Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Maj 2012 Duszniki Zdrój - Park Zdrojowy i okolice 18:10, 09 sty 2013

Do góry
Kompozycje kwiatowe w ogródkach przydomowych przed blokami

Maj 2012 Duszniki Zdrój - Park Zdrojowy i okolice 18:08, 09 sty 2013

Do góry
Zima nastraja sentymentalnie, do wielu zdarzeń i przeżyć nabieramy dystansu, wspominamy...i doszłam do wniosku, że mogę podzielić się z Wami obrazami, które uwieczniłam podczas pobytu w Dusznikach Zdroju w maju ubiegłego roku
Spacerowałam po parku i jego okolicach, często park w naturalny sposób łączył się z przylegającym lasem i łąkami, gdzie wypatrzyłam też piękne roślinki, może ktoś powie, że pospolite, ale mają swój urok i dlatego też się tu znalazły.
Nie będę grupowała obrazów tematycznie, tylko pokażę, je Wam zgodnie z naturalnym kalendarzem, tak jak spacerowałam i wypatrywałam zobaczycie jakie kwitnące zastałam też w parku zdrojowym, wiele kwiatów już przekwitło, w tym cebulowych ale było na co popatrzeć i cieszyć oko kolorami

12.05.2012
Oczywiście na powitanie macham do Was wszystkich

Zapraszam

Ogród szmaragdowy 18:01, 09 sty 2013

Do góry
Bea napisał(a)

jak nagrodą jest skrzynka piwa to może chmiel

Bea. Brawo podaj adres wysyłki browarków.

ale numer

Bea zaraz chmiel zaprezentuje fotkami. jaki Pijesz browarek.

Witam.

Dzisiaj dotarła do mnie z samego nagroda konkursowa, za którą bardzo chciałam podziękować.

Krzysztof bardzo dziękuję.

Beata

Beatko nie ma za co, cieszę się bardzo że przesyłkę odebrałaś, czy zamiana piwka na winko była trafiona?.
Rajski ogród Ani 17:48, 09 sty 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

U ciebie Aniu, pomimo zimy rajsko i kolorowo zgodnie z tytułem wątku, a kaczeńce to w ogródku u ciebie rosną ? Uwielbiam, ale ja biegam po rowach, aby się nimi nacieszyć.
Eluniu te kaczeńce są rodem z Dusznik Zdroju, byłam tam w maju i tak sobie co nieco uwieczniłam

Byłam w maju w Bieszczadach tam to dopiero nacieszyłam oczy, całe łąki w kaczeńcach i każdy rów... szkoda, że wtedy nie miałam aparatu...
Igiełkowy ogródeczek 17:43, 09 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Witam, fajnie że trafiłam do Ciebie własnie dzisiaj Zastanawiałam się nad moją sundavillą, nie wiedziałam dokładnie jak je przezimować, gubiły listki, puszczały długie łodygi i podsychały. Postanowiłam je podciąć jakiś czas temu, całą zime były w domu na południowym oknie i tak na dzień dzisiejszy wygladają. Mam nadzieję że zakwitną mi latem

Dobrze ci się trzymają, nawet bardzo, ona powinna zimować w chłodnym pomieszczeniu ale ze światłem dziennym i minimum podlewania, ciężko zapewnić takie warunki, u mnie nawet w garażu ma za ciepło. Ale jak widać każdy sposób dobry bele skuteczny. Na wiosnę mocno przytnij, te wszystkie wybujałe pędy też, to się ładnie zagęści
Rajski ogród Ani 17:43, 09 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu, wiesz jak lubię te twoje fotki, a o tej porze w szczególności kolor i radość
Irenko bo radość mnie rozpiera, że tak piękne wiatki kwitły i jest nadzieja, że do wiosny blisko i cały wulkan barw będzie cieszył nasze oczęta

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:25, 09 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
To troszkę niebieskiego...
przetacznik ożankowy

flok kanadyjski

kokorycz podgięta..

Piękne te niebieskości

Przetacznik ożankowy jak wysoko rośnie?
Rajski ogród Ani 17:14, 09 sty 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
U ciebie Aniu, pomimo zimy rajsko i kolorowo zgodnie z tytułem wątku, a kaczeńce to w ogródku u ciebie rosną ? Uwielbiam, ale ja biegam po rowach, aby się nimi nacieszyć.
Eluniu te kaczeńce są rodem z Dusznik Zdroju, byłam tam w maju i tak sobie co nieco uwieczniłam

Ogród z perspektywą na przyszłość 17:04, 09 sty 2013

Do góry
I ja spóźniona, gratuluję 200!!

i mam lampy...tamtych nie mieli, wzięłam inne, ale w tym stylu
na Gardenii widzimy się

"Baśniowy" Ogród 17:01, 09 sty 2013

Do góry

Ostatnio mało udzielam się w moim nudnym wątku spowodowane jest to jak zwykle - brakiem czasu
Z dzieckiem gorliwie uczę się pisania literek i cyferek a oprócz tego w domu mam drugie małe dziecko:

Jak śpię jestem pokorna jak baranek,ale to tylko pozory

ale cudny piesio! w tym wieku to faktycznie jak drugie dziecko, co to za rasa...labrador?
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:49, 09 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
bo tak ogólnie rzecz biorąc to lubię czasami pobujać w obłokach

Orla Perć

te same szczyty tylko odbite w Czarnym Stawie Gąsienicowym

Orlą Perć przeszłam ale ze łazami w oczach tak się bałam ale co się nie robi dla ukochanego mężczyzny . Tamtej miłości juz dawno nie ma ale miłość do gór pozostała. Podziwiam ludzi kochających góry, w ubiegłym roku tą miłość poczuł również mój mąż, ciekawe czy przejdzie ten trudny szlak ...(dla) tzn ze mną hihi pozdrawiam
Cztery łapki - zwierzęta domowe 16:46, 09 sty 2013

Do góry
słodka drzemka....
czego chcieć więcej?????
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:35, 09 sty 2013

Do góry
czekam na magnolie, tu magnolia gwiaździsta
Rododendronowy ogród II. 16:33, 09 sty 2013

Do góry
Dziś dla zaglądających sikorka bogatka.

Serdecznie Wszystkich pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:28, 09 sty 2013

Do góry
To troszkę niebieskiego...
przetacznik ożankowy

flok kanadyjski

kokorycz podgięta..
Pszczelarnia 16:26, 09 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A to okolica, w której mieszkam.

Dopiero się wczytuję w kolejne strony...na moje oko i wspomnienia to Masyw Śnieżnika i Maria Śnieżna a skąd wiem.... bo Ziemia Kłodzka z jej górami i pagórkami to miejsca moich młodzieńczych wypraw a i teraz wracam tam prawie co roku

dorzucę kamyczek do dyskusji o ławce, pamiętam jaka wspaniałą sprawą była podgrzewane siedzisko które powstało z kanału dymnego wędzarni, z jednej strony grzał się kociołek z bigosem , my czyli byli absolwenci TM z Ząbkowic Śl (cokolwiek posiwiali) z grzańcem i innymi trunkami w dłoni na cieplutkim siedzeniu pośrodku na siedzisku, na końcu w wędzarni pstrągi i inne specjały
i co z tego że październik i druga w nocy
a rano do Jaskini Niedźwiedziej i na Śnieżnik
Mój kawałek raju II 16:23, 09 sty 2013

Do góry
Aniu, Anula, Dorka, Kondzio, Irenka dzięki za odwiedzinki, u mnie dzisiaj śnieg się lepi i lekko rozpuszcza dzisiaj kurier przywiózł mi dwa skarby
czas przypomnieć i poćwiczyć angielski i jeszcze łakomczuch na słonince
Rododendronowy ogród II. 16:14, 09 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Różyczka dla Bożenki!

Cudna ta róża . Same pięknosci mi wstawiacie .Dziekuję bo miło jest popatrzec. Dużo serdecznych pozdrowień Haniu.
Rododendronowy ogród II. 16:11, 09 sty 2013

Do góry
alinak napisał(a)

Śliczne modraszki....
a jak Ci się różę podobają to proszę z ogrodu Alinak...bo ja nie posiadam jeszcze

Urszulko bardzo mi sie podobają , gdyby jeszcze u mnie tak pięknie rosły, ale nie chcą. Alinka ma pewnie lepszą ziemię albo co też mozliwe lepsze umiejętnosci. Dzięki i pozdrawiam serdecznie.

Bożenko teraz to naprawdę przesadziłaś , moje umiejętności do róż na poziomie 0 . sadzę w kompost , dokładam skórkę z banana i tyle . na zimę kopczykuje nową porcją kompostu i tyle . a Kosmos mam pierwszy rok - jest obłędna . aha możliwe że nornice mi pomagają , bo tak spulchniają ziemię , że co parę dni muszę deptać po rabatce żeby róże w powietrzu nie rosły.
ale się rozpisałam , a ty to jeszcze pewnie czytać będziesz ... i masz babo placek ...ty się przy nas nie wyleczysz

Umiejętnosci ogrodnika łatwo ocenic po wyglądzie jego ogrodu oczywiście w przypadku gdy sam w nim pracuje. Twoje sądzac po ogrodzie oceniam bardzo wysoko . O skórce od banana juz słyszałam ale późną jesienią i nie zdążyłam wypróbowac ale na pewno wypróbuję. Pozdrówka Alinko.
Kocimiętka - Nepeta 16:05, 09 sty 2013

Do góry
Kocimiętka Walker's Low

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies