U mnie też w fazie pąkowej, lada moment będzie szał. Jest węższy w tym roku bo go sporo poobcinałam...
Ogród nie duży ale zakamarkowy a to daje złudzenie wielkości
Madziu buziam mocno, trzeba gdzieś się wybać i spotkać, bo piękny czas nastaje
Strasznie lubię altanę z jakuzzi. W tym roku spore opóźnienie bo praca mnie pochłoneła, ale we wtorek postaram się tam rozłozyc juz kąpielisko
Gwiazdeczka jest olśniewająca wiosną.
Mam 3 magnolie które róznią się terminem kwitnienia
początek kwietnia należy do gwiazdeczki, koniec do Susan a maj do Parasolowatej
Na ziarnopłon trzeba uważać bo bardzo inwazyjny ale mam do niego słabość z Jeziora Rożnowskiego...
Śnieg w tym roku mocno dosypał, ja straciłam wawrzynka. Padła mi też dębolistna. Ale świat idzie dale, uzupełniłam braki i lecę dalej
Postawiłam na cebulowe bo z bylinami w zalesionym ogrodzie jest trudniej. I jak tak sie dosadza po np 200 cebul co roku to 3 latach jest już kolorowy zawrót głowy (nie mówię o tulipanach bo te sadze co roku w duzych ilościach by wymienic stare). Ptaki szukają tu schronienia przed rosnącymi jak grzyby po deszczu osiedlami.
A z cebulowych to ostatnio dosadzała korony, postaram się je uzupełnic bo piękne są
Nasza małżeńska magnolia Suzan - niezawodna jak co roku
Daria, muszę Ci napisać, źe pięknie projektujesz rabaty. Wizualizacje są świetne. Ja próbowałam kiedyś planować na papierze i trochę mi nie wychodziło, a z programami nie chciało mi się „bawić”. Także sadzę za gęsto, ale co tam .
A tutaj, na tej bocznej ścianie nie myślałaś o czymś wyższym lub na pniu?
I jeszcze moje "rabaty od drogi" Z kronikarskiej powinności, jak mi znowu lapek padnie to tu szybko odtworzę co jak wyglądało
Wory z kompostem czekają żeby wyściółkