Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Iglaki - ulubione gatunki 09:26, 17 lis 2011

Do góry
A wiesz jaki jest powód tego zmarnienia? Moje też wyglądały różnie - przesadzałam je w inne miejsca i podlewałam Previcurem na fytoftorozę, bo jeden domorosły "fachowiec" zdiagnozował tę chorobę. Na pewno im to nie zaszkodziło, zwłaszcza, że lekko u mnie nie mają - większość rośnie w glinie. Podlewałam je tez nawozami przeciwko brązowieniu igieł - tak na wszelki wypadek I uwierz mi - u mnie to dopiero jest wygwizdów - mimo to nie otulam na zimę. Wychodzę z założenia, że jak będą miały paść to i tak padną
Hirutkowy raj:)) 09:07, 17 lis 2011

Do góry
Witaj,
czy jesteś z "tych" Wojsławic, gdzie wspaniałe arboretum Uniwersytetu Wrocławskiego tuż za rogiem?
Czekam z niecierpliwością na następne fotki z Twojego ogrodu
Nadzieja na spełnienie marzeń 09:02, 17 lis 2011

Do góry
Witaj,
do cienia i pięknie ubrane zimą? Stożek z cisa moim zdaniem idealny, tylko tak jak dziewczyny pisały wcześniej, duże sztuki dające natychmiastowy efekt są drogie. Ale widziałam kiedyś takiego ubranego w lampki - cudo! Taniej będzie - a efekt też fajny np. wiśnię umbraculiferę - jej korona nawet bez liści jest piękna i z lampkami wygląda ślicznie - trochę jak na amerykańskich filmach
Pozdrawiam,
Ogród w Tarnowie 07:58, 17 lis 2011

Do góry
Richie, u Ciebie to jak u Danusi, nawet liście opadają i leżą sobie malowniczo, jakby specjalnie do takiego urokliwego, jesiennego zdjęcia
Iglaki - ulubione gatunki 07:53, 17 lis 2011

Do góry
Też mam u siebie paręnaście tuj "aurea nana" i u mnie rosną na wygwizdowie - poprzednią zimę przetrwały. Wypadły mi 3 szt. ale nie z powodu zimy, tylko raczej złego sadzenia. Lubię je za piękny kolor, pokrój no i minimum zabiegów pielęgnacyjnych, jakich wymagają
Ogród z lustrem 07:46, 17 lis 2011

Do góry
Dzięki Danusiu . Zorientuję się w cenach takich dużych sztuk w swoich okolicach.
Pozdrawiam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:49, 16 lis 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Też mam glinę i uwierz mi - to był najlepszy moment na te prace wykopaliskowe, bo SUCHY. Przy odrobinie deszczu nie byłoby tak ładnie. U nas podczas posadawiania szamba o mało koparka nie wpadła do dziury Więc lepiej, że masz to już prawie za sobą
Pozdrawiam,

dokładnie tak dlatego ruszyliśmy w tym roku, bo wiedzieliśmy czym to grozi wiosną grunt się dosłownie ugina )
Ogród z lustrem 14:01, 16 lis 2011

Do góry
Danusiu, ponawiam pytanie o serby: co ile się je sadzi ( nie muszą tworzyć szczelnego ekranu) i jaki jest orientacyjny koszt takich 2 metrowych sztuk jak w Twoich realizacjach? Doczytałam, że sadzisz co 100-110 cm, ale na szczelny ekran.
Mój klomb przed domem 13:33, 16 lis 2011

Do góry
No nie, zaledwie dwie fotki i koniec? Niedosyt czuję - proszę o więcej
Pozdrawiam,
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:15, 16 lis 2011

Do góry
Też mam glinę i uwierz mi - to był najlepszy moment na te prace wykopaliskowe, bo SUCHY. Przy odrobinie deszczu nie byłoby tak ładnie. U nas podczas posadawiania szamba o mało koparka nie wpadła do dziury Więc lepiej, że masz to już prawie za sobą
Pozdrawiam,
Ogródek amatora - kiedyś może będzie :-) 11:08, 16 lis 2011

Do góry
Rysunek pierwsza klasa! Zapowiada się fantastycznie! Mam nadzieję, że pochwalisz się szczegółami
Ogrodomania Oli 10:56, 16 lis 2011

Do góry
Witaj Olu,
co u Ciebie i w Twoim bajecznym ogrodzie?
Ogród Dominiki 10:33, 16 lis 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszko, cieszę się, że się odezwałaś. Ostatnio jesteś taka cichutka

Bo ja tak tylko z ukrycia, cichcem cały czas wszystkich podglądam, podziwiam i się zachwycam, że już czasu na napisanie każdemu paru słów brakuje . A nowych ogrodów przybywa... No i niestety pracować trzeba (i tak połowę czasu w pracy spędzam na ogrodowisku, ale ciiiii, bo mnie wyleją )
Zresztą, tak jak napisałam: Twój wątek,Danusi i Syli jest zawsze pierwszy - tak na dobry początek każdego dnia! Zanim poodwiedzam następne ogrody - dzień mija
Pozdrawiam - Twoja wierna fanka!

Mały ogród w wielkim mieście 10:10, 16 lis 2011

Do góry
Wieloszka własnie spokój i okolica mnie zachwyciły
dodatkowo bliskość miasta

no i ogródek

mam jeszcze działkę z warzywami za domem, ale tam nie ma co pokazywać
Mały ogród w wielkim mieście 10:06, 16 lis 2011

Do góry
U mnie w rodzinie mówi się na to "bloki". Mieszkałam tam przez 7 lat - te schody do Psiaka to masakra. ALe za to masz ciszę i spokój
Ogród Dominiki 10:00, 16 lis 2011

Do góry
Domi napisał(a)

Bo ja tak tylko z ukrycia, cichcem cały czas wszystkich podglądam, podziwiam i się zachwycam, że już czasu na napisanie każdemu paru słów brakuje . A nowych ogrodów przybywa... No i niestety pracować trzeba (i tak połowę czasu w pracy spędzam na ogrodowisku, ale ciiiii, bo mnie wyleją )
Zresztą, tak jak napisałam: Twój wątek,Danusi i Syli jest zawsze pierwszy - tak na dobry początek każdego dnia! Zanim poodwiedzam następne ogrody - dzień mija
Pozdrawiam - Twoja wierna fanka!
Mały ogród w wielkim mieście 09:58, 16 lis 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
to nie Zakrzów,

wiem, wiem

ale większość osób kojarzy Zakrzów
a nie Psie Pole za torami
Mały ogród w wielkim mieście 09:51, 16 lis 2011

Do góry
Witam witam w Twoim już wątku i nawet poznaję okolicę, mieszka tam moja babcia Ale muszę Cię "zmartwić" - to nie Zakrzów, tylko część Psiego Pola, tzw.za torami
Uwierz mi na słowo - mała przestrzeń - małe kłopoty! Więc nie przejmuj się, że masz taki ogródeczek - ja dysponuję 42 arową przestrzenią i też narzekam, na jej ooogrom Bo to oznacza dużo więcej pracy, czasu i pieniędzy. Więc ciesz się kochana z tego co masz, bo masz już pięknie, a po zainspirowaniu ogrodowiskiem będzie na pewno jeszcze piękniej!!!
Pozdrawiam serdecznie
Ogród Dominiki 16:37, 15 lis 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jak zwykle bajkowo i URZEKAJĄCO!
Po zalogowaniu na ogrodowisko, pierwszą moją czynnością jest wizyta w Twoim ogrodzie, sprawdzenie, czy dodałaś jakieś nowe zdjęcia Więcej proszę!!!!!!
Pozdrawiam serdecznie!

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:27, 15 lis 2011

Do góry
Wieloszka witam sąsiadkę

założę wątek w wolnej chwili, obiecuje
tylko zdjęcia wygrzebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies