Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Bogusława 13:03, 28 sty 2013

Do góry
Niektóre stacje tv podają, że to ostatnie tchnienie zimy, czas pokaże,
troszkę naszej urokliwej zimy

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:02, 28 sty 2013

Do góry
Na dworze pada śnieg, ale jest ledwo minus 2... jutro ma być deszcz i na plusie... ale będziemy pływać!!!
Wstawię sobie wrześniową grandiflorę... ech

Rano byłam z Młodą w jej przyszłej szkole, naszej wiejskiej podstawówce Bardzo miłe wrażenie odniosłam, konkretna nauczycielka, sala ok, ładnie wyposażone sale, czysto, większość sprzętów nowych W marcu zapisy, Młoda ciężko przestraszona, ale od września szalejemy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:01, 28 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko koffana jesteś ,jak nie przegapię akcji dzielenia to na pewno się uśmiechnę
masz gdzieś zdjęcie tej pięknoszki ?

akcję dzielenia ogłoszę! niech tylko ziemia odtaje

a to ta hosta, naszukałam się!

ona sama i z mamą...dla zobrazowania wielkości

Witaj ja jeszcze raz ją zacytuję, bo warto, pierwszy raz takiego kolosa widzę, a mówią że gunnera to największa bylina świata, a tu proszę...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:44, 28 sty 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)

Irenko to hosta to gigant! Dopiero zdjęcie z mamą pokazuje jej wielkość. Nigdy takiej nie widziałam

wiem, że brzmi to nieskromnie, ale ja też nigdzie takiej nie widziałam, nawet w Botaniku czy Wojsłąwicach..coś jej chyba u mnie służy, ale co nie wiem
Storczyki w Singapurze 12:42, 28 sty 2013

Do góry
W Singapurze są dwa ogrody botaniczne: jeden starszy, typowy ogród botaniczny z kolekcją orchidarium i drugi, zupełnie nowy a nawet nowatorski, otwarty dla publiczności w 2012 roku. Wiedziałam, że będę mieć czas tylko na jedną wycieczkę, więc co wybrać?
Koleżanki wróciły oczarowane z orchidarium, a ja w drodze na uroczystą kolacje zobaczyłam ciekawe najnowocześniejsze budynki mieszkalne w Singapurze:

Rewelacyjne futurystyczne wieżowce stojące tuż przy nabrzeżu i ten ogród na dachu...

A u ich stóp dziwne konstrukcje drzewopodone:

Doczytałam w przewodniku, że to właśnie jest najnowocześniejszy, zupełnie futurystyczny ogród, a raczej ogrody nad zatoką: Gardens by the Bay, z charakterystycznymi eliptycznymi kopułami szklarni. Uwaga: szklarnie w tropikach są chłodzone, a nie ogrzewane
Jeszcze widok nocny na Gardens by the Bay i wybór dokonany...
Ogród Bogusława 12:41, 28 sty 2013

Do góry
wczoraj upilnowałem takiego oto kawalarza, jak wyjrzałem z za garażu to on się schował za pień, po chwili stukanie, wyglądam on za pień ale w końcu upilnowałem dziada, oto on
Storczyki w Singapurze 12:27, 28 sty 2013

Do góry
Dosłownie na każdym klombie na kampusie uniwersyteckim rosną zarośla helikoniowe z wspaniałym kwiatostanami.
Moje ulubione:

I w większej kępie:

Ale te też są intrygujące:

I jako rabata...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:24, 28 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko to hosta to gigant! Dopiero zdjęcie z mamą pokazuje jej wielkość. Nigdy takiej nie widziałam
Zapraszam na balkon 12:20, 28 sty 2013

Do góry
Kiedy balkony znowu zatętnią życiem ? ???

