Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 21:05, 20 maj 2015

Do góry
Jesienne nawożenie (nawet specjalnym nawozem) jest bardzo krytykowane. Pamiętaj o tym. Ja w każdym razie nie mam zamiaru go stosować. Moim zdaniem te tuje jak wyrosną, a ten czas zleci szybko, będą pozytywnie się wyróżniać na tle wszechobecnych szmaragdów, które w tej chwili po prostu przytłaczają krajobraz osiedli domków. Jeżeli już mają metr, to z dwa lata i będzie żywopłocik. Szkoda by było je wyrzucać, żeby zastąpić oklepanymi szmaragdami, które też nie są "demonem" wzrostu.
W internecie znalazłem zdjęcia tych Wagneri i widać, że mogą powstawać na dole luki w kształcie piramidki wynikające z jajowatego pokroju drzewka. Może rzeczywiście między nie - z przodu,w pewnej odległości warto podsadzić coś małego, nadającego się do formowania - bukszpany, berberysy (szybko mają wiosną liście), albo małe cisy (można je dowolnie formować - np. aurea decora).
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:57, 20 maj 2015

Do góry
Ogród ślicznie i soczyście się prezentuje, bardzo mi się podoba. Moje czosnki główkowate śmierdzą czosnkiem trochę czasu plewienia minęło zanim rozszyfrowałem skąd tak czosnkiem śmierdzi/pachnie
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 20:54, 20 maj 2015

Do góry
Krzewy to nie byliny i szybko wielkiego efektu nie robią, ale zobaczysz już w przyszłym roku jak kolory roślinek będą intensywne, a za dwa lata już będzie w ogóle szał i pamiętaj tawułek nie bój się ciąć, one to bardzo lubią

Trawka to propozycja ni niskie wypełnienie, bo może chcesz coś wyższego, a wtedy trzeba pomyśleć o innej trawce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:45, 20 maj 2015

Do góry
Karolino mam nadzieję, że będziesz zadowolona bo Zawilec o tej porze szału nie robi niestety
Przy praiwe 300 w całym ogrodzie to wcale nie tak dużo dokładnie to wywaliłem 20 żurawek, reszta tak marnie wyglądała, że zamieniłem na ładniejsze bo cały sezn by szpeciły, a ja tego bym nie zniósł. O dziwo żadnego wkładu nie miały, w dwóch na jednej rabacie znalazłem komarnice, ale nie były wgryzione w korzenie bo wszystko było w całości

Ma świeże fotki z dzisiaj, ale kolacje najpierw trzeba zrobić bo późno się robi na jedzenie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:57, 20 maj 2015

Do góry
Luki, dobrze pamietasz

Dziękuje w imieniu brzózek - też je kocham
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:55, 20 maj 2015

Do góry
Rabata brzozowa powala na kolana , po prostu cudowna, dobrze pamiętam, że te wielkie ładne liście to białą jarzmianka?
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 19:48, 20 maj 2015

Do góry
No i jak elegancko i czyściutko się zrobiło
Co do trawek to może posadzić taką niewielką turzyce The Beatles będzie ładnie odbijała taką żywą zielenią, albo turzyce ptasie łapki, ale ona w żwirku mogą się troszkę zlać.
Rododendronowy ogród II. 15:23, 20 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Chyba się spóźniłem bo doczytałem, że wybierasz się do pobliskiej szkółki, a chciałem zapytać czy mają Władysława Łokietka, bodziszki i kocimiętki, ale nic straconego przecież nie ominę takiej fajnej szkółki jak jest pod nosem

Łukasz, skoro będziesz u Bogdzi to ja ci mogę trochę kocimiętki przywieźć, mam gdzieniegdzie niewielkie kępki w sam raz do wykopania. Chyba że chodzi ci o takie odmianowe to nie. Takowych nie posiadam
Rododendronowy ogród II. 13:57, 20 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Chyba się spóźniłem bo doczytałem, że wybierasz się do pobliskiej szkółki, a chciałem zapytać czy mają Władysława Łokietka, bodziszki i kocimiętki, ale nic straconego przecież nie ominę takiej fajnej szkółki jak jest pod nosem

Łukasz zdążyłam przeczytac ale nic nie mają , bieda w tym roku straszna , bodziszki tylko korzeniaste, z królewskich ani jednego rh, zupełnie jak nie w tej szkólce.
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:44, 20 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No to jeżeli jeszcze zostały miejsca to rezerwuje pierwszy rząd

Łukasz , pierwszy rząd jeszcze pusty Zaraz wstawię zdjęcia miło mi , że zaglądasz ... dzięki
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:39, 20 maj 2015

Do góry
No to jeżeli jeszcze zostały miejsca to rezerwuje pierwszy rząd
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:57, 20 maj 2015

Do góry
Niesamowita ciasnota na rabatach, uwielbiam jak jest tak nabite po brzegi Z tymi tulipanami to racja, jak się sprytnie wsadzi w byliny, to nawet jeszcze kwitną, a liści tulipanów już nie widać
Do soboty
Rododendronowy ogród II. 09:55, 20 maj 2015

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:46, 20 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zachwycam się biało czarnym zestawieniem... i mam focha bo u mnie miało być tak samo a tu najpierw oszukane Exoticy zakwitły, a później czarne, spotkały się może na jeden dzień

oj , niestety nie przewidzi się tego
ale najsmutniejsze jest to że myślimy że kupujemy jedno a kwitnie co innego

ściskam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:41, 20 maj 2015

Do góry
Olu ja nie specjalista i sam nawadniania trawnika nie mam tym bardziej się cieszę, że z godzin czytania na ten temat coś wyszło

Bożenko pozdrawiam i przeczytałem.

Jolu żurawki piękne piękne, ale same z nimi problemy, a wypadło.... mnie to z 40 parę sztuk, ale na szczęście miałem sadzonki zrobione to było czym zastąpić bo nie kupiłbym tylu znowu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:39, 20 maj 2015

Do góry
Zachwycam się biało czarnym zestawieniem... i mam focha bo u mnie miało być tak samo a tu najpierw oszukane Exoticy zakwitły, a później czarne, spotkały się może na jeden dzień
Rododendronowy ogród II. 07:47, 20 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zaproszenia na sląsk były wcześniej , ale Radomsko też po drodze tylko wcześniej.
Na sobotę już czekam

Ja mam niezrealizowane zaproszenia od 2011r, ciągle aktualne. Pomału bedziemy sie starac.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:50, 19 maj 2015

Do góry
Krysiu, Karolino pw

Marzenko nawadnianie super sprawa, tylko żużywa dużo więcej wody niż normalne podlewanie, a jakoś do tej pory nic nie ususzyłem Dlatego będzie u mnie chodzić głównie jak woda w studni będzie, a na razie jest dużo
Rododendronowy ogród II. 23:22, 19 maj 2015

Do góry
Zaproszenia na sląsk były wcześniej , ale Radomsko też po drodze tylko wcześniej.
Na sobotę już czekam
Rododendronowy ogród II. 22:51, 19 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bogdziu liczcie się z tym, że jak na śląsk się wybierzecie to do mnie wystarczy zjechać 10km z trasy, więc nie odpuszczę

A Radomsko jest na Śląsku?, bo ja myślałam ze w łodzkimNa Śląsk mamy tyle zaproszeń że miesiąc objazdowy bedzie . Jesli juz pojedziemy to Ciebie nie miniemy na pewno.Ale sie narobiło , mój biedny M będzie musiał sam w ogródku wszystko robic a ja tylko w gosci od domu do domu a własciwie od ogródka do ogródka. Za zaproszenie dzieki, kto wie, moze sie wybierzemy. Małgosia się zalamie jak zobaczy ile ja tu wizyt obiecujeNa razie czekam na Ciebie w sobote.Pozdrówka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies