Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Liliowo i kolorowo:) 19:21, 17 lut 2013

Do góry
Ostróżki pięknie się komponują z różami

Liliowo i kolorowo:) 19:18, 17 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

i to jest słuszna koncepcja tylko tak dla ścisłości 20 odmian bukietowych -niezły wynik

jeżeli ostróżki są ulubieńcami to proszę bardzo

Miło Zbyszku,że do mnie zawitałeś, piękne te Twoje ostróżki a co do hortensji to w sumie ponad 20 w tym są też ogrodowe
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:13, 17 lut 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Wczoraj w przelocie kupiłam troszkę nasion, głównie z myślą o planie spotkania w przedszkolu mojego dziecka przygotuję doniczki z ziemią, maluchy będą siać i pielęgnować, a potem wysadzi się do ogródka przedszkolnego

Fajna sprawa Kasiu tylko te nasiona Vilmorin mają słabą siłę kiełkowania
Lilie - Lilium 19:08, 17 lut 2013

Do góry
I jeszcze moje lilie wodne:

1.wiśniowa...

2. jasno różowa

3. białe
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:06, 17 lut 2013

Do góry
Kopiuję, i daję też u Ciebie, bo to do Ciebie było, ale napisałam u Bogdzi bo warto wiedzieć...

Bogdzia napisał(a)

Bardzo ładne ale ja już hortensji nie wcisnę do mojego ogrodu ,bo nawet te które kwitły częściowo rozdałam a w donicach nie będę trzymac bo mam za mała piwnicę na to wszystko.Moja piwnica nie jest pod domem tylko malutka pod garazem bo nie mielismy zamiaru jej robic i dopiero przy budowie garażu okazało się że bedzie przydatna.Jest tylko pod małą częścią garażu.Za adres dzięki . Kupowałaś juz u nich?

Ja kupowałam... sadzonki i sprzedawca w porządku, ale dostałam w prezencie opuchalki czy te inne co mi zjadły zakupione żurawki i przelazły teraz na rh..i to Franczeskę.. Były w żurawkach ;( Wiec juz nic u Pani Asi nie kupię.
Acha żurawki zostały zjedzone przez te robale co w nich były.. teraz mam problem ca z tym zrobić...

Mój kawałek raju II 19:06, 17 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu czytam o tych zabiegach dziesiątki razy a potem mówię do Źona: dzisiaj wyczesujesz suchą trawę... Innym razem mówię dziurkujesz trawę Źon już wie co ma wykonać . Mam jedno urządzenie do obu zabiegów, wymienia tylko nakładki. Ale bez wertykulacji nie wyobrażam sobie wiosennych zabiegów na trawniku. W tym roku znów będzie ostra walka, bo po zimę trawa znów żółta cała do wyczesania.

U mnie też, mam takie jedno zacienione miejsce na trawniku, że wiecznie się tam pokazuje mech, będę musiała wziąć jakiegoś chopa

Marzy mi się Siedlisko.... 19:03, 17 lut 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Ta sama rabata z innej perspektywy, również w czerwcu tego roku

Powiem szczerze, że zadziwiają mnie te rośliny z roku na rok rosną coraz większe oczywiście czekałam na to, ale w zeszłym roku już myślałam, że to szczyt ich możliwości, a tu w tym roku wyrosły jeszcze wyżej i szerzej.
Teraz to już zrobił się mały busz, jak dla mnie to już jest za gęsto.A sadzone były w przepisowych odległościach.Nie wiem co zrobię za rok jak będą jeszcze większe.

Na pierwszym planie bodziszek wspaniały, teraz już przycięty przy samej ziemi, ale już wypuszcza nowe listki i nawet pojawiły się nowe pączki.Bardzo mnie to cieszy, bo bałam się tak całkiem go wyciąć. W zeszłym roku cięłam tylko przekwitłe kwiatostany i miałam nadzieję, że powtórnie zakwitnie, ale nic z tego. Więc tym razem spróbowałam radykalnego cięcia, zresztą po deszczach liście położyły sie na ścieżkę i nie wyglądało to dobrze.Chwilkę wyglądało to nieciekawie, bo jest na brzegu i zrobiło się łyso. ale szybko nadrobił.
Teraz na strzyżenie czeka kocimiętka.Jest ogromna, rozłożyła się na ścieżce i też będzie przez chwilę łyso, no i kolor zniknie z rabaty, ale tak to jest z bylinami.
Jak była mała fajnie tu pasowała ale teraz jest trochę za duża, z drugiej strony lubię ją, wcześnie wypuszcza listki i tyle trzmieli i przczół się na niej uwija jak już zakwitnie

Przydałaby się jakaś miniaturka

Aniu stworzyłaś niesamowity ogród. Masz rękę do roślin rosną u Ciebie ekspresowo. Kolorystyka dobór roślin estetyka - mistrzostwo gratuluję i pozdrawiam
Lilie - Lilium 19:03, 17 lut 2013

Do góry
moje lilie cd.

6. Anastazja?

7.kremowe...

8.czerwień makowa...

9.białe

10.ciemno czerwone
Mój 4 arowy azyl... 18:59, 17 lut 2013

Do góry
Basiu dzięki stokrotne !!!!!!!!!

wezmę pod uwagę te roślinki zadarniające....fajna sprawa !!!!!
a po niedzieli zabiorę się za świerka i daglezję.....

DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!

W Gąszczu u Tess 18:58, 17 lut 2013

Do góry
Gratulacje !!!

Lilie - Lilium 18:56, 17 lut 2013

Do góry
Moje lilie:

1. Salmon Clasic ?

2....

3....

4....

5. Z wysokich...
Rododendronowy ogród II. 18:56, 17 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bardzo ładne ale ja już hortensji nie wcisnę do mojego ogrodu ,bo nawet te które kwitły częściowo rozdałam a w donicach nie będę trzymac bo mam za mała piwnicę na to wszystko.Moja piwnica nie jest pod domem tylko malutka pod garazem bo nie mielismy zamiaru jej robic i dopiero przy budowie garażu okazało się że bedzie przydatna.Jest tylko pod małą częścią garażu.Za adres dzięki . Kupowałaś juz u nich?

Ja kupowałam... sadzonki i sprzedawca w porządku, ale dostałam w prezencie opuchalki czy te inne co mi zjadły zakupione żurawki i przelazły teraz na rh..i to Franczeskę.. Były w żurawkach ;( Wiec juz nic u Pani Asi nie kupię.
Acha żurawki zostały zjedzone przez te robale co w nich były.. teraz mam problem ca z tym zrobić...

Liliowo i kolorowo:) 18:53, 17 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Z tyłu domu przy garażu posadziłam Milin i Wisterie na specjalnie pospawanej mocnej kratownicy przez M. Wisteria zaczęła pięknie oplatać i garaż no ale niestety nie wiem jak zakwitnie tej wiosny bo połowę z niej mó M wycinając z rynny winobluszcz wyciął i część Wisterii

Mozna sie zakochac w zdjeciu? Mozna....Lubie niepokorny gaszcz,uwielbiam te fotke
Serdecznie pozdrawiam z Bawarii i wpraszam sie do Twojego ogrodu
Lilie - Lilium 18:50, 17 lut 2013

Do góry
Wasze lilie piękne, szczególnie te olbrzymy Przemka.
Ja też mam kilka liliowców i lilii.
Liliowce:

1.liliowiec....

2.Cherry Checks,?

2.

3. wczesny wiosenny żółty...

4. wiosenny cytrynowy...

5. Stella D'Oro

Liliowo i kolorowo:) 18:46, 17 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Witaj Danusiu
Wkleiłam moje hortki.

Ostróżki raz zachorowały i musiałam wywalić.
Ale posadziłam w ubiegłym roku nowe i dość ładnie poszybowały
W tym sezonie poszukam różowych

a ja już dwa razy sadziłam białe i o dziwo też już ich nie mam a co do hortensji to są te dwie bukietowe i ta czwarta to myśle, że jest Tardivia i jezeli tak to urośnie Ci piękny krzew.
U mnie już ma parę lat i ponad 2m no chyba
Ogród u stóp klasztoru 18:44, 17 lut 2013

Do góry
alinak napisał(a)
no to idę za ciosem i chwale się dalej zakupami , bo wszędzie w wątkach ruch w zakupach , więc nie myślcie że ja tylko łażę po teatrach .

kaloszki amerykańskie
fajne nie widziałaś męskich bo szukam widziałem tylko za 500 zł a na takie mnie nie stać
Ogród u stóp klasztoru 18:42, 17 lut 2013

Do góry
no to idę za ciosem i chwale się dalej zakupami , bo wszędzie w wątkach ruch w zakupach , więc nie myślcie że ja tylko łażę po teatrach .

kaloszki amerykańskie
Rododendronowy ogród II. 18:36, 17 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ania pokazywała swoje lilie ,Celina , dziś Bogusia to i ja choc kilka (ile znajdę ) pokażę.

Te mocno pachną, ale bardzo je lubie.

Tak Bogdziu! Pachną obłędni

Ale ich zapach może być dla wrażliwców nawet zbyt intensywny. Mnie nie przeszkadza i wsadzam nos w ich kielichy.

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 18:35, 17 lut 2013

Do góry
tu dokładniej widać drugą
Liliowo i kolorowo:) 18:33, 17 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
..Celinko mam ich chyba ponad 20 ostatnio sadze tylko bukietowe bo zawsze kwitną..

i to jest słuszna koncepcja tylko tak dla ścisłości 20 odmian bukietowych -niezły wynik

jeżeli ostróżki są ulubieńcami to proszę bardzo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies