Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

Marta7 19:54, 08 lut 2013

Bogusiu dzieki że wpadłąś do mnie i za miłe sercu słowa.Ależ duże zakupy zrobilaś-już sam ich widok pobudza do działania,no niech ta zima już znika!!!!!Ja wczoraj kupilam bulwy begonii,pierwszy raz-nie wiesz czy mozna już ich posadzić do doniczki ?I w jakich warunkach ich uprawiac?
bogumila 20:05, 08 lut 2013

Marta7 napisał(a)
Bogusiu dzieki że wpadłąś do mnie i za miłe sercu słowa.Ależ duże zakupy zrobilaś-już sam ich widok pobudza do działania,no niech ta zima już znika!!!!!Ja wczoraj kupilam bulwy begonii,pierwszy raz-nie wiesz czy mozna już ich posadzić do doniczki ?I w jakich warunkach ich uprawiac?
Mam bulwy jeszcze w piwnicy...gdy pokażą się kiełki to wsadzę do donic w dobrą ziemię.Wiosną rozsadzam do dużych donic i dodaję ziemi kompostowej.
Zrobiłam jesienią sadzonki z listków begonii niebulwiastej i ładnie się rozrastają.
Kupuję corocznie kilka nowych begonii bulwiastych..ale jaz tych co"" muszą widzieć i dotknąć"" i dlatego kupuję kwitnące i potem je przechowuję w piwnicy w torfie....to sadzonki z listka.
EPODLAS 22:42, 08 lut 2013

Begonie wyglądają dobrze, jakie mają już duże listki! Pięknie begonie wyglądają w donicach.
Marta7 22:43, 08 lut 2013

Bogusiu-zagwizdałam na widok tych sadzonek z listka,nawet nie wiedzialam że tak można.
Jak myslisz czy te moje ze sklepu już posadzić,czy jeszcze zaczekać?
monteverde 22:59, 08 lut 2013

A ja Bogusiu myślalam, że już bulwy takie duże, ale z listka, podziwiam, ale wiem , że tak lubisz
barbara_kraj... 02:14, 09 lut 2013

A ja wykorzystam nasiona ubiegłoroczne oraz te, które otrzymałam od Ogrodowiczan. Poza tym dostawa nowych roślin mnie czeka, tak więc z ewentualnymi zakupami wstrzymuję się. Mam chęć na gotowe sadzonki cynii Ale to już w maju...
Nie byłam jeszcze w sklepach, nie oglądałam dostaw. Kto wie, jak się tam przypadkiem znajdę, czy na pewno wyjdę z pustymi rękoma?))
barbara_kraj... 02:15, 09 lut 2013

Acha, kiedyś w ten sam sposób rozmnażałam begonie
monteverde 03:03, 09 lut 2013

Cynii też trochę wysieję
bogumila 11:24, 09 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Begonie wyglądają dobrze, jakie mają już duże listki! Pięknie begonie wyglądają w donicach.
...też je lubię...u mnie się sprawdzają...
bogumila 11:25, 09 lut 2013

Marta7 napisał(a)
Bogusiu-zagwizdałam na widok tych sadzonek z listka,nawet nie wiedzialam że tak można.
Jak myslisz czy te moje ze sklepu już posadzić,czy jeszcze zaczekać?
Możesz sadzić,jeśli masz miejsce...będą szybciej kwitły.