Dzisiaj byłam później w domu ale zdążyłam z eMusiem posadzić 5 drzewek owocowych i zrobić szybki oblot ogrodu. A oto co nowego:
Pierwsza magnolia i fosycja zaczynają kwitnąć.
odwzajemnia kissa
moja magnolia dopiero pierwsza luske otwiera ale miejska juz calkiem calkiem. Musze wracajac do domu zerknac na taka przydrozna czy juz zaczyna
Musze sie do czegos przyznac.
Kilka lat temu, calkiem przez przypadek, znalazlam fotki ogrodu Danusi a na nich wlasnie bukszpany.
Zachwycilam sie ogrodem, bukszpanami jakby mniej. Moze dlatego ze tu sa praktycznie w kazdym ogrodzie i widze je codziennie.
Po roku czy dwoch znowu trafilam na ten ogrod i jego wlascicielke i na Ogrodowisko, ale w dalszym ciagu twierdzilam ze bukszpany tak, piekne i fajne ale nie u mnie.
Cyganilam.
Sa. I to cala rabata, taka calkiem Ogrodowiskowa. Troche tam ,,mnie,, mniej, kawal Danusi, troche Was wszystkich, ale jest. I ma sie calkiem dobrze.
I teraz kolejne bukszpany..tez przez przypadek, nie kupione...
I zawsze gdy bede patrzec na nie, bede myslec o Danie, o Was, o Ogrodowisku. O ludziach ktorych osobiscie poznalam, o wieczorach ,,przegadanych pisanych´´
Tym sa dla mnie bukszpany. Dziekuje....
I teraz prosze sie nie tylko ,patrzacigapic, tylko prosze pomoc je obstrzyc No.
malutka jest słodka strrasznie!
Iryski śliczne, nawet moje dzieci je widzą w ogrodzie, a to rzadkie zjawisko.
W warzywniku albo deski na ścieżki, albo płyty chodnikowe- może nie tak ładne, ale jednak trwałe bardzo. Możne je brudzić,lać po nich wodą, błotem i nic im to.
Ale magnolia! Będę podglądać Twoje poczynania bukszpanowe. Mam w podobnym "kształcie" na działce. Też musiałabym nadać im formę. Chętnie podpatrzę, jak to uczynić
Straszna historia złej kobiety i piękne miejsca dookoła masz