Wersal Północy czyli ogród Pałacu Branickich w Białymstoku. 12:19, 28 sty 2013

Do góry
A my byliśmy w Białymstoku akurat w momencie obsadzania wzorów dywanowych. Co prawda bukszpany były wtedy jeszcze malutkie, a fontanny bez wody, ale całość robiła jak najbardziej pozytywne wrażenie Wrzucam parę zdjęć ukazujących pałac wraz z ogrodem od strony parku.

Storczyki w Singapurze 12:16, 28 sty 2013

Do góry
W Singapurze jest niesamowita róznorodność ozdobnych roślin. Opisywany powyżej park ornitologiczny jest jednym z kilkunastu na świecie, który prowadzi pokazową kolekcję helikonii (Heliconia).

Helikonie są tropikalnymi, dużymi roślinami o masie ciemnozielonych liści. Należą do roślin jednoliściennych, są spokrewnione z imbirem, bananowcem a także znanym paciorecznikiem.
Poszczególne gatunki i odmiany mają różne kwiatostany, zawsze wielokolorowe, w formie albo zwisającej

albo wzniesionej.

Mój zielony, magiczny świat... :) 12:16, 28 sty 2013

Do góry
A Tu, żeby odczarować nostalgie spowodowaną pogodą, niech zapachnie nareszcie wiosną!!!!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:14, 28 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Irenko..ty masz hakone...ile czasu rosnie u Ciebie??

znowu dubelek, będzie fotka

magnolia parasolowata
Mój zielony, magiczny świat... :) 12:12, 28 sty 2013

Do góry
Wkleje Wam hortensje z działki mojej Cioci Ani, dostałem od niej kawałek w prezencie zeszlego roku:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:08, 28 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Irenko..ty masz hakone...ile czasu rosnie u Ciebie??

Madziu mam 4, posadziłam w czerwcu 2012, za sezon z ciupki kępki urosła dużo!
jestem ciekawa jej w tym roku...szukam fotki..

jest po posadzeniu, mam nadzieję, że widzisz?

październik
Nostalgiczny ogródek shabby chic 11:52, 28 sty 2013

Do góry

Zdjęcia zrobione pod śniegiem więc mało widać chyba muszę poczekać na odwilż pierwsze zdjęcie to rabata na którą nie mam pomysłu :/ znalazłam stare zdjęcia z niezabudowanym tarasem . Na rabacie rośnie tylko juka kilka funkji i śliwa ałysza Widać że nic nie osłania rabaty więc podczas wichury wiatr i silna ulewa niszczy wątłe rośliny
Z przodu są iglaki i chyba już tak zostanie dosadzam pod nimi żółte niskie aksamitki bo chyba tylko te kwiaty są w stanie przeżyć w cieniu iglaków i kwaśniej ziemi

Ogród Leny. 11:44, 28 sty 2013

Do góry
Lena napisał(a)
Edytko bardzo mi miło i zapraszam

Teraz patrząc na letnie zdjecia wszystko wygląda pięknie i soczyście ,a jak nadchodzi sezon to wciąż cos nie tak ,to wieczne dążenie do zmian,milion pomysłów ... Ale każdy chyba tak ma

Teraz "lodowe rośliny"

Lenka, cudne zdjęcia !!!
ale to mnie oczarowało najbardziej
prawda, że zima choc uciążliwa, piękna jest ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:42, 28 sty 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko koffana jesteś ,jak nie przegapię akcji dzielenia to na pewno się uśmiechnę
masz gdzieś zdjęcie tej pięknoszki ?

akcję dzielenia ogłoszę! niech tylko ziemia odtaje

a to ta hosta, naszukałam się!

ona sama i z mamą...dla zobrazowania wielkości

Mój kawałek raju II 11:42, 28 sty 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Modraszka i bogatka

super Aniu, że złapałaś je razem ! lekcja poglądowa jak nic
Pszczelarnia 11:39, 28 sty 2013

Do góry
Witaj serdecznie
A ja wcinam się z wikliną, a mianowicie z kulami, bo obiecałem. Oddam się jeszcze lekturze u Ciebie i znikam
Życzę miłego dnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies