Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

ewalm 23:36, 22 sty 2013

Magda70 napisał(a)

dziekuję Haniu
Na dłuższy dzień bardzo się cieszę, i żeby już tak rano nie wstawać po ciemku..

No właśnie...aby już nie wstawać po ciemku....to już duuuużo lepiej będzie

Będzie ale u nas jest dłużej ciemno rano i dłużej jasno po południu niż w Poslce, więc na słońce o 8.00 rano jeszcze poczekam, że nie wspomne o słońcu o 7.00 rano. Najstarszy wychodzi do szkoły w kompletnych ciemnościach, a Średni - troszkę przed świtem, ale już jest powiedzmy granatowo, a nie czarno.
ewalm 23:42, 22 sty 2013

agata_chroscicka napisał(a)

Aniu, Anitko, Weroniko, Elu - dziękuję za odwiedziny

U nas nadal zima, pięknie i biało. Czasu mam teraz znowu mniej, zagladam tylko co parę dni... ale może w tym tygodniu znajdę chwilkę : )

Ewo, jakie nastrojowe zdjęcie, od razu nasunęła mi się myśl - gdzie ta droga prowadzi? Zima jednak taka jak mamy w tym roku jest piękna.

ale jednak to widac, że to u Niemców - równo odśnieżone, jak po sznurku Nawet w Holandii nie są tacy dokładni z tym odśnieżaniem. Pozdrowienia

Ale oni wcale nie wszystko odśnieżają. Na przykład tu u mnie w zasadzie nie odśnieżają - i każdej zimy Amerykanie są w szoku a ich ameykańskie samochody nie mogą sobie poradzić z zaśnieżonymi podjazdami rano.
Dittishausen to akurat jest miejscowość turystyczna - niedaleko Feldbergu i stoków narciarskich - więc odśnieżone żeby turyści oraz ich euro na pewno mogli dojechać.
monteverde 23:44, 22 sty 2013

hahaha, dobre
ewalm 23:47, 22 sty 2013

kaisog1 napisał(a)
Blok??? Na takim "pustkowiu"?
Zdjęcie boskie Pierwsza myśli jaka mi się nasuneła to to, że "zima nie zaskoczyła tam drogowców"

No, nie zaskoczyła bo oni z tej zimy to konkretne profity mają. Jakby tam drogowców zima zaskoczyła, to by im miejscowi dali popalić, w rewanzu za swoje straty finansowe.

Tak jakby blok - taki "apartamentowiec", a apartamentami do wynajęcia. Postawili to cudo na skraju wsi, ale i tak wygląda surrealistycznie, chociaz to nie jest pustkowie, tylko po prostu cała reszta miejscowości jest po drugiej stronie bloku. Ale ta reszta wygląda tradycyjnie, a blok wygląda jak blok.
ewalm 23:49, 22 sty 2013

monteverde napisał(a)
hahaha, dobre

Hmmmm, a oni się wcale nie cieszą - nadają komunikaty w radio amerykańskim swoim o strasznych opadach śniegu i zachowują sie jakby im groził całkowity paraliż drogowy.
agniecha973 23:52, 22 sty 2013

Bombowo przedstawiasz tych Amerykanów.
ewalm 01:45, 23 sty 2013

Bombowo?
w okolicach amerykańskiej bazy wojskowej lepiej nie używać tego słowa
ewalm 15:21, 24 sty 2013

Zima, zima....
W ogródku mam mnóstwo śniegu i niewiele widać poza nim. Tylko wierzba wystaje i bluszcz wspina sie na murek ponad śniegiem. Wszystko zamarło. Ciekawe jak tam krokusowe, szafirkowe i żonkilowe liście pod śniegiem. A tulipanowe? Tez już się pokazywały..
Zobaczymy.

A na razie wszystko przysypane.

Czasami pokazuje się słońce i wtedy widać jakieś kropelki rozpuszczone. Diamenciki.

Juzia 16:50, 24 sty 2013

Jak Ty dostrzegłaś te diamenty ?
Milka 17:04, 24 sty 2013

Diamenciki wymiatają pozdrawiam i u nas też śnieżnie! wczoraj 3 razy się zakopałam i nie mogłam wyjechać!!