Dlatego, że nie jest ozdobna cały czas kiedy powinna, w zasadzie w większości przypadków ma dziurawe liście, albo poskręcane, albo brunatne od grzyba, albo plamy. Poza tym puszcza tak późno (koniec maja), że wszyscy myślą, że już zmarzła.
Jak dla mnie drzewo nie jest warte sadzenia.
Nieeee, takie ozdoby zupełnie nie pasują do mojego skromnego domku i ogródka
W starych planach miał tu stać kubeł na śmieci, ale to nie był dobry pomysł, bo to przy furtce przecież.
Ja też co jakiś czas łatam bukszpany, zwłaszcza po zimie, albo po chorobie zwanej askochytoza
Jak brakuje wysoko, to szukasz odpowiednio wysokiego bukszpanu, podkopujesz stary krzak i wpychasz nowego bukszpana, doklejając i potem się docina i nie widać, że sztukowany.
Jak od dołu - to małe o odpowiednim kształcie. Powiem, że już się wyspecjalizowałam w łataniu. Nikt nie poznał, że kaczory miały w jednym miejscu nowy kawałek brzucha
Jak w końcu do Twojego zamglonego wzgórza dotrę, a dotrę, choćbym miała z sąsiadem jechać, bo ma tam pensjonat gdzieś blisko, to Ci pokażę, jak to się robi i zrobimy sesję szkoleniowo-zdjęciową
Narobiłam mnóstwo zdjęć roślin z nazwami, na pewno przydadzą się do następnych artykułów i zobaczyłam, że mają sporo ładnych odmian cebulkowych. Powinnam najpierw posadzić wszystko, co mam posuszone z wiosennego kwitnienia doniczkowego, ale już czuję, że zakupię jakieś tulipanki lilokształtne.
Pochwalcie się co kupujecie teraz, żeby kwitło na wiosnę