Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gdzieś na końcu świata... 12:20, 08 sty 2013

Do góry
To fakt trawę mamy najładniejszą na całym osiedlu ale tylko dlatego że jako jedyni nie nawieźlismy innej ziemi. Teść nam zaorał a ja z mężem grabkami wyrównaliśmy teren oraz wybraliśmy wszystkie darnie z trawą i zasialiśmy nową. Jak pojawiały się mlecze i inne chwasty pozbywałam się ich po prostu przez wyciecie wraz z korzeniem. Nasz trwanik jest tak soczysto zielony za sprawą koniczyny, chcieliśmy sie jej pozbyc z trawnika ale jest taka piękna jak kwitnie szkoda mi jej. Kochane dziękuję za miłe słowa i oczywiscie odwiedzę za chwilę Wasze piekne ogrody .
Roztoczańskie klimaty 12:17, 08 sty 2013

Do góry
justi napisał(a)
No pedzi ten wątek, pędzi na setkę się nie łapię , więc coś ulubionego dla Ciebie teraz przesyłam

prawie black

O widzisz czarny tez lubię.....
Mój mały raj na ziemi :) 12:03, 08 sty 2013

Do góry
ok, udało mi się z rysunkiem (sorry za wygląd, ale to szkic roboczy!)

zmniejszyłam ciurkadło, poszerzyłam taras i zamiast cisów, które wysłoniłyby murek z wodą byłyby donice z trawami lub hortensjami pod schodami
i teraz mi powiedzcie KTÓRA opcja najlepsza, bo ja głupieję.....

acha! a z przodu można dac, bo tam woda jest doprowadzona, dżewo w opasce z bukszpaana, a wewn. hosty (tam cień jest, a tak mi się połączenie to podoba!)
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:47, 08 sty 2013

Do góry
Gosia tam gdzie miał za dużo z bólem serca przycinałem lub za pomocą odciągów wyginałem w łysą stronę, przewodnik sztywno przy paliku i pełna kontrola nad nowymi przyrostami po trzech latach nawraca się na właściwą drogę.
Wdziałem takie jak typowa gałąź , można je prowadzić płasko na ukos tylko skomponować otoczenie

w tym roku dopadłem (za przyzwoita cenę) świerk Maigold -w necie ich zdjęcia są często mylone
będzie bardziej złocisty niż ten Białobok

Ciasto Shrek 11:46, 08 sty 2013

Do góry
Załączam dokumentację na Sebciowe ciasto. Norrrmalnie.... PYSIO!

Za przepis - cium Sebcia w pysio...
Gdzieś na końcu świata... 11:24, 08 sty 2013

Do góry
Witam
Mam na imię Małgosia, od paru dni oglądam Państwa piękne ogrody, etapy ich powstawania oraz ile trudu oraz uczuć w nie wkładacie . Od 2 lat mieszkam w nowym domku, w którym prace wykończeniowe już zostały zakończone ale został teren do zagospodarowania. W ubiegłym roku trochę zaczełam upiekszać ogród za domem, a w tym roku chciałabym zabrać się za front. W tym roku zamierzamy zrobić ogrodzenie frontowe i zadbać o wizytówkę naszego domku. Mam cichą nadzieję że mi troszkę pomożecie . Poniżej zamieszczam fotografie z prac wykonanych ubiegłej wiosny.Pozdrawiam i liczę na ciepłe przyjęcie.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:06, 08 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
przeczytałam u Madżenki, że na ogrodowisku trzeba być jak rozkraczona stonoga - po jednej nodze w każdym wątku ... w każdym moje dwie tylko i to krótkie rady nie dały ... ale co nieco siem zorientowałam ... tylko nadal nie wiem o so chodzi z tą Scarlett ... więc była bym wdzięczna ...

jak prognoza pogody to tylko wg Alinki ... mocno wierzącej w zimę i jej mocne wejście wraz z naszym zjazdem ... wierzymy wszystkie i pragniemy nie ma prawa się nie udać ...

.marzy mi się :
---4 dni opady śniegu
---3 dni - 10 stopni
--- 3 dni ( 11, 12, 13 ) -2 st. i piękne słońce.
to na razie moje najświeższe marzenia na tern rok . dalej nie sięgam

a "mimo woli" Anna wiosną mami tarzając się z Miśkiem na traffce ... pomalowała nam świat na zółto (to wczoraj) i na niebiewsko (to dzisiaj ) ... z Irenką złocień pod stopy róży rzucają ... ładny widziałam ... narciarskie wdzianko też widziałam ... i wybaczam bo Irenka obiecała na oślej mnie potowarzyszyć ...

"u stóp klasztoru" siem ćwiczy ... i gdy nóżki nabierają mocy głowa obmyśla ... wiosenne kombinacje i plan chirurgii plastycznej wobec derenia tym razem ... pewnie dlatego Alinka szuka na Krakowskim Kazimierzu samochodu jak przysłowiowej igły w stogu siana ... bo zamyślona ... nad rabatami alino-angielskimi ...

klimat się ociepla w Roztoce bo Zeta wywiozła towarzystwo do obrzydliwie pięknego raju i nawet Sebek szkoły gotów zarzucić i w gatkach w palemki paniom kawusię zamierza nosić ... ale ja rozumiem ... kolegę ... panie w bikini ... lazur we wodzie ... żyć i nie pamiętać skąd siem uciekło ...

i tu mam mały dysonas bo zamiast Sebka to kawusię z samego rana poroznosiła Zeta ... z pianką i posypką apetyczna jak należy ... i co ??? ... Madżenka była u szefa się wyspowiadać ... i nie wypiła ... ja poza zasięgiem a potem ksiądz był po kolędzie ... kawa wystygła ... dziewczyny zdecydowały się na grzańca ...

tylko czemu u mnie tymczasem jak do Ewci siem procenty dzbankami zwozić zamierza ??? ... aż Ewcia się zasępia czy nas wieś nie napadnie i antałków nie odbije ... no właśnie zanim przez pasiekę najazd niczem hunów przejdzie Ewa zupełnie bez tremy bo żyć kocha w gromadzie (jak doczytałam mimo woli) ... planuje z klasyczną troską o tradycję i ład dziejowy warzywnik ... i ławę z macierzanką ...

a ja ogrzewam się przy kominku gdzieś dlaeko na ziemi kłodzkiej ... oczy mi się świecą przy ognisku ... bojam się tego co mogą ze mną zrobić dechy i oczami Finki zatapiam się w zimę na Czarnej Górze ... i dobrze Martuś, że z procentów przeprowadziłaś nas na metry śniegu ...

Danusiu to kup te łańcuchy ...

jejku jejku jak ja doczekać się nie mogę

pozdrawiam ... i czytam dalej ... a powieść czeka ...

I sobie poczytałam.
PS Nam raz u Magdy (Agrokotlina) "wieś" wyniosła procenty słabe z piwniczki. Całe stowarzyszenie i inni goście, i inne stowarzyszenia w tym czeskie ( a więc procenty czeskie) na polanę (ognisko) procenty znosili, które my niewiasty zapobiegliwie ukryłyśmy w piwniczce prawdziwej (na skobel). Wszystko wyparowało.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:35, 08 sty 2013

Do góry
Niech się trochę za oknem zaróżowi

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:34, 08 sty 2013

Do góry
Miła zostawiam ślad obecności

Kolorowe rabaty 10:14, 08 sty 2013

Do góry
Kolorowe rabaty 10:13, 08 sty 2013

Do góry

Ja poproszę lato i spa u Ani
Kolorowe rabaty 10:06, 08 sty 2013

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:05, 08 sty 2013

Do góry
Pozdrawiam serdecznie Danusiu
Żebyś przypadkiem na dobre o mnie nie zapomniała

Zdjęcia nigdy nie pokazywałam.To smutek najprawdziwszy kiedy nie mogłaś do mnie przyjechać
Uśmiecham się serdecznie i martkam

Kolorowe rabaty 09:59, 08 sty 2013

Do góry
Basia_1987 napisał(a)

Te cynie rzeczywiście mają wąskie i długie listki od tych zwykłych,stąd nazwa wąskolistne

Tak Basieńka
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:54, 08 sty 2013

Do góry
Janina Białobok potrzebuje słońca i w miarę wilgotnej przepuszczalnej gleby, może też brakować mu składników odżywczych(mikroelementów) na wybarwienie ma też wpływ klimat zima/wiosna
np ostatnie dwa lata mój świerk kaukaski Aureospicata miał tylko lekko żółtawe przyrosty

za to Hoopsi niezmiennie srebrzysto niebieski

Roztoczańskie klimaty 09:52, 08 sty 2013

Do góry
No pedzi ten wątek, pędzi na setkę się nie łapię , więc coś ulubionego dla Ciebie teraz przesyłam

prawie black

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:46, 08 sty 2013

Do góry
Gabrysiu - 80 sztuk? nieźle! Dobrze ze coś zostawiły!
Irenko - teraz sobie siedzą na polu, tylko głowy im wystają, odpoczywają Podglądam je, cały dzień
Rok temu było 10 czasem 11, w tym tylko raz taka grupę widziałam, zwykle wychodzi 5. Ciekawe czy to 2 grupy po 5, czy reszta się wyniosła / zginęła?...

miłego dnia!

Wrzucę sobie jesienna rabatkę przy wejściu - we wrześniu i grudniu

Początki w Kruklandii 09:45, 08 sty 2013

Do góry
Myślę ostatnio nad tym miejscem.

Myślę dość intensywnie, bo nowy sąsiad się wprowadził i już nie będzie tak intymnie/kameralnie (hehe) jak było
Jak widać niżej, Państwo sąsiadostwo (pozdrawiam, choć pewnie nie czytają ) mają tam wejście do domu....no i jeszcze okno kuchni i balkonik

A to wszystko naprzeciwko moich okien salonowych

No i chyba muszę się tym zająć od wiosny....coby szybciej wszystko rosło

Plan był taki, że trzy drzewka czerwonolistne....ale chyba lepsze będą świerki z powodu nie gubienia niczego na zimę
No i chyba chce mi się coś srebrnego...chociaż jeden na środku, a po bokach pewnie serby.
Co polecacie o srebrnych igłach?

"Baśniowy" Ogród 09:34, 08 sty 2013

Do góry
Zmrożona pajęczynka

Ostatnia żórawka z tej rabaty (posadzona najbliżej lampy)padła.Pod tą lampą jest kabel być może ,za blisko posadziłam lampy i zaszkodziło jej ciepło z tego kabla ?Teraz się zastanawiam, bo w innych miejscach też mam parę tych lampek w jakiej odległości od lampy( kabla pod lampą) sadzić rośliny??

Ostatnio mało udzielam się w moim nudnym wątku spowodowane jest to jak zwykle - brakiem czasu
Z dzieckiem gorliwie uczę się pisania literek i cyferek a oprócz tego w domu mam drugie małe dziecko:

Jak śpię jestem pokorna jak baranek,ale to tylko pozory

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:21, 08 sty 2013

Do góry
mira napisał(a)
hehe cikawa byłam czy ktos zauważy moje wspomnienie roku

musze zrobić porządki z czerwcem - i w nagrodę wstawię sobie zdjęcia - porządki w zdjęciach czyli wywalenie połowy i lepsze opisanie

a na dobry dzień jeszcze majowe wspomnienie

irysy moje boginie - zapach delikatny i subtelny i aksamitne listki ..

Iryski tu, iryski tam
ja zauważyłam ") tylko mało komentuje, bo też porządki w zdjęciach robię Straszna robota i często robię sobie odskocznię Mam chyba wreszcie postanowienie noworoczne: nigdy więcej bałaganu w zdjęciach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies