Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:49, 17 lut 2013

Martagony ( lilia złotogłów)

i inne

Bogdzia 17:55, 17 lut 2013

irena_milek napisał(a)

no niezła przygoda!
Bożenko pozdrawiam niedzielnie
wrzucam ci tę stronke, bo jest parę ciekawych rzeczy; ja kupiłam co nieco, między innymi to;
http://www.asiagaw.pl/asortyment/byliny/hydrangea-blaumeise----hortensja-----niziutkie-cude%C5%84ko/30-781

http://www.asiagaw.pl/

Bardzo ładne ale ja już hortensji nie wcisnę do mojego ogrodu ,bo nawet te które kwitły częściowo rozdałam a w donicach nie będę trzymac bo mam za mała piwnicę na to wszystko.Moja piwnica nie jest pod domem tylko malutka pod garazem bo nie mielismy zamiaru jej robic i dopiero przy budowie garażu okazało się że bedzie przydatna.Jest tylko pod małą częścią garażu.Za adres dzięki . Kupowałaś juz u nich?
Bogdzia 17:56, 17 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ta pozytywna choroba rozprzestrzeniła się również na mojego M Pozdrawiam

Tak myslałam że takich eMów będzie więcej.
Celina 18:36, 17 lut 2013

Bogdzia napisał(a)
Ania pokazywała swoje lilie ,Celina , dziś Bogusia to i ja choc kilka (ile znajdę ) pokażę.

Te mocno pachną, ale bardzo je lubie.

Tak Bogdziu! Pachną obłędni

Ale ich zapach może być dla wrażliwców nawet zbyt intensywny. Mnie nie przeszkadza i wsadzam nos w ich kielichy.

Krys 18:37, 17 lut 2013

Bożenko czy kupowałas azali czy rh u Ciepłuchy ? na stronie ma napisane ,że nie prowadzi sprzedaży detalicznej
Bogdzia 18:41, 17 lut 2013

Celina napisał(a)

Nie wiem dlaczego nie pokazuje reszty ? Celinko mocny mają zapach to prawda , ja jestem uczuleniowcem i z bliska nie wącham bo bym pół dnia kichała ale w ogrodzie ich zapach jest jak dobre perfumy , szczególnie rano i wieczorem. bardzo je lubię bo niezależnie od zapachu są sliczne.
Bogdzia 18:42, 17 lut 2013

Krys napisał(a)
Bożenko czy kupowałas azali czy rh u Ciepłuchy ? na stronie ma napisane ,że nie prowadzi sprzedaży detalicznej

Krysiu na pw napiszę.
Mala_Mi 18:56, 17 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

Bardzo ładne ale ja już hortensji nie wcisnę do mojego ogrodu ,bo nawet te które kwitły częściowo rozdałam a w donicach nie będę trzymac bo mam za mała piwnicę na to wszystko.Moja piwnica nie jest pod domem tylko malutka pod garazem bo nie mielismy zamiaru jej robic i dopiero przy budowie garażu okazało się że bedzie przydatna.Jest tylko pod małą częścią garażu.Za adres dzięki . Kupowałaś juz u nich?

Ja kupowałam... sadzonki i sprzedawca w porządku, ale dostałam w prezencie opuchalki czy te inne co mi zjadły zakupione żurawki i przelazły teraz na rh..i to Franczeskę.. Były w żurawkach ;( Wiec juz nic u Pani Asi nie kupię.
Acha żurawki zostały zjedzone przez te robale co w nich były.. teraz mam problem ca z tym zrobić...

Bogdzia 20:13, 17 lut 2013

asc napisał(a)

Ja kupowałam... sadzonki i sprzedawca w porządku, ale dostałam w prezencie opuchalki czy te inne co mi zjadły zakupione żurawki i przelazły teraz na rh..i to Franczeskę.. Były w żurawkach ;( Wiec juz nic u Pani Asi nie kupię.
Acha żurawki zostały zjedzone przez te robale co w nich były.. teraz mam problem ca z tym zrobić...

No to ten adres jest już spalony bo za takie gratiski to ja dziękuję. Ania ja opryskuję profilaktycznie bo u mnie praktycznie opuchlaków nie ma ale co dwa lata na wszelki wypadek opryskuję w lipcu Pyrinexem roślinę i podłoże. Moze u Ciebie zadziała?
danuta_szwajcer 20:34, 17 lut 2013

Piękne te Martagony nie mam ich a co do ziemi u mnie to taka żadna i 1 metr i można piasek kopać.