Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 20:59, 21 sty 2013

Do góry
hahaha to był żart z tym wapnem ...nabrałam cię kobieto .....taki matołek to chyba jednak nie jestem

a wiesz że ja kiedyś jak miałam małe iglaki to też lubiłam florovit . i do róż też nawet kupuję do dziś , bo polepsza kwitnienie , mimo że daję kompost to najpierw podsypuję florovitem
Ogród w Holandii 20:57, 21 sty 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)

ale fajowe ujęcie , moje małe też chcą na śnieg, ale katary mają i czekam aż się trochę podkurują.
Oby mi tylko w międzyczasie śnieg nie zniknął..

Aniu, jak miło, że pogoniłas choróbsko Zdaje się, że w tym roku śniegu nie zabraknie ani w Polsce ani tu u mnie. ściskam ciepło
Ogród w Holandii 20:56, 21 sty 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)

ha! no to mi się podoba - zimowy dom i te rumieńce : ) Pozdrowienia dla śnieżnej dziewczyny.

A miasteczko urocze i czapla niesamowita, dla mnie to egzotyczny widok, może raz w życiu widziałam na własne oczy czaplę no to dzięki Tobie mogę się dokładnie poprzyglądać. Fajnie to wszystko uchwyciłaś Agato, pozdrawiam serdecznie

ja w Polsce tez może kilka razy czaplę widziałam i to z daleka, bo zaraz uciekają jak człowieka zobaczą. A tu nic sobie z ludzi nie robią i najchetniej poluja w kanałach przy autostradach. Pozdrawiam
Roztoczańskie klimaty 20:55, 21 sty 2013

Do góry
Magnolia a to moje tawułkowe kuleczki....

No i na tej rabacie chciałabym coś zmienić .... tu są kulki z tawułek które chcę zostawić i berberys czerwonymjakaś miniaturka ale nazwy nie znam ...no i zielone żurawki ....nie bardzo mi się to podoba myśle może o jakichś stożkach i wokół trawki zamiast tych zielonych żurawek.??????????? Hmmm jak myślicie??
Ogród niebieski 20:50, 21 sty 2013

Do góry
NIezawodne clematisy

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:50, 21 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Tak jak już pisałam, muszę dać na wstrzymanie, bo teraz nic nie zdecyduję.
zrobiłam jeszcze jeden rysuneczek poglądowy ale "rabat" nie mam już siły o tej porze rysować więc tylko ogólna koncepcja może jakaś dobra dusza na to kiedyś trafi i podrzuci pomysł

Nie wiem co na to "dobre dusze", ale mnie się ten rysuneczek najbardziej podoba. Trochę jak w Ogrodzie z lustrem.
A na czym to lustro będzie? Na specjalnej ramie tylko?

Tess, Ty też dobra dusza jesteś Lustro będzie we wnęce w murze jeśli zrobię dwuwarstwowy a jak tylko jedna warstwa to pewnie w ramie zdecyduje w tym roku
Pozdrawiam i buziaki przesyłam
Ogród niebieski 20:50, 21 sty 2013

Do góry
Zobacz jak pięknie wyglądaja łany cebulicy

Rododendronowy ogród II. 20:45, 21 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,
w kolejnym tysiączku kolejne magiczne szóstki!
Życzę byś w sadzie nie miała pustki!
Ni zimą,ni latem ,ani też jesienią!
Niechaj te sikory ,wróble i dzwońce
wyczyniają harce przy Twojej jabłonce.
I by na ziarno dla nich starczyło zasobów,
a poza tym wieczorowo pozdrawiam Was obu!

Dzięki Haniu za wierszyk i wiosenne kwiaty. Ja sie do Ciebie też z kwiatkiem wiosennym wybieram ale ciągle ktoś do mnie wpada w gości i staram sie od razu odpisac bo lubie moich Gości ,ale dotrę dziś do Ciebie na 100%.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 20:42, 21 sty 2013

Do góry
Bożenko,
w kolejnym tysiączku kolejne magiczne szóstki!
Życzę byś w sadzie nie miała pustki!
Ni zimą,ni latem ,ani też jesienią!
Niechaj te sikory ,wróble i dzwońce
wyczyniają harce przy Twojej jabłonce.
I by na ziarno dla nich starczyło zasobów,
a poza tym wieczorowo pozdrawiam Was obu!
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:41, 21 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

A potem tulipanki... to samo miejsce..dlatego krokusy są plamami...

Te tulipany bardzo mi zapadły w pamięci u Ciebie Tak, że postanowiłem je mieć Tylko posadziłem 100 - a u Ciebie o wiele wiele więcej ich jest

Sebek .. ja posadziłam ich 20 lub 25 I tak się rozrosły To ich pierwszy sezon.. 2010

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:39, 21 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dziewczynki zapraszam zawsze na krokuski i na tulipanki i na zwykłe babskie ble-ble

Kasiu...przy -8 deszcz leje????? U nas pada, ale jest +2.. i po pięknej zimie..... a było tak pięknie
Wrzucę w takim razie jeszcze jakie wściekłe kolorki.... niezgodne z dekalogiem ogrodniczym....... trudno... jestem mimo woli i tak niech zostanie

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

I moje grzechy.. na razie wiosenne..

Bolą zęby od tego misz-maszu????

Kolorowe te grzechy....
Moja działka. 20:37, 21 sty 2013

Do góry
Tak to mój M wszystko robił...sprawy budowlane, ale na kwiatkach się wogóle nie zna i w ziemi nic nie robi.
ten wózek jest w kazdym roku inny

Pszczelarnia 20:36, 21 sty 2013

Do góry
Dekalog ogrodnika mam już przepisany i będę wkuwać
O pszczołach mogę czytać i czytać, dla mnie to fascynujące stworzenia, dobrze, że jesteś, bo zawsze nam coś ciekawego o pszczółkach opowiesz, a my będziemy im kwiatki sadzić... mówisz żółte...?

Mój 4 arowy azyl... 20:25, 21 sty 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Basiu!! Taki wypas masz w ogródku??
No pięknie!!

Też najbardziej spodobało mi się to zdjęcie na tle tych kuleczek.Mówisz, że sama je wyhodowałaś??Ile mają lat? A ja miałem się pytać gdzie kupiłaś bo ja nigdzie w zeszłym roku nie mogłem znaleść dopiero pózniej pojawiły się na giełdzie kwiatowej
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 20:24, 21 sty 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
A to moja wiosna w domu
i motylki z masy solnej - byle do wiosny!!!!

to tyle,
uciekam teraz bo już tak późno!!!
a ja sobie pobiegałam po wątkach poczytałam,
jak dobrze mieć net w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale u Ciebie kolorowo i wesolutko Joasiu

pozdrawiam cieplutko
Ogród u stóp klasztoru 20:24, 21 sty 2013

Do góry
Eliza no własnie ....ja to też słyszałam , ale i tak chcę tę wyższą . po pierwsze u mnie duże te rabaty , więc ta wyższa lepiej się będzie prezentować . ...
.skontaktowałam się jednak z Martą Finką i nie pocieszyła mnie ...te piękne kocimiętki z artykułu Danusi kompletnie u nas nie zimują .
jedna odmiana jest co zimuję ,ale sama Marta przyznaje że nie spotkała się z nią nigdzie .
więc problem będzie czy zrezygnować z poszukiwań . czy dopiąć swego , kupić na allegro i w końcu i tak okaże się że to ta moja odmiana , a fotki pokazują zupełnie co innego

Rododendronowy ogród II. 20:21, 21 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,ptaszków Tobie nie wysyłam,
swoich pupili masz pod dostatkiem,
ale podzielę się z Tobą i W. kwiatkiem!
Dużo zdrowia!

Haniu piekny Twój wiosenny kwiatek, dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy.
Moja działka. 20:18, 21 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Pomagier od trawnika lux chłopak .... a i M widzę, że złota rączka
Ale i tak najbardziej spodobał mi się ten wóz przerobiony na kwietnik.... poszukaj jakiej fotki ....

dobrze Aniu poszukam ,tylko ja mam bardzo mało zdjęc ja nigdy nie robiłam zdjęc kwiatką, a teraz wiem co straciłam,ale od tego roku to zmienie. ty nie doś że jestes dobrym ogrodnikiem to i dobrym fotografem.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:17, 21 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)

A potem tulipanki... to samo miejsce..dlatego krokusy są plamami...

Te tulipany bardzo mi zapadły w pamięci u Ciebie Tak, że postanowiłem je mieć Tylko posadziłem 100 - a u Ciebie o wiele wiele więcej ich jest
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:14, 21 sty 2013

Do góry
Dziewczynki zapraszam zawsze na krokuski i na tulipanki i na zwykłe babskie ble-ble

Kasiu...przy -8 deszcz leje????? U nas pada, ale jest +2.. i po pięknej zimie..... a było tak pięknie
Wrzucę w takim razie jeszcze jakie wściekłe kolorki.... niezgodne z dekalogiem ogrodniczym....... trudno... jestem mimo woli i tak niech zostanie

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

I moje grzechy.. na razie wiosenne..

Bolą zęby od tego misz-maszu????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies