Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

bogumila 17:54, 28 lut 2013

Bożenko...miłego pobytu wśród bliskich.
Urszulla 18:37, 28 lut 2013

Nasionka widziałam, ja poszukuję kremowych nagietków ale tyko na internecie widziałam na razie.
I widzę że wietrzysz ciemierniki. Ja podziałam w sobotę w tym zakresie - jutro jeszcze cały dzień mnie nie będzie
Gabriela 19:25, 28 lut 2013

Ależ Ci zazdroszczę podróży w cieplejsze miejsce. Mam nadzieję że znajdziesz czas na jakiś ogród? Pozdrawiam.
danuta_szwajcer 20:50, 28 lut 2013

Zazdroszcze, ze moglas troche popracować w ogrodzie, planowalam w sobote a tu zapowiadaja deszcz,snieg brrr a ile kretowin oj te krety
EPODLAS 21:46, 28 lut 2013

Danusiu, a ja słyszałam że sobotę ma być ładnie. To by była przykra niespodzianka.
Gabrysiu, mam nadzieję że jakiś może mi się uda zobaczyć. Moje dzieci mieszkają niedaleko Morza Północnego i zawsze tam jedziemy. Jest inne niż nasz Bałtyk. Bardziej surowe, ale urokliwe.
barbara_kraj... 23:12, 28 lut 2013

O, to całe dwa marcowe tygodnie będziesz poza Polską! Jak wrócisz, to wiosna ta właściwa, kalendarzowa już będzie
Bogdzia 13:59, 01 mar 2013

To znów jedziesz witac wiosnę w Anglii, fajna sprawa a jeszcze taki prezent dostaniesz. Rób dużo zdjęc to i my się będziemy mieli z czego cieszyc.Pozdrówka.
Beefanta 16:04, 01 mar 2013

Witam serdecznie!
Jestem posiadaczką niewielkiej działki rekreacyjnej i poszukuję sprawdzonych i niekłopotliwych roślinek.
Twoja działeczka jest najbliższa temu, co chcę osiągnąć w przyszłości.
Ponieważ na wiosnę zakładam pierwszą swoją rabatkę kwiatową (słoneczną), myślę aby na obwódki wykorzystać szczawiki. Zobaczyłam je w Twoim wątku i bardzo mi się spodobały. Napisz proszę: kiedy je wysiewasz i czy bezpośrednio do gruntu, jak gęsto?
danuta_szwajcer 19:29, 01 mar 2013

No Bożenko u mnie już dziś pochmurno,zimno i pada co chwilę deszcz ze śniegiem ale od wtorku ma być ładnie oby ale Ty jak czytam wybierasz się w podroz i to do dzieci i wnuków sama radość więc zapewne już nie będziesz pracować w ogrodzie a nad Morzem Północnym byłam wyjątkowo urokliwe zresztą tam jest wszedzie pięknie jak w jednym pięnym ogrodzie
EPODLAS 20:31, 01 mar 2013

Bogdziu, będę próbowała robić zdjęcia nowym aparatem. Na pewno na początku nie będzie to mistrzostwo, ale mam nadzieję się nauczyć.

Benfanto też lubię szczawiki. Te szczawiki na zdjęciu, są z cebulek. Traktuje je jako jednoroczne, bo cebulki kupuje w Netto i są tanie. Nadają się na obwódki, niestety lubią wilgoć. Nieraz jak przyjechałam to były klapnięte,ale jak dobrze podlałam to odżyły. Ale to wdzięczne miłe kwiatki. Jak sadzić cebulki jest na opakowaniu. Wszystkie cebulki zawsze rosły i nigdy nie było z nimi kłopotu.
Befanto, załóż wątek, będziemy wymieniać doświadczenia.

A to moje zeszłoroczne szczawiki. Mają jeszcze jedną zaletę, kwitną bardzo długo.