hahaha to był żart z tym wapnem ...nabrałam cię kobieto .....taki matołek to chyba jednak nie jestem
a wiesz że ja kiedyś jak miałam małe iglaki to też lubiłam florovit . i do róż też nawet kupuję do dziś , bo polepsza kwitnienie , mimo że daję kompost to najpierw podsypuję florovitem
ja w Polsce tez może kilka razy czaplę widziałam i to z daleka, bo zaraz uciekają jak człowieka zobaczą. A tu nic sobie z ludzi nie robią i najchetniej poluja w kanałach przy autostradach. Pozdrawiam
Magnolia a to moje tawułkowe kuleczki....
No i na tej rabacie chciałabym coś zmienić .... tu są kulki z tawułek które chcę zostawić i berberys czerwonymjakaś miniaturka ale nazwy nie znam ...no i zielone żurawki ....nie bardzo mi się to podoba myśle może o jakichś stożkach i wokół trawki zamiast tych zielonych żurawek.??????????? Hmmm jak myślicie??
Tess, Ty też dobra dusza jesteś Lustro będzie we wnęce w murze jeśli zrobię dwuwarstwowy a jak tylko jedna warstwa to pewnie w ramie zdecyduje w tym roku
Pozdrawiam i buziaki przesyłam
Bożenko,
w kolejnym tysiączku kolejne magiczne szóstki!
Życzę byś w sadzie nie miała pustki!
Ni zimą,ni latem ,ani też jesienią!
Niechaj te sikory ,wróble i dzwońce
wyczyniają harce przy Twojej jabłonce.
I by na ziarno dla nich starczyło zasobów,
a poza tym wieczorowo pozdrawiam Was obu!
Dzięki Haniu za wierszyk i wiosenne kwiaty. Ja sie do Ciebie też z kwiatkiem wiosennym wybieram ale ciągle ktoś do mnie wpada w gości i staram sie od razu odpisac bo lubie moich Gości ,ale dotrę dziś do Ciebie na 100%.Pozdrówka.
Bożenko,
w kolejnym tysiączku kolejne magiczne szóstki!
Życzę byś w sadzie nie miała pustki!
Ni zimą,ni latem ,ani też jesienią!
Niechaj te sikory ,wróble i dzwońce
wyczyniają harce przy Twojej jabłonce.
I by na ziarno dla nich starczyło zasobów,
a poza tym wieczorowo pozdrawiam Was obu!
Dziewczynki zapraszam zawsze na krokuski i na tulipanki i na zwykłe babskie ble-ble
Kasiu...przy -8 deszcz leje????? U nas pada, ale jest +2.. i po pięknej zimie..... a było tak pięknie
Wrzucę w takim razie jeszcze jakie wściekłe kolorki.... niezgodne z dekalogiem ogrodniczym....... trudno... jestem mimo woli i tak niech zostanie
Dekalog ogrodnika mam już przepisany i będę wkuwać
O pszczołach mogę czytać i czytać, dla mnie to fascynujące stworzenia, dobrze, że jesteś, bo zawsze nam coś ciekawego o pszczółkach opowiesz, a my będziemy im kwiatki sadzić... mówisz żółte...?
Też najbardziej spodobało mi się to zdjęcie na tle tych kuleczek.Mówisz, że sama je wyhodowałaś??Ile mają lat? A ja miałem się pytać gdzie kupiłaś bo ja nigdzie w zeszłym roku nie mogłem znaleść dopiero pózniej pojawiły się na giełdzie kwiatowej
A to moja wiosna w domu
i motylki z masy solnej - byle do wiosny!!!! to tyle,
uciekam teraz bo już tak późno!!!
a ja sobie pobiegałam po wątkach poczytałam,
jak dobrze mieć net w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eliza no własnie ....ja to też słyszałam , ale i tak chcę tę wyższą . po pierwsze u mnie duże te rabaty , więc ta wyższa lepiej się będzie prezentować . ...
.skontaktowałam się jednak z Martą Finką i nie pocieszyła mnie ...te piękne kocimiętki z artykułu Danusi kompletnie u nas nie zimują .
jedna odmiana jest co zimuję ,ale sama Marta przyznaje że nie spotkała się z nią nigdzie .
więc problem będzie czy zrezygnować z poszukiwań . czy dopiąć swego , kupić na allegro i w końcu i tak okaże się że to ta moja odmiana , a fotki pokazują zupełnie co innego
Pomagier od trawnika lux chłopak .... a i M widzę, że złota rączka
Ale i tak najbardziej spodobał mi się ten wóz przerobiony na kwietnik.... poszukaj jakiej fotki ....
dobrze Aniu poszukam ,tylko ja mam bardzo mało zdjęc ja nigdy nie robiłam zdjęc kwiatką, a teraz wiem co straciłam,ale od tego roku to zmienie. ty nie doś że jestes dobrym ogrodnikiem to i dobrym fotografem.
Dziewczynki zapraszam zawsze na krokuski i na tulipanki i na zwykłe babskie ble-ble
Kasiu...przy -8 deszcz leje????? U nas pada, ale jest +2.. i po pięknej zimie..... a było tak pięknie
Wrzucę w takim razie jeszcze jakie wściekłe kolorki.... niezgodne z dekalogiem ogrodniczym....... trudno... jestem mimo woli i tak niech zostanie