Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Milka 10:53, 05 kwi 2017

Ten twój psiak cudny, choc to wielka i groźna rasa
Cieszę się, że trawy idą
Wyjątkowo piękne bergenie masz, liście idealne, u mnie pożarte przez ślimaki, będę sypac im karmę
Co ta za magnolia, Susan? Dużo pąków
A te trawy palmowe tez uważam za fajne
Urszulla 13:25, 05 kwi 2017

Milka napisał(a)
Ten twój psiak cudny, choc to wielka i groźna rasa
Cieszę się, że trawy idą
Wyjątkowo piękne bergenie masz, liście idealne, u mnie pożarte przez ślimaki, będę sypac im karmę
Co ta za magnolia, Susan? Dużo pąków
A te trawy palmowe tez uważam za fajne

Irenko, pies trudny w charakterze choć przeze mnie rozpieszczany. Na roślinki chucham i dmucham magnolia miała być Nigra, ale okazało się że inna. Nie wiem jaka to jest. Strasznie cieszę się na te rozplenice bo zajmą wreszcie przestrzeń pod hortensjami. Mi się jeszcze podoba carex elata ale nie wiem czy on też rośnie rozłogami?
malgorzata_s... 14:10, 05 kwi 2017

Faktycznie bardziej aktywna jesteśMoja budleja chyba zmarzła
Catalinasdiary 14:39, 05 kwi 2017

Piesio cudny Widać że dużo działasz. Nie mogę się doczekać Twoich róż, ciekawa jestem jak podrosną w tym roku. Sama się w końcu zabrałam i wybieram.
Urszulla 19:32, 05 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Faktycznie bardziej aktywna jesteśMoja budleja chyba zmarzła

Nie mów. Czyli je trzeba bardziej odkrywać na zimę. Bo mojej góra zmarzla ale puszcza ładnie z dołu. O bukszpanach Twoich czytałam. Straty masz.
Urszulla 19:34, 05 kwi 2017

Catalinasdiary napisał(a)
Piesio cudny Widać że dużo działasz. Nie mogę się doczekać Twoich róż, ciekawa jestem jak podrosną w tym roku. Sama się w końcu zabrałam i wybieram.

Rzeczywiście róż też jestem ciekawa

A tarasowa zmaltretowana przez psa puszcza od dołu dwa kiełki. Może się uratuje.
Bogdzia 21:30, 05 kwi 2017

Uleńka cudnie sie u Ciebie zaczyna.
Catalinasdiary 21:33, 05 kwi 2017

Urszulla napisał(a)

Nie mów. Czyli je trzeba bardziej odkrywać na zimę. Bo mojej góra zmarzla ale puszcza ładnie z dołu. O bukszpanach Twoich czytałam. Straty masz.

Ja budleji nie okrywam, tne 10 cm nad ziemią i puszcza nowe pędy. Ale mi się podoba w wersji niskiej i rozłożystej. Jeżeli dążysz do sporego krzewu to co innego.
Urszulla 14:14, 06 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Uleńka cudnie sie u Ciebie zaczyna.

Bogdziu, nie mogę się już lata doczekać na tej rabacie. A kolorowej wiosny na niej brakuje to jest cel żeby ją dopracować wiosennie na przyszły rok

Widoczek ogólny niestety nie obejmuje całej szerokości z tego powodu żeby nie fotografować domu sąsiadów. To dlatego często fotografuję każdą część osobno.

Urszulla 14:16, 06 kwi 2017

Catalinasdiary napisał(a)

Ja budleji nie okrywam, tne 10 cm nad ziemią i puszcza nowe pędy. Ale mi się podoba w wersji niskiej i rozłożystej. Jeżeli dążysz do sporego krzewu to co innego.

Moja budleja wyrasta do wysokości hortensji. Ale u Gosi zmarzła.

Sadzonki pelargonii mam już w kilku donicach.