Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowe rabaty 11:53, 01 lut 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Trzymam kciuki!Wiosną....wszystkie smutki pójdą precz!
Miłego dnia Martuś!U mnie wylazło słońce!.......Hura!

U mnie mokre buty po każdym przejściu chodnikiem stąd ta tęsknota za suchym,ciepłym,słonecznym gruntem ...))))))
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:52, 01 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)
dziś w nagrodę kupiłam sobie pierwsze nasiona

te wysieje dopiero w marcu - a aksamitki bezposrednio - w kwietniu do gruntu - chyba dobrze ?

a to pnącze które kiedyś mi się udawało a ostatnio nie - wysieję a w zasadzie wsadzę tych kilka nasion w połowie lutego - jest piękne pnącze

a to bulwy gloxini do posadzenia do doniczki w ub roku udało mi się super

no i w sam raz na parapet szklarenka idealna na posadzenie nasion kobei

Miro, ja w sprawie tej szklarenki podasz namiary (PW)?
W nagrodę za co? kupiłaś sobie nasionka?

Lek na całe zło czyli mój ogród 11:48, 01 lut 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)

Aldonko, obejrzałam twoje irysy i... zaniemówiłam! A już całkiem mowę mi odjęło, jak weszłam na podany link. Co za bogactwo kolorów i form! Mój zbiór, to śmieszny ułamek tego co zobaczyłam!
Chyba się rozchoruję
Różnorodność roślin, jakie uprawiasz porównać można z tymi, jakie w swoim ogrodzie zgromadziła Dzidka. Wpływy angielskie widoczne. Ogrom pracy włożyłaś, no i do tego pasieka! I ten lasek brzozowy! Piękna okolica, w pięknym miejscu usytuowany ogród

Co do irysów, jesienią zamówiłam kilka na stronie, którą u mnie znalazłaś. Już chciałabym widzieć jak zakwitną. Rzeczywiście drogo u niej, ale są niezwykłe. Wybrałam te najtańsze m.in. cynamonowe jabłka.
Na wiosnę planuję zamówić jeszcze kilka.
Co do mojego ogrodu - to prawda o ogromie pracy, ale efektem jest "kolorowy jarmark", a nie zaplanowany ogród. Czeka mnie wiele pracy w tym roku. Okolica bardzo mi się podoba, mimo że mieszkam jakby w skansenie - po obu stronach domu zaniedbane, walące się chałupy, ale dla mnie mają swój urok.
Zdjęcia z dzisiejszego spaceru.

płaczące brzozy

Aldono, znalazłam u Ciebie taki wpis i to jest właśnie piękno w nagrodę naszch wyborów.
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 11:46, 01 lut 2013

Do góry

Może ktoś z Was zna jakiś dobry sklep internetowy z wrzosami?
Taki, żeby był duży wybór i ceny znośne
Bo trawki to kupię na trawki.pl- piszecie, że to dobry sklep

Nie kupuj wrzosów przez internet.... a na pewno nie z Wrzosika... w naszym rejonie jest trochę sklepów z wrzosami... ceny też do przyjęcia i całkiem duże sadzonki można kupić.... nie wiem z jakiego rejonu Podkarpacia jesteś, z odległosci 100 km obstawiam północ Podkarpacia ... więc lepiej jechać te 100 km... a kupić osobiście...

Takie przyjaźnie ogrodowiskowe i Ty nawiążesz A pierwszeństwo się należy, bo przyjaźń jak roślina, by była piękna trzeba o nią dbać

Trawą przerasta wszystko... i trza kancikować.. bez różnicy czy płyty kamienne, czy płyty z bruku....

Są składy materiałów kamiennych.. i można sobie wybierać odpowiednie płyty kamienne... sprzedają na tony.... u nas cena w zależności o rodzaju kamienia..... Najmniej trwały na takie "stopnie" jest piaskowiec.... bo zachodzi glonami.. trzeba kamień impregnować.. Ja sobie z takich kamieni.... urozmaiciłam płaski teren robiąc murki oporowe dla skalniaka.....
Z prefabrykatów będzie zawsze taki "kamień ' równy, te kupowane ze składu są jak kamienie.. nie będą równe na pewno... jak się policzy cenę wyrównywania i segregacji w jakości .... może wyjść drożej....

Tak wygląda z łupka wejście do domu.. miało być na szybko i możliwe do szybkiego przestawienia...bo nie mieliśmy pojęcia jak to jeszcze z tym ogrodem będzie.... i do teraz jeszcze krystalizują się plany....

A to inny kamień..trwały, nie musiałam go impregnować... obłożyłam nim skalniak... i wokół oczka.... i placyk pod karmnik... zdjęcie bałaganiarskie, ale nie mam czasu szukać lepszego.. za skalniakiem mam teraz oczko wodne czyli kałużę

Nie robię trwałych budowli w ogrodzie, bo u mnie za szybko się zmieniają pomysły.... bo właściwie to sama dalej nie wiem co chcę Tzn wiem..chciałabym wszytko mieć ... Ale się nie da

Nieforemny ogród na przodzie 11:44, 01 lut 2013

Do góry
Witam po roku nieobecności w wątku ( ale Ogrodowisko odwiedzam codziennie).
Z moich zeszłorocznych planów niestety nic nie wyszło bo w ciąży nie mogłam wiele zrobić, ale od tego roku i po przeczytaniu po raz kolejny wszystkich informacji o planowaniu i odwiedzeniu pięknych ogrodowiskowych ogrodów postanawiam poprawę i zabieram się od wiosny za ogród.
Może nie od razu za cały ale etapami, metodą małych kroczków.

Będę wdzięczna za opinie i te pozytywne i te krytyczne a jednocześnie proszę o pomoc w doborze roślin

Inspirując się Danusiowymi projektami narysowałam planik ogrodu na przodzie.
Wstępny zarys rabat, a właściwie jednej rabaty istniejącej połączonej w całość z placykiem a'la Danusia.

Kilka ujęć tego miejsca w zimowej szacie w stanie obecnym:

Ogród w lesie, projekt, pomożecie ? 11:40, 01 lut 2013

Do góry
Witam Was wszystkich, jestem tu nowa więc najpierw kilka słów.. podglądam te stronę już parę lat, ale dopiero postanowiłam dołączyć ( mam nadzięję, że będę aktywną forumowiczką), liczę trochę na świeże spojrzenie innych osób na mój ogódek. Mieszkam w środku lasu, gleba częściowo piaszczysta -sucha, miejscami torfowa - wilgotna i wszędzie raczej kwaśna, dużo rudy ( stąd sporo jałowców w moim ogrodzie). Systematycznie będę odsłaniać po kawałku ogród. Ale potrzebuję też pomocy, ten kawałek ogródka na zdjęciu potrzebuje zagospodarowania, póki co są wzdłuż ogrodzenia świerki pospolite, rośliny, które ja tam widzę to jeden różanecznik, funkje, bergenie, i jakas płożąca bylina. Mój ogród jest w stylu leśnym, a częściowo wiejsko-angielskim. Zdjęcie objaśnia kierunki geograficzne oraz wielkość tego kąta. Z góry dziękuję za propozycje
Będzie pięknie...za jakiś czas 11:36, 01 lut 2013

Do góry
21asia napisał(a)
Z trzema hortensjami

To miedzy prawą tuja, a trzmieliną daj "zapchajdziurę" jakąś wysoką trawę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:27, 01 lut 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

a te kaloszki tez lubię

Ja je też lubię. Co nie oznacza, że je mam. Ireno szalejesz po świecie wystaw gardeniowych.

Ja niestety nie mogę chodzić w kaloszkach, ale takie to bym chociaż do sesji zdjęciowej zrobiła
Kolorowy ogród na piasku 11:13, 01 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)
Na dobranoc aktualny kwiatuszek

A ja właśnie skorupki po jajkach dla nich zbieram, żeby zmielić i podsypać...
Piękne róże pokazujesz. Dr Jamain pięknie pachnie? Masz róże piękne na przekór piaskom, wiatrom i kontynentalnym warunkom.

Roztoczańskie klimaty 11:10, 01 lut 2013

Do góry
No dobra zagadałyśmy się a moja donica czeka....narazie zasypana śniegiem
No ale wiosna w natarciu....
Czekam na komentarze co wy na mój plan ...

Hmmm i co wy na to czy to jest ta geometria ????????

Roztoczańskie klimaty 11:07, 01 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

jedno co powiem, to nie typ Dody!!!

No wybawiłaś mnie z opresji...

na ten typ nie zwracam uwagi

A na jaki zwracasz?

na to coś!!!
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 11:07, 01 lut 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)

jakbyś nie napisała ze to tulipan to naprawde trudno sie domyslec

pokaż to facetowi - to ci powie co widzi hihihihi)

Usta kobiety leżącej na boku?
Roztoczańskie klimaty 11:04, 01 lut 2013

Do góry
Daneczka69 napisał(a)

Mandaryna?!

uchowaj Boże!!!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:00, 01 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
a te kaloszki tez lubię

Ja je też lubię. Co nie oznacza, że je mam. Ireno szalejesz po świecie wystaw gardeniowych.
Roztoczańskie klimaty 11:00, 01 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

A na jaki zwracasz?
Roztoczańskie klimaty 10:59, 01 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Hhihi
Roztoczańskie klimaty 10:57, 01 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Mój kawałek raju II 10:56, 01 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
A ja już czekam na takie widoki

Jakie piękne widoki jak patrzę że jesteś jeszcze z moich stron rodzinnych to aż mi się serduszko cieszy Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 10:42, 01 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Zostawiam wiosnę na dobranoc

Dziękuję.

Ania, jak to jest z przywarką japońską naprawdę?
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:40, 01 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Na początek są łańcuchy, a drugi etap jak przejść orlą bez dotykania żelastwa I inne szlaki też

Ania kto późno zaczyna (w Tatrach) ten skrzydeł zbytnio nie rozwinie, był epizod bez żelastwa np Wrota Chałubińskiego -Szpiglasowy Wierch ale epizody podobno się nie liczą

Gosia wytłumaczenie przyjęte

góry z igiełkami i nasze i słowackie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies