Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy.

grembosia 20:23, 14 lut 2013

Zuza, szczerze współczuję, trzymaj się kobieto.

Piękne zdjęcia pokazałaś, to uzmysławia nam jaki ogrom pracy już włożyliście i jakie wspaniałe efekty uzyskaliście. Bajka...

W kwestii drzwi, to mogę podpowiedzieć Muszyńskich, są solidni i niedrodzy (też u nich drzwi i okna robiłam). W swoich realizacjach mają bardzo interesujące pomysły.

Teraz nie będę obiektywna, bo ja ceglara jestem, ale wokół drzwi to tam jak najbardziej pasowałaby cegiełka. Ja wyłożyłabym cegiełką jeszcze nawet całe murki, ale same ich wnętrza, to raczej nie.
Fajnie by to wyglądało, niezbyt szeroka opaska wokół drzwi i murki w cegle. Do tego w podobnej kolorystyce, ale ciemniejsze lub jaśniejsze, kafle na schodach.
jagoda99 21:32, 14 lut 2013

monteverde 21:56, 14 lut 2013

Zuza
zuza12 07:47, 15 lut 2013

Dziękuję Wam Wszyskim za dobre słowo.

Grembosiu, dzięki za podpowiedź. Powiem szczerze, że też myślałam o tych cegiełkach na całym murku. Juz nawet mam upatrzony kolorek do naszej elewacji. Jak znajdę chwile to zrobię zdjęcia i poproszę M o zrobienie symulacji na zdjęciu domu.
zuza12 07:57, 15 lut 2013

Dopiero wczoraj uświadomiłam sobie, że nie mam kalendarza na ten rok. Własciwie, to nie wiem jak mogłam do tej pory funkcjonowac bez tak ważnego "przyjaciela kobiety zabieganej".Udałam się do empiku i wpadł mi w ręce super kalendarz "Przemiany".

Świat bezustannie się przeobraża.
Ten, kogo spotkałeś, znowu się pojawi.
Komu pozwoliłes odejść, powróci.
Nie odrzucaj doznanych dobrodziejstw.
Staraj sie pojąć to, co się dzieje z tobą,
a zrozumiesz, co się dzieje wokół ciebie.

Autorem tych słów jest Paulo Coelho - alchemik słowa. Cały kalendarz zawiera wiele takich tekstów, które skłaniają do rozważań.
arcobaleno 09:19, 15 lut 2013

Zuza - Ty dziś już byłaś w empiku? Bo ja też z galerii starówka dopiero wróciłam, może się minęłyśmy W netto rzucili takie torby z cebulami kwiatowymi (na jesieni też one były z tulipanami, krokusami itp) - są pogrupowane kolorystycznie (torby różowe, białe, żółte czerwone i fioletowe) w cenie 12.99 za torbę - tak kusi oczy, ze szok Wzięłam na razie jedną - różową - a w niej 10 cebul mieczyków. dwie lilie. 13 iksji i 25 czosnków ostrowskiego
Ale się rozpisałam )
A w ogóle to nie mogę napatrzeć się na Twoje rośliny i tą skarpę! Wszystko takie dorodne a jaka przemiana na przestrzeni tych lat!
Pozdrawiam !
zuza12 09:36, 15 lut 2013

Cześć Marta.
Ja byłam wczoraj w empiku. Ale dzisiaj widzę, że muszę biegnąć po pracy do netto.
Pozdrawiam
Milka 14:47, 15 lut 2013

Fajny tekst z kalendarza, a autor należy do moich ulubieńców..
choroby zawsze są smutne, co powiedzieć, musicie się wszyscy jakoś trzymać!!!
co do drzwi nie wiem, sama mam tyle planów w głowie...póki, co mam nowego specjalistę do kolejnego dachu
Zuzia pozdrawiam..i te drzwi co są i ta wersja, tez jest ładna, no ale skoro coś musisz zmienić, zmieniaj
zuza12 19:09, 15 lut 2013

Irenko, drzwi wyglądają przyzwoicie tylko z daleka. Niestety nieuczciwy wykonawca zamiast tych, które zamówiłam, wstawił nam chińszczyznę. Już dłużej nie mogę na nie pztrzeć a gdy je myję to wydzielaja bardzo nieprzyjemny zapach.
Celina 20:42, 15 lut 2013

Pozdrawiam