Cofnęłam się trochę w Twoim wątku i widzę że masz wspaniały taras z donicami w tarasie........i od razu skojarzyło mi się z ogrodem zimozielonym Danusi.....może coś z tych nasadzeń skomponujesz.....bo piszesz dalej że będą zmiany. Na dole pod murkiem też bym obsadziła.
A donice to bym dała w 2 kolorach szare i białe lub szare i kremowe...i tak najważniejsze te kwiatki w nich.
Tu link do zimozielonego( zobacz szczególnie ostatnią fotkę) https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=167
Bożenko jakie piękne widoki, te liście bukowe i trawy super wyglądają, rozweselają zimowy pejzaż.
Ja też się cieszę ze śniegu choć może trochę uciążliwy ale jak bardzo przyrodzie potrzebny.
Mój M. zaproponował kiedyś, żebym zrobiła bukiet urodzinowy dla kogoś z tych moich tulipanów. Cisnęłam piorunujące spojrzenie niczym Zeus i nigdy więcej taka propozycja już nie padła. Tych moich kwiatków nie można zrywać, ścinać, chodzić po nich. Można je podziwiać, robić zdjęcia i wąchać ( z naciskiem na to pierwsze).
Tak było u nas w styczniu 2010 roku. Wszystko w lodzie, mnóstwo drzew połamanych, przewodów pozrywanych - istny kataklizm. Byłam na działce, rh całe w lodzie, trochę udało mi się go odłupać, ale niszczyły się przy tym liście. Zrezygnowałam więc..., fotki tylko robiłam
Na taką donicę chętnie bym się skusiła. Zanim zaczęliśmy budowę musieliśmy ściąć starego klona i w jednej części był pusty, M pytał się czy mi to zostawić, ale mój mózg tez chyba był pusty, bo kazałam porąbać i palić zimą. Jeszcze wizji na ogród nie miałam, a teraz będę szukać takich
Pozdrawiam