Ładne widoki z okna
20:42, 28 wrz 2011
Bajeczne widoki, warto żyć dla takich chwil
Warto było tak długo czekać
Danusiu witaj .
Same pytania jedno zostawiłam na wątku o jeżówce ,drugie tutaj bo adekwatniejszego nie ma
Widziałam drzewo o liściach kształtem podobnych do bzu,ale jaśniejszym kolorze zieleni .Liście były ogromne i gdzie nie gdzie zwisały zielone fasolki tylko nieco dłuższe nisz szparagowa ...
Owszem widziałam też drzewo z takimi fasolami jak mamut ,ale to miało takie cienkie ,zielone strąkiObu drzew nie znam właściwe .Może wiesz Danusiu co to za wynalazki ,albo ktoś inny skojarzy sobie takie drzewa
Dzidko, czy masz u siebie Hakonechloa macra 'Aureola"? Ciekawa jestem opinii
Ja ścinam u jeżówek łodygę z kwiatem do samego dołu, a resztę rozety liściowej zostawiam.
Jeżówki najlepiej rozmnożyć z siewu, kupić nasiona pożądanej odmiany i wysiać. Natomiast przez podział kęp, albo przez sadzonki korzeniowe rozmnażamy wiosną, nie ma innej możliwości, bo potem tworzą się już kwiaty. Może Marto zrobiłaś to zbyt wcześnie? Sama nie wiem
Dziękuję, lubię te kobitki i ich ogród
Ja też kupiłam lirope, wczoraj. Liście ma podobne do agapanta, ale mniejsze. Jak zabezpieczysz je na zimę? Trochę się boję, że mi zmarznie, bo trochę późno chyba na sadzenie. Ale nie mogłam się powstrzymać.![]()
Vesper podepnij link pod "zielone"