Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:14, 30 sty 2013

Do góry
Syla, ten pomysł jest niepopularny i bardzo fajny - można użyć łupka, bez ostruych krawędzi na zewnątrz i woda fajnie leci tutaj.

Przycięłam zdjęcie - sposób ułożenia płyt kamiennych

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 20:12, 30 sty 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
wiosenna przesyłka - pierwszy przebiśnieg

No to nadzieja, że i do nas powoli przyjdzie i polskie zwiastuny zobaczymy. Pozdrawiam Agatko

Ozz, a u Ciebie na balkonie odwilż czy jeszcze zima?
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:08, 30 sty 2013

Do góry
butterfly napisał(a)

Syla wrzucam Ci czerwień

Woooow !!!!! Robi wrażenie !!!!

Danusiu, skąd ty takie perły wynajdujesz ?

A z Chelsea poskanowałam zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:05, 30 sty 2013

Do góry
W poniedziałek - albo we wtorek? przyjechały moje osłonki na storczyki - o wiele fajniej wyglądają wszystkie identyczne ( No dobra - miniaturka ma ciut niższą, ale już była )

No i trzy coubi, w których jednak będą skrzydłokwiaty Jednego wielkoluda już mam - jeszcze muszę znaleźć dwa - albo 7 małych

I jeszcze wrzucę moje kulki Blomusa Żartuję Ale są identyczne Będę jeszcze szukać jednego kompletu (są małe, ale tej dużej nigdzie nie ma..) bo straszliwie mi konweniują w domu )

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:54, 30 sty 2013

Do góry
Danusiu, wiosna idzie! Pierwszy tegoroczny przebiśnieg

Jak to u Was szybko postępuje, zatrąbisz mi jak będzie ciepełko i cosik będzie w holenderskich ogrodach.?
Ogród w budowie - nieustającej 19:49, 30 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne prezenty dostałas. Dobrze by było miec jeszcze takie róże w ogrodzie.Pozdrawiam.

A wiesz, że mam odmianę rosa centifolia "Cristata", ale nie zdążyłam w zeszłym roku zrobić zdjęcia, bo późno zakwitła i zrobiła to w czasie kiedy mnie nie było, więc nie mam zdjęcia.
Ale obkupiłam się w róże historyczne, mam też kilka zamówionych na wiosnę, więc na razie rosa mundi, która też rosła w XVIII wieku a nawet jeszcze wcześniej.

Wsadziłam obok jeszcze inne pasiaste- Variegata di Bologna i Ferdinand Pichard. Zobaczyłam je w Anglii i spodobały mi się bardzo, bardzo.
A na wiosnę powstanie u mnie kolejna aleja różana i nie tylko...
Zapraszam na balkon 19:46, 30 sty 2013

Do góry
Jeszcze jedno dla pewności
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:46, 30 sty 2013

Do góry
Spartyna grzebieniasta -ledwo ją widać spod host - początkiem czerwca:

I 3 mce później, początkiem września:

A tu początkiem października:
Zapraszam na balkon 19:44, 30 sty 2013

Do góry
Dla zainteresowanych lądowaniem

Ogródek na trzy lata 19:41, 30 sty 2013

Do góry
Dzisiaj koło 18.00 popatrzyliśmy przez okno i stwierdziliśmy, że gdyby nie te chmury to byłoby jeszcze jasno.
No, ale niestety chmury są i w praktyce było ciemno.

Śniezne widoki zniknęły.....

.... i cały świat jest zapłakany:

Co z tym ogródeczkiem począć 19:39, 30 sty 2013

Do góry

jak go kupiłam dwa lata temu miał trzy gałązki i jednego kwiatka ,w zeszłym roku już był taki jak na zdjęciu .
Musze go wsadzić do większej doniczki.i ciekawe co pokaże w tym roku
Ogródek Hanusi po zimie 19:35, 30 sty 2013

Do góry
Marlenko,Miło ,że wpadłaś!
Krowy, staw i my... 19:32, 30 sty 2013

Do góry
Macham łapką!
Miłego wieczoru!

Ogród, a może coś więcej..... 19:28, 30 sty 2013

Do góry
Teraz coś o planach na przyszłość.
Z racji, że planuję u siebie otwarcie punktu sprzedaży roślin to chce mieć również mały ogród pokazowy, który będzie inspiracją dla moich przyszłych klientów.
Dlatego zastanawiam się, czy części terenu nie przeznaczyć na rabatę w stylu francuskim.
Nurtuje mnie pytanie, czy nie będzie się gryzła z pozostałą częścią ogrodu, który będzie w tradycyjnym stylu?
Plac, który mógłbym przeznaczyć na tą rabatę ma mniej więcej 6m na 12m.
Tu jest pierwszy projekcik tego miejsca.

W linku poniżej prawie ideał miejsca jakie chce stworzyć.
Rabata marzeń
Ogród w budowie - nieustającej 19:27, 30 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
To moje pudełko z różami. Ta jedna bardzo mi przypomina twoją różyczkę z okładki z kalendarza.

Tak, to może być Redoute, albo jakaś kopia. Dokładnie takiego rysunku nie znalazłam w moich zbiorach, no ale przecież nie mam wszystkiego.
Pojemnik jest śliczny, też lubię takie rzeczy.
Codziennie zaglądam do Jotki i jej zdjęć z kalendarza, bo tylko niektóre obrazki się powtarzają.

Tęsknię już za sianiem, za oknem leje deszcz, śnieg się topi w amerykańskim tempie, oglądam wiosnę u was i też planuję w wolnych chwilach co to ja nie zrobię i nie posadzę na wiosnę.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:26, 30 sty 2013

Do góry
Syla, dla Ciebie pierwszy tegoroczny przebiśnieg

Dziękuję .... takie obrazki zawsze radują U mnie lodowisko choć w ogrodzie jeszcze dużo śniegu zostało ..... Wczoraj miałam akcję strącania śniegu z thuj bo je zaczęło wyginać a z bukszpanów i cisów ściągałam czapki pięknie uformowane ..... Strat nie zauważyłam na szczęście .... choć jeszcze zima straszy

Wczoraj wzdłuż aleji lip nie dało się iść piechotą .... sople spadające z drzew atakowały wszystko i wszystkich a jadąc samochodem była presja co by szyby nie poszły .... ale to już za nami byle do wiosny
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:22, 30 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Syla wrzucam Ci czerwień

Dziękuję za czerwień ....... właśnie ona jest tak stonowana , choć na obrazku to zawsze trochę inaczej niż w rzeczywistości ....... Poddałaś mi myśl Danusiu ..... bo jak widać nie koniecznie musi być granit ..... Wacham się teraz pomiędzy granitem (którego poza żwirkiem w ogrodnie nie mam w innej postaci) a tym kamieniem który mam na ogrodzeniu ..... No ale jeszcze będzie okazja na obgadanie sprawy buziam
Dla odmiany czas na zmiany... 19:21, 30 sty 2013

Do góry
Beatko,dziś bez buraczków do Ciebie,chociaż ja robię je od lat.W różnych wariantach.I krojone,i tarte, i z kminkiem,i z cebulą i z czosnkiem.I zawsze wychodzą.Musiałaś mieć nie zagotowane ,.......może?
Ja zawsze pasteryzuję chociaż na krótko.
Ale miało nie być o buraczkach.......

Dziś zapowiadają sztorm na Bałtyku....na razie jeszcze względny spokój,ale w nocy.......
Kto wie jak będzie,całe szczęście,że wiatr idzie wzdłuż wybrzeża i raczej skręca na północ,to cofki się nie spodziewamy..

Trzymaj się mocno!
Trzeba zacząć wszystko od początku 19:20, 30 sty 2013

Do góry
Mam prośbę,czy ktoś zidentyfikuje tę trawkę?Plis
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:17, 30 sty 2013

Do góry
Na przykład - sadzone wiosną rozchodniki i mozga - fotka z początku czerwca:

I to samo miejsce dokładnie 3 mce później:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies