Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 00:36, 10 lut 2013

Do góry
A ja Jolu w tym tygodniu okryłam ogrodowe włókniną , bo miały pączki zielone, a teraz mamy w nocy mrozek dzisiaj jakieś-3 st., a one tego nie lubią na przedwiośniu, zimą nie były okryte, szkoda żeby nie kwitły
pozwoliłam sobie wstawić fotki, czyż nie są śliczne?
Zakładam ogródeczek 00:35, 10 lut 2013

Do góry
Witajcie, kiedy zdążyłyście tyle postów napisać? A już mi było sutno, ze nikt mnie nie wspiera w trudzie tworzenia ogrodu... Już odpowiadam na wszystkie pytania

Po 1. Nieszka, bardzo Ci dziękuję za projekty, nadal je rozważam Tyle, że zdanie mego męża także muszę brać pod uwagę, a ten jest marudny, że hej...
Co do śnegu z dachu to nie zauważyłam, można dla pewności ze 2m od budynku odsunąć rośliny...
Alinak - co do siedzenia pod domem, to wklejam plan mojego podwórka z zaznaczonymi miejscami gdzie pijamy kawe... Przed domem nigdy nam się nie zdarzyło
Przy okazji dodałam prawdopodobną zmianę, która może nastąpić w przyszłości dotyczącą podwórka i od razu nasunął się pomysł z kulkami bukszpanowymi....
Alinak, cały czas zastanawiam się jak rozwiązać ten problem z oknami... dlatego pomyślałam o drzewiastej hortensji odsuniętej na jakieś 3-4 m od budynku ale usytuowanej przed oknem. To nieco zasłoniłoby okno, ale promienie wschodzącego słonca nadal by wpadały. Po południu mam słońce w oknie po przeciwnej stronie budynku. Drzewko o niezbyt grubym pniu dawałoby mi też jakąś widoczność z okna... Najbardziej zależy mi na przysłonięciu okna po lewej stronie patrząc na projekt Nieszki.
Może zeczywiście nie ma co szaleć z tym zbytnim zasłanianiem. Trzeba byłoby wybrać jakiś złoty środek chyba...
A co do żywopłotu pod płotem, to nie gustuję w takim rozwiązaniu. Poza tym szkoda by było, bo pewnie kiedys w końcu będziemy zmieniać rodzaj ogrodzenia to się zniszczą roślinki. A ogrodzenie docelowo ma być kamienno przęsłowe, wiec nie będzie za bardzo żywopłot pasował...
Anna_G dziekuję za linka,przyda mi się bo będę chciała jakieś kulki na pniu dać do donic na podwórko tam gdzie pijamy kawkę
A co do Hortensji prowadzonej na drzewko - jak duża może urosnąć? I jak szybko? Albo jaką odmianę najlepiej wybrać na takie formowanie? Chciałabym dość wysoką.
Mam jedną straszną wadę - jestem niecierpliwa. W stosunku do roślin też i chciałabym mieć szybko duże roślinki...

GosiuJoanno - wpadaj wpadaj, nawet na żywo jak już będzie co oglądać mieszkam pod lasem Mówi Ci to coś? I dzięki za pączka
Grembosiowo 00:01, 10 lut 2013

Do góry
Ogród zachwyca nawet zimą:

Grembosiowo 23:58, 09 lut 2013

Do góry
Witajcie, po urlopie!

Wyjazd udany, aura sprzyjająca, jak na tę porę roku, baterie naładowane
Spacer nad morzem i kąpiel w cieplutkim basenie- miodzio...

Tak jak zamierzaliśmy, odwiedziliśmy ogrody tematyczne Hortulus w Dobrzycy.

Piękne motto wita odwiedzających:

Ogródek na trzy lata 23:56, 09 lut 2013

Do góry
Ja jako dziecko też miałam podobną kuchenkę, ale nie taką dużą, a zaczęło się też od garnków od św. Mikołaja, mam miłe wspomnienia miałam Ci napisać o krochmalu z mąki a do koronek jest lepszy ryżowy a teraz pociesz oczka

Ogród w budowie - nieustającej 23:54, 09 lut 2013

Do góry
Gabrysiu.. Tobie to nie wiadomo jakiego kwiatka wstawić...bo u Ciebie wszystkie piękne.... ale gratuluję seteczki
Ciemierniki dziś są głownym tematem..to może one
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:49, 09 lut 2013

Do góry
Dobry wieczór Aniu
posyłam ci mojego storczyka taki mały ;borok"kiedyś był niebieski

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:49, 09 lut 2013

Do góry
Vivo, Basiu, Jolu, Ewo, Mirko, Aniu dziękuję za odwiedziny. Po lodzie nie ma znaku, ale za to śniegu po kolana. Mógłby trochę poleżeć i chronić roślinki, ale u nas pogoda nieprzewidywalna. Pozdrawiam i dołączam mojego ciemiernika. Sam się rozsiewa, dzięki czemu mam już kilkanaście nowych krzaczków.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:42, 09 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ja to mam takie nie potwierdzone naukowo wrażenie że im bardziej się wojuje z takim kretem tym bardziej on jest upierdliwy...
Jak mi czasem gdzieś się pojawi to go ignoruje. I sobie idzie
Ale może ja nigdy nie miałam takiego apogeum jak u Ciebie...

nie kracz...nie kracz...5 lat mieszkałam i żyłam sobie bez kretów...aż tu nagle się pojawiły....nie znasz dnia ani godziny...
Ale spoko...moje do Ciebie nie dotra..troszkę daleko mają

Otototototo, mialam to samo dokladnie. Po prostu pewnego dnia przylazly z tobolkami rozejrzaly sie i rzekly jeden do drugiego...

TO BEDZIE NASZ DOM

no, bo widac u Ciebie Boćku przytulnie jest
Ogródek Hanusi po zimie 23:38, 09 lut 2013

Do góry
Dobry wieczór Haniu
i mojego kwiatka posyłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:38, 09 lut 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
Wszędzie ciemierniki na tapecie. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Łatwo się same rozsiewają. Z jednej sadzonki nigra mam już kilkanaście nowych. Takiego jak Twój nie mam, sprawdź czy nie ma młodych siewek pod nim. Załączam mojego, który Ci się podobał i którego siewki obiecałam. jeśli masz cierpliwość czekać aż urosną. Pozdrówka

Aldonka..dostałam na spotkaniu ciemiernika i jestem pewna, że od Ciebie.... żółwika dostałam i ciemiernika.. Pamiętam nawet gdzie posadziłam .. jeszcze żyje bo sprawdzałam.... Zachwycałam sie twoimi i mi dałaś jedna siewkę.. całkiem dużą.. liczę, że zakwitnie w tym roku.
Pod białym nie mam siewek.. bo mam tam szmatę
Ogródkowy chaos u monitki 23:33, 09 lut 2013

Do góry
a ja tak dokładnie to tez nie wiem, jakiś bodziszek korzeniasty?

Bodziszek czerwony wyglada tak ,(ale to nie jest Max Frei):

W orginale jest bardziej karminowo-różowy niż na zdjęciu, w każdym razie inny niż lawenda.
Mój kawałek raju II 23:32, 09 lut 2013

Do góry
ewalm napisał(a)

Wołam Kasiu, aż mnie boli gardło dzięki za "felki" pozdrawiam

Aniu, masz imponujących pasażerów ; )
zapieły pasy jak jechały?

Ewa było ich tak dużo, że nie było takiej potrzeby, cisnęły się jak ogórki w słoiku
Mój kawałek raju II 23:26, 09 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Wołam Kasiu, aż mnie boli gardło dzięki za "felki" pozdrawiam

Aniu, masz imponujących pasażerów ; )
zapieły pasy jak jechały?
Ogród w budowie - nieustającej 23:18, 09 lut 2013

Do góry
No to Gabrysia! Dawaj pysia!
Świętujemy 2 seteczki dzisiaj!
Piękne strony,niczym z England Garden!
Ja je tu śledzę z tchem zapartym!
Podziwiam nasadzenia ,układ ścieżek,
tarasik,i szczerze się martwię,
że tak nie potrafię!

Moje poletko 23:17, 09 lut 2013

Do góry
Trzeba dać odpocząć oczom. Dobrej nocy Wszystkim

Ogródek Hanusi po zimie 23:11, 09 lut 2013

Do góry
Elfiku kochany! Fotka niewyraźna, ostrość mi się pogubiła,dioptrie gdzieś uciekły!
Zamysł dobry,tylko wykonanie fatalne.
W to lato muszę zapolować na tym gliniastym ugorze na te polne kwiatki.Za rok będzie tu kolejna budowa i morze ....betonu,niestety!
Dla Ciebie Elu......na poprawę wzroku!
Ogródkowy chaos u monitki 23:10, 09 lut 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
A bo ja myślałam o innym kolorze. Ja mam taki:

I rzeczywiście kwitnie przed lawendą, ale czytałam gdzieś u nas na forum że jak się go mocno przytnie po pierwszym kwitnieniu to zakwita jeszcze raz.

O choroba, ale Ci ta funkie wyrosła- wielgachne te liscie, że ho ho!
bodziszek mówisz? Piękny. Nie wiem jak monitka , ja- zapisuję w kajecik Mam nadzieję, że to bylina!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:09, 09 lut 2013

Do góry
Wszędzie ciemierniki na tapecie. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Łatwo się same rozsiewają. Z jednej sadzonki nigra mam już kilkanaście nowych. Takiego jak Twój nie mam, sprawdź czy nie ma młodych siewek pod nim. Załączam mojego, który Ci się podobał i którego siewki obiecałam. jeśli masz cierpliwość czekać aż urosną. Pozdrówka

Ogródkowy chaos u monitki 23:07, 09 lut 2013

Do góry
A bo ja myślałam o innym kolorze. Ja mam taki:

I rzeczywiście kwitnie przed lawendą, ale czytałam gdzieś u nas na forum że jak się go mocno przytnie po pierwszym kwitnieniu to zakwita jeszcze raz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies