No także nie mogę się już doczekać, więc coś wkleję tak na bardzo roboczo. Docelowo będzie na komputerze, spróbuję po Danusiowemu .
Trochę ściągnięte wiadomo od kogo, trochę z ogrodu Sylwii, trochę z ogrodu z lustrem. No cóż od czegoś trzeba zacząć. Jeszcze nie pokolorowane, ale jakiś obraz widać. Kółka z krzyżykami (rozetami) to ... Omorika.
Wystarczy mi już sam rysunek! Bardzo ciekawie, fiolet ciemny (wstęga - co to), jasny róż - zurawki? I jeszcze ten buraczkowy jako koło. Bo zielenie i żółcie są czytelne dla mnie.
Ta rabata z pasem fioletowym to od dołu:
fioletowy pas - lawenda
ciemny róż - róże okrywowe Elfrid otoczone bukszpanem w środku migdałek. (obok tarasu też są te róże i jeszcze Lovely Fairy i pnąca Sympathie)
na prawo od lawendy - wariacja kul bukszpanowych z miłorzębem Mariken
puste miejsca jeszcze nie wiem. Gdzieś na środku (może w tej lawendzie) chciałbym jakieś wyższe drzewko ale dość ażurowe żeby zupełnie nie zasłoniło widoku z tarasu.
Wyżej na tej rabacie są już posadzone rośliny: świerk Białobok, dereń Elegantisima (będzie cięty i formowany w kulę na pniu), 3 smaragdy, jaśminowiec wonny aureus, krzewuszka purpurea nana.
Za tymi roślinami opaska z trzmieliny ciętej rozpoczynająca się od 2 kul bukszpanu i 1x kula na pniu jakaś.
Buraczkowy - obok żółtych tuj sunkist - to śliwa wiśniowa Pissardi lub Nigra.