźne
Gosiniak co wymyślę na wiosnę ? A no tak, skupiam się przede wszystkim na przodzie domu, bo wiem że nie dam rady ogarnąć całego podwórka- więc zacznę robić trzema etapami i tak jak chcę.
1.Muszę od nowa wyłożyć rabaty agrotkaniną,
2. Zaplanować co dosadzić na rabacie - chciałabym aby była kolorowa.
3. Dosadzć 2 magnolie na trawniku (jedna już jest Susan)
4. M będzie robił taras, co za tym idzie zagospodarowanie rabaty przed domem bo póki co jest sajgon ;/
Może pomożecie mi w doborze roślin na przód rabty którą dopiero zacznę kreować,
plan jest taki....
Obwódka na wysokość 3-4-5 kostek granitowych, schodek, kolejna obwódka i schodek
A ma być to tu :
Taras od strony rabty ma być zakończony schodami, a przynajmniej tak mi się marzy- choć z doświadczenia wiem, że plany ulegają zmianie
Może jakieś ciurkadłko - tak mi się ten pomysł spodobał że już kombinuję jak z dużej piłki zrobić kulę choć wiem że ryzyko spłaszczenia jest pewne.
Może Wy macie jakieś pomysły na rośliny a nawet koncepcyjnie ??