Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 22:04, 05 lut 2013

Przetacznik napisał(a)
o... panna z mojej ściany : )

a nie pamiętam! Mało spostrzegawczy człowiek jednak jest!
agata_chrosc... 22:09, 05 lut 2013

Ozz napisał(a)
No to widzisz, się wyjaśniło

Udało mi się zahaczyć o muzeum w Berlinie, dosłownie ,,w biegu", a prawda taka, że tam się powinno chodzić na całodzienne ,,pikniki"

no jak by się w Berlinie mieszkało to pewnie. Ale w Krakowie też można sobie przyjemne miejsca na pikniki znaleźć. Nawet całodzienne. A tak a propos - 13 kwietnia otwierają Rijksmuseum po chyba 4 latach remontu. Może się skusisz? Nie mówię że zaraz 13 bo raczej tłok będzie, ale tak ogólnie w przewidywalnej przyszłości?
agata_chrosc... 22:09, 05 lut 2013

popcarol napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! Oczary obserwuję w necie

podglądasz je w komputerze? bidulki
agata_chrosc... 22:14, 05 lut 2013

Gabriela napisał(a)
]

.

Oczy mojej wyobraźni widzą właśnie takie drzewko u mnie za parę lat. Wsadziłam w zeszłą wiosnę ok.metrowy krzaczek żołtego oczaru, zaczynają mu pękać pąki. Temperatura utrzymuje się na plusie, więc to chyba już niedługo będzie. Wąchałaś go Agato? One pięknie pachną, ale trzeba wsadzić nos w kwiaty.

No to masz tak jak ja - tez wiosną wsadziłam i zakwitł! Ale nie spodziewam się, żeby aż taki urósł za kilka lat. Raczej za kilkanaście A pachna pieknie i powiem Ci, że siła zapachu zalezy od odmiany. Na przykład w takim ogródku, obok którego dość często przechodzę w drodze do szkoły i sklepu, rośnie jakaś odmiana, której zapach czuję na kilka metrów i bez wsadznia nosa w gałęzie. Ale większość faktycznie dopiero z bliska można powąchac. Piekny zapach, zwłaszcza zimą, gdy nic z nim nie konkuruje Pozdrawiam Gabrysiu.
Ozz 00:51, 06 lut 2013

monteverde 01:40, 06 lut 2013

Obejrzałam i kaczki i malarstwo , pozdrawiam Agatko, żeby człowiek nie miał obowiązków to mógłby pozwiedzać
Przetacznik 10:28, 06 lut 2013

agata_chroscicka napisał(a)

No wiesz co! Moja krwawica, nad tą kopią się naprawdę namęczyłam i ze strachu że jednym nieuważnym pociągnięciem pędzelka zepsuję kończyłam ją przeszło rok : )

agata_chrosc... 12:44, 06 lut 2013

Ozz napisał(a)

czyli rozumiem, że przyjeżdżasz
agata_chrosc... 12:44, 06 lut 2013

monteverde napisał(a)
Obejrzałam i kaczki i malarstwo , pozdrawiam Agatko, żeby człowiek nie miał obowiązków to mógłby pozwiedzać

ale urlop tez się należy!
agata_chrosc... 12:46, 06 lut 2013

Przetacznik napisał(a)

No wiesz co! Moja krwawica, nad tą kopią się naprawdę namęczyłam i ze strachu że jednym nieuważnym pociągnięciem pędzelka zepsuję kończyłam ją przeszło rok : )

oops! No bo ja nie przypuszczałam, że sama namalowałaś! Jak bym wiedziała, to bym sobie na nią popatrzyła. A dlaczego akurat to dzieło wzięłaś na warsztat?