Byliśmy dzisiaj na spacerze adaptacyjnym, żeby wywietrzyć z potomków resztki wirusa oraz odwiedzić przy okazji Słomianych Państwa, bo nikt nie wiedział czy jeszcze stoją. I po drodze oglądaliśmy różności.
Nasionka:
Owoce czerwone, białe i czarne - już niewiele ich zostało:
Nieszko a nie myślałaś o zmianach tego typu:
albo coś takiego
Jakoś nie pasuje mi całkowita likwidacja chodnika/podjazdu z pozostawieniem tylko wąskiego paska przed schodami. Moim zdaniem do wejścia powinna prowadzić ścieżka, taka na wprost. Jakoś nie widzę takiego układu, że wychodzisz z domu, masz szerokie schody przed którymi zaraz jest trawa (na wprost wejścia/wyjścia).
Nie mam jak narysować (piszę z laptopa mojego dziecka i tu dziwne programy, ale painta ni ma) ale tak sobie mysle, ze moze by dolny prawy róg kostki wykosić. Taki trójkąt. I jakies kulki i stożki posadzić dla elegancji frontu...?
Dodam, że niemały tójkąt wykosić
Danuś ja mam buka pierwszy sezon i właśnie ostatnio tak się zastanawiałam co z tymi liśćmi? Czy one same spadną do wiosny czy trzeba będzie im pomóc i po prostu ręcznie zerwać z drzewa???
Normalnie, to one mi spadały przed zimą, chyba pierwszy raz zostały bo mróz uderzył nagle i wcześnie.
One spadną jak zaczną puszczać młode liście wiosną.
bodziszek biały
biały oleander do donicy
dalia biała na zimę do wykopania bulwy
gaura
begonia biała(bulwy)
cynia biała( jednoroczna)
hibiscus jednoroczny
rozchodnik Alba
i teraz tylko wybierać do woli i upodobania