Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

an_tre 20:59, 10 wrz 2011

Safoya napisał(a)
.

A tu jeszcze piękna i niezawodna China Girl. Dosadzę jej Pilgrima do towarzystwa

Jest cudowna i ma piękne towarzystwo
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gardenarium 21:11, 10 wrz 2011

Ja też co jakiś czas łatam bukszpany, zwłaszcza po zimie, albo po chorobie zwanej askochytoza

Jak brakuje wysoko, to szukasz odpowiednio wysokiego bukszpanu, podkopujesz stary krzak i wpychasz nowego bukszpana, doklejając i potem się docina i nie widać, że sztukowany.
Jak od dołu - to małe o odpowiednim kształcie. Powiem, że już się wyspecjalizowałam w łataniu. Nikt nie poznał, że kaczory miały w jednym miejscu nowy kawałek brzucha

Jak w końcu do Twojego zamglonego wzgórza dotrę, a dotrę, choćbym miała z sąsiadem jechać, bo ma tam pensjonat gdzieś blisko, to Ci pokażę, jak to się robi i zrobimy sesję szkoleniowo-zdjęciową

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:16, 10 wrz 2011

Co do tojeści, nie wolno jej pozwolić na wejście na trawnik. Tutaj docinam systematycznie i tworzy się ładna granica.

Instagram Ogrodowiska
Safoya 21:22, 10 wrz 2011

Dziękuję Danusiu
Nie wiedziałam o tym. Kurcze ona rośnie w takim tempie. Widzę, że tu ma jakieś ramy. U mnie zlewa się z rabatką. Będę jej bardziej pilnować. Ma też swoje zalety. Bardzo skutecznie ogranicza rozwój chwastów.

Łatanie bukszpanów mnie troszkę przeraża. Boję się, że coś zapesuję. Może jednak spróbuję. Będę szczęśliwa jak kiedyś mi będziesz mogła pomóc
Safoya 21:52, 10 wrz 2011

To jeszcze pokażę coś czego się wstydzę...ale chyba tak naprawdę nie ma czego, bo wszystko ma swój początek. Przedogódek powstaje cały czas i założyłam go w tym roku. Pamiętam, że strasznie wtedy biadoliłam na brzeydką trawę, bo wszyscy w tym czasie mieli już soczyście zieloną.
Tak wyglądało w maju tego roku.
Unikam tego ujęcia, bo podobnie jak u Danusi u mnie na podjeździe zawsze stoi samochód
...
Safoya 21:55, 10 wrz 2011

I skarpa z trawami które zginęły Pomyśł pozostał a lawenda rozrosła się bardzo przez te 4 miesiące.
...
Matka 21:56, 10 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Co do tojeści, nie wolno jej pozwolić na wejście na trawnik. Tutaj docinam systematycznie i tworzy się ładna granica.

a jak wygląda zimą?
Gardenarium 21:58, 10 wrz 2011

Ja bym kamiuszczki usunęła, a idealnie docięła kanty w prostokąt.
Miskanty tutaj dosadź

Instagram Ogrodowiska
Safoya 22:00, 10 wrz 2011

a jak wygląda zimą?

No właśnie?
Safoya 22:03, 10 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Ja bym kamiuszczki usunęła, a idealnie docięła kanty w prostokąt.
Miskanty tutaj dosadź

Danusiu kamyczki są do usunięcia jak najbardziej. Tylko one folię tam jeszcze trzymają. To grubsza operacja One od początku tymczaspwe były z resztą jak wszystkie kamyczki na działce. Chcę je miejscowo zastąpić ładnym grysem, kostką i płytami granitowymi.