Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życzenia świąteczno-noworoczne 2012 / 2013 16:57, 16 gru 2012

Do góry
Daneczka69 napisał(a)

Witam,

Z obawy, że mogłabym pominąć kogokolwiek, wpadłam na pomysł założenia ogólnego wątku z życzeniami. W razie, gdyby okazało się że pomysł nie trafiony - proszę o usunięcie.

Zaczarowana magią Świąt stanę samotnie
pod rozgwieżdżonym niebem
i patrząc na spadające płatki śniegu
pomyślę o ludziach, których noszę w sercu
życząc im spokojnych Świąt
wszędzie tam, gdziekolwiek są ...

Cudownych Świąt Bożego Narodzenia
Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,
Pod żywą choinką zaś dużo prezentów,
A w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten,
co właśnie mija.

Daneczko mam nadzieję,że pięknie napisane życzenia wierszem bardziej są natchnieniem poetki.
Pamiętaj jednak,że wspólnie będziemy oglądać to niebo łącząc się myślami .
Dziękuję w swoim imieniu

Życzenia świąteczno-noworoczne 2012 / 2013 16:54, 16 gru 2012

Do góry
Życzę Danusiu Tobie,całej Redakcji ,Społeczności Ogrodowiska,naszemu wspaniałemu Forum
Spokojnych,radosnych i obfitych Świąt Bożego Narodzenia .
"Bóg się rodzi moc truchleje..."

Na wątku również umieściłam,życzenia - zapraszam str 345

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:51, 16 gru 2012

Do góry
Małgoś, Kasiu ....
Małgosiu, nigdy nie mów nigdy... może kiedyś i do mnie Cię przywieje ...

Kasiu.. nie mam czasu na przygotowania..... u mnie będzie na ostatnia chwilę.. a do wianków i dekoracji nie mam talentu, wiec nawet nie próbuję robić i stroić.. musi wystarczyć choinka i lampki w ogrodzie

Dziś służbowo byłam na wycieczce na naszych okolicznych górkach.. zostawiam wam widoczek.

Kolorowe rabaty 16:35, 16 gru 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

Ładnie kiedyś ubrałam choinkę prawda...?Czubek sztucznej choinki Odkurzyłam bo dziewczyny tak się wiankami chwalą i chwalą ...)))

piękna choinka, gdzie nie wejdę na wątek to albo wianki albo pierniki, a u ciebie już nawet choinka, święta tuż tuż
pozdrawiam

Kasik778
U mnie zgodnie z tradycją choinkę ubiera się w dniu wigilii Świąt Bożego Narodzenia.
Może kiedyś zacznę ubierać ją o jeden dzień wcześniej,żeby było mniej prac końcowych,ale ostatnio byłam wierna zwyczajom .Pomysł Niemcom się udał
To wychodzi na to,że ja nie uwiłam jeszcze żadnego wianka,ani też nie błyszczy u mnie to co w tych świętach najmniej w sumie istotne.Choinka dla mnie to element doświetlacza na krótkie,zimowe dni .Pachnący gość ,który z pewnością przykuwa moją uwagę każdego wieczora,kolejnego po gwarnych świętach i pozwala na refleksję i zadumę .Jest ważna,cieszy oko,ale może jej nie być,ważne ,żeby do domu chciał zawsze zajrzeć On
Pozdrawiam cię serdecznie
ogrodoweimpresjejolki 16:30, 16 gru 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Na małym dziedzińcu Zamku Książąt Pomorskich iluminacja w kształcie choinki

Pomysłowe, ładne, stylowe
Ogródek Hanusi po zimie 16:28, 16 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Swoje dzieło tez pokażę, ale nie będzie zawieszone......tylko położone.

O! Z latarenką zupełnie inny wydzwięk, świąteczny! Jakże inny od tego z FB
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:15, 16 gru 2012

Do góry
Jolu,wizyta u ciebie to sama przyjemność.
Bozenko,4go stycznia mam montaz kuchni,potem w którąś sobotę zapraszam z dziewczynami z fo ,weżmiesz Marzenke po drodze, zrobimy sobie małe spotkanko,a przy okazji pojedziesz na działkę do siebie.
Aniu,jakoś nie jestem miłosniczka irysów.W tym roku kupiłam 2 kolory holenderskich,podobno nie trzeba wykopywać.Te zwykłe tez mam,ale one u mnie marnie kwitna,miałam najrózniejsze kolory i w tym roku kwitły wszystkie na fioletow,nie wiem co sie stało z innymi.

Kwiatki i rabatki u Elizy 16:02, 16 gru 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Elizko , dwie setki już stronek strzeliły
niejeden raz fajnie mnie tu ubawiły,
wesołe , ciekawe te Twoje stroneczki
i takie cudniaste jak Twe anioleczki.

Bożenko , bardzo dziękuję za śliczne rymowane życzenia i za cudnej urody liliowce, muszę wzbogacić swój ogród o liliowce są piękne.
Mój jesienny ogród 15:56, 16 gru 2012

Do góry
Witajcie, u mnie niedziela, śnieg przestał padać, do południa ma być słońce a później znów śnieg, muszę zrobić jakiś obiad i lecieć w plener.
Haniu, podobają mi się te cedry, są prościutkie i ładną mają korę a resztę jak nasze tuje. Cały las cedrowy ładnie się prezentuje jakoś tak inaczej niż w kraju.
Agnieszko, na innym kontynencie jeszcze nie byłem a ludzie naprawdę inni, od razu daję się to zauważyć. Karzą tu za wszystko, nawet za najmniejsze pierdoły na które u nas nikt by nie zwrócił uwagi, dla tego nie ma złodziejstwa ale rower wolę przypinać choćby z przyzwyczajenia. Nie ma tu meneli takich jak u nas, którzy okupują sklepy i doją żury. Tu nawet pieszy jak idzie poboczem wygląda jak choinka tyle ma lampek a u nas taki delikwent myśli że każdy kierowca ma noktowizor na wyposażeniu. Teraz znów fotki z szarego kanału, pozdrawiam jak zawsze serdecznie i macham Was.

Posiłek na łonie natury to jest to ale nie było wiele czsu na smakownie się ivjednym i drugim, bo ciemność szła.

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:55, 16 gru 2012

Do góry
Elizko , dwie setki już stronek strzeliły
niejeden raz fajnie mnie tu ubawiły,
wesołe , ciekawe te Twoje stroneczki
i takie cudniaste jak Twe anioleczki.

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:53, 16 gru 2012

Do góry
A i gratulacje z okazji 200-setki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:43, 16 gru 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Piękny ogródek boćku! Wspaniałe cisy!!! chciałem jeszcze tylko na chwilkę wrócić do przeszłości
Co to za trawka żółta przed trzcinnikami? czy to jakaś molinia??
Na wiosnę pokazywałaś śmiałka darniowego...zadowolona jesteś z niego? szukam opini na jego temat bo zdania są bardzo podzielone
Blaski i cienie nowego życia 15:38, 16 gru 2012

Do góry
Mój parapet świąteczny

I jeszcze zmiana w wianku-doszły pałeczki winogronowe z goździkami
Dla odmiany czas na zmiany... 15:35, 16 gru 2012

Do góry
Beatko gratuluje 200 stronki .
Blaski i cienie nowego życia 15:35, 16 gru 2012

Do góry
Obfociłam kilka rzeczy.....aniołki muszą poczekać.
Moja kula szyszkowa i kula z orzechów-prezent dla mojej koleżanki, będzie u góry jeszcze pod wstążkami jemioła....

A to też prezent i gwiazda betlejemska którą wczoraj dostałam

Kwiatki i rabatki u Elizy 15:18, 16 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dla Elizy.......
już pisali i ci wielcy,i ci mali,
jedni nuty, inni rymy,ale z takiej okazyjki,
nikt nie pisał dla ,,bestyjki"!
Skreślę kilka słów ...bo trzeba.
Podtrzymywać się na duchu,
wspierać w szarej tej godzinie,
gdy śnieg leży na dziedzinie.
Tego wsparcia z okolicy,
a nawet i zza granicy
pragniemy jak nie wiem co!
A tym bardziej jak jest 100.
Albo jego wielokrotność.....
No to życzę przy dwusetce,
stron następnych choćby kopę ,
jak pobędziesz tutaj z nami ,
ogrodem zadziwisz Europę!

Haniu, bardzo ,bardzo Ci dziękuję. Jesteś wspaniała, taki piękny wiersz i to dla mnie, to wspaniały prezent, nie tylko setkowy, ale i świąteczny. Żurawka też piękna, o kwiatkach takich jakie lubię, jestem wzruszona, dziękuję.
Kwiatki i rabatki u Elizy 15:18, 16 gru 2012

Do góry
Ups.... gratulacje z okazji pełnej steczki.... niech te Twoje śliczne aniołki czuwają nad Tobą, całą rodziną i ogrodem
I tradycyjny kwiatuszek

Moja największa pasja - ogród 15:02, 16 gru 2012

Do góry
jeszcze taka mała refleksja, jak bardzo zmienia się cały styl życia, kiedy w domu pojawia się nowy członek rodziny - kiedyś wieczory piątkowe i sobotnie spędzaliśmy prawie zawsze wyjściowo, kino teatr, spotkania z przyjaciółmi, a teraz wieczory weekendowe spędzamy np tak

dobrze, ze kawy można się napić, kiedy dzieciaki szaleją
Moja największa pasja - ogród 14:57, 16 gru 2012

Do góry
Wczoraj na zakupach na stoisku z ozdobami świątecznymi zobaczyłam takie cudo, spodobało mi się i juz zdobi stół w kuchni

jedynie świeczka nie pasuje mi tu czerwona, wymienię na białą

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:59, 16 gru 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
A ja Ewo tradycyjnie siedziałam wczoraj wieczorem w kuchni i piekłam na dziś chleb z ciecierzycą oraz bułeczki, rogale i ślimaki nadziewane powidłami śliwkowymi z kakao .

A tu efekty:

Miło tak zacząć dzień.

Ja dziś też wyciągam wszystkie dekoracje i zaczynam powoli stroić dom na święta. Trochę atmosfery już zrobiłam. Dziś też lukrujemy pierniczki. Wyobraźcie sobie, że prawie połowa zniknęła i chyba zrobię następną porcję, bo te co zostały też mogą świąt nie doczekać

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli

Wszystko ślicznie i apetycznie wygląda
Czy mogę rogalik.......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies