Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

danuta_szwajcer 20:00, 01 mar 2013

takie chcesz pelargonie?
to zalezy tez gdzie to chcesz postawic? bo ladnie też wyglada hortensja ogrodowa w takich donicach
Marta7 00:28, 02 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

No nieźle ci to wyszło, bociany lubię, już dwójkę mi przyniosły, więc norma wyrobiona, ale więcej nie zapraszam

Gosiu,u nas na Podkarpaciu norma to 3 dzieci i jak bociek będzie leciał przez Podkarpacie na Zieloną Górę to niestety może się pomylić radzę CI pozatykaj wszystkie kominy i daj strzałkę w kierunku sąsiadów-może tych których mniej lubisz
Marta7 00:45, 02 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

ale fajne zakupy no i fajne sklepy tam macie? kompozycja fajna Martus ale moze i cos bialego dodaj?

Danusiu,ta kompozycja jest piękna,zachwyciła mnie,czy lobelię kupowałaś sadzonki czy siałaś,jak sprawowała się przez cały sezon w gruncie?

Właśnie takie różowe pelargonie podobają mi się,no może ciut ciemniejsze-czy dobrze im było z bakopą-ona chyba nie jest zbytnio zaborcza,bo np przy kocance pelargonia na dłuższą metę nie ma szans bytu.
Dziękuję i pzdrawiam
hanka_andrus 00:51, 02 mar 2013

Czy ja mówiłam jak bociany normy wyrabiają? Dostał bocian 10 bajbusów do rozniesienia,ludziom,którym smutno było w życiu.
Latał przez cały dzień,ledwie 8 upchnął.Już wieczór ,do domu trzeba, a tu jeszcze 2 maluchy w sakiewce.Zagląda, to tu, to tam,patrzy a tu w jednej chacie smutna para siedzi przy kolacji. No to buch im od razu dwoje,i odfrunął.
A nazajutrz,cała wieś zdziwiona,skąd u dziadka i u babci taki przychówek? Widać takie zrządzenie losu!
Uważajcie na bociany! Trzeba się cieszyć jak one lecą,inaczej o dwojaczki nietrudno!
danuta_szwajcer 06:46, 02 mar 2013

normy bociane rewelka
danuta_szwajcer 06:58, 02 mar 2013

Martuś nic nie sieje bo ani czasu ani glowy nie mam do tego chociaz moze w tym roku spróbuje a bakope bardzo lubie i sadze co niektore pelargonie i kwitna az do mrozów przyszłam tylko z Tobą sie przywitac i zmykam bo i do pracy musze jechac wiec najlepiej zeby ta sobota byla dziś z gumymilej i slonecznej soboty ci zycze
Marta7 09:24, 02 mar 2013

hanka_andrus napisał(a)
Czy ja mówiłam jak bociany normy wyrabiają? Dostał bocian 10 bajbusów do rozniesienia,ludziom,którym smutno było w życiu.
Latał przez cały dzień,ledwie 8 upchnął.Już wieczór ,do domu trzeba, a tu jeszcze 2 maluchy w sakiewce.Zagląda, to tu, to tam,patrzy a tu w jednej chacie smutna para siedzi przy kolacji. No to buch im od razu dwoje,i odfrunął.
A nazajutrz,cała wieś zdziwiona,skąd u dziadka i u babci taki przychówek? Widać takie zrządzenie losu!
Uważajcie na bociany! Trzeba się cieszyć jak one lecą,inaczej o dwojaczki nietrudno!

Hanuś,bardzo przyjemnie mi się czytało Twoją opowiastkę
A dziadek napewno potem chodził dumny,z podniesioną głową po wiosce ! i już nigdy z babcią się nie smucili -bo nie mieli czasu

Hanuś jak miło mi że mnie odwiedziłaś,ja u Ciebie byłam dziesiątki razy,tylko tak cichcem,żeby nie sprawiać kłopotu
Marta7 09:34, 02 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Martuś nic nie sieje bo ani czasu ani glowy nie mam do tego chociaz moze w tym roku spróbuje a bakope bardzo lubie i sadze co niektore pelargonie i kwitna az do mrozów przyszłam tylko z Tobą sie przywitac i zmykam bo i do pracy musze jechac wiec najlepiej zeby ta sobota byla dziś z gumymilej i slonecznej soboty ci zycze

Danusia ja też do tej pory nic nie siałam-no może czasami,jak mi na czymś bardzo zależało-cleome,kobea,a teraz mam więcej czasu i weszłam w takie towarzystwo że się rozszalałam i wszystkie parapety poobstawiałam ;

No, dzięki Tobie słoneczko przedziera się przez chmury
Ewa4 09:37, 02 mar 2013

Martusiu przyszłam sie przywitać i słoneczka życzyć.
Marta7 09:47, 02 mar 2013

Ewuś witam,witam,słoneczko już mi przynioslaś