Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Pszczelarnia 11:48, 04 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)

Wspaniałe masz rośliny wiosenne! W czym/między czym one rosną?

Co jest na 2. zdjęciu?
Pszczelarnia 15:56, 04 kwi 2017

Zapomniałam napisać jeszcze, że podzieliłam groszek wiosenny, też kupiłaś go w Bylinowych, (choć ponoć tego nie lubi jak jest młody) i teraz jeszcze muszę go lekko ocienić (bo ma za dużo słońca). Zobaczymy czy z 1 kępki otrzymam 3.

Moje magnolie po suszach nie będą kwitły; nawet nie wiem, czy wszystkie przeżyły.
Katarzyna13 23:24, 04 kwi 2017

Dzień dobry a raczej już dobry wieczór. Podziwiam pani rododendrony. Oglądałam również odcinek Maji w pani ogrodzie. Ach.... cudnie cudnie.
Milka 11:39, 05 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)

Z ptakami mam teraz zabawe bo poraz pierwszy gile robią u mnie gniazdo. Napatrzec sie na nie nie mogę.
Dorotko nie wzeszła mi żadna z rutewek ale są w bylinowym raju to kupię, dzieki za przesyłke.

Super u mnie pod dachem domu jakieś ptaszki robią gniazdo
Podziwiam poletka krokusowe, wyjątkowej urody w tej masie
Bogdzia 20:31, 05 kwi 2017

Margarete napisał(a)
Ależ ta Laura u ciebie urosła, a taki patyczek był...
Widać że jej u ciebie dobrze.
Miło było w sobotę wspólnie spędzić czas i to takich fajnych okolicznościach. Ale za to w niedzielę nadganiałam i za sobotę i za niedzielę i za cały tydzień, korzystając z pogody bo mają przyjść deszcze i chłód a nawet śnieg z deszczem ma padać...Brr...
Chociaż nie narzekam bo w 2013 roku 1.04 w Święta Wielkanocne był u mnie śnieg po kolana i woziliśmy moją wnusię sankami po moim trawniku .....A tym razem było lato....Jaka ta pogoda zmienną jest!

Tak Laurka bardzo zmężniała , chyba bedzie duzym drzewem bo ładnie rosnie.Planuje znów cos kupic jak pojedziemy do Z.Pogoda była ładna ale nic nie zrobiłam bo miałam mnóstwo spraw do załatwienia , padam ze zmęczenia. Deszcz potrzebny bo juz bardzo sucho, nawozy by trzeba rozsypac , niech pada ale zimno mi się nie spodoba.Ja mam w kalendarzu takie zapiski , 7 kwiecień czyli jutro: rok 2011 mocny wiatr 100km/godz, rok 2013 -zaczyna topniec śnieg, jest go bardzo dużo. rok 2014 24 stopnie w cieniu , kwitna magnolie , tak wiec z pogodą róznie bywa zgodnie z przysłowiem , kwiecień plecień......Za niedzielę buziaki dla Ciebie i do zobaczenia znów w niedzielę.
Bogdzia 20:34, 05 kwi 2017

eee_taam napisał(a)
klonów żal juz je wykopałaś ...myślałam ze obserwujesz je jeszcze

na kwitnienie Laury przyjdę

PS. kupiłam Lenei ( od zeszłego roku kupowałam ...i już ja mam)

Nie było co obserwowac bo nie było wogóle paków, szkoda ale posadze klon strzepiastokory ale juz go dorosłego nie zobaczę , dla wnusi bedzie.Lenei piekna magnolia bedziesz miała cudnie wiosna.
Bogdzia 20:35, 05 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Nie, nie o takie...kolumnowa musi być.

Kuleczki pierwiosnków...wzdycham

Pierwiosnki te kulkowe to pierwiosnek ząbkowany , mam fiolet , bordo i biały, fajne są.
Bogdzia 20:38, 05 kwi 2017

Urszulla napisał(a)

Te leśne zawilce mają drobne kwiatuszki? A na tym zdjęciu co kwitnie?

Zawilce samoistnie u mnie rosną , lubię je i mam nadzieje ze bedzie ich coraz wiecej.Na tym zdjeciu sa pierwiosnki zabkowane, pierwiosnki a gdzieniegdzie przylaszczki.
Bogdzia 20:42, 05 kwi 2017

abiko napisał(a)
Śliczne pierwiosnki pokazujesz

Dziękuje.Takie lesne tez mam.

Bogdzia 20:45, 05 kwi 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Wspaniałe masz rośliny wiosenne! W czym/między czym one rosną?

Co jest na 2. zdjęciu?

To jest taka grządka koło kaskady i tarasu gdzie wszystko rosnie jak chce niemal jedno na drugim bo chodzi o to by kwitło przez cały rok.Tam jeszcze są orliki , lilie , liliowce i juz sama nie wiem co.
Nie wiem co to za roslina na drugim zdjeciu jakas cebulowa, trafiła mi sie z inną roslinką jedna cebulka i przez lata tak sie rozrosła. Gdzies kiedys znalazłam nazwe ale znów zapomniałam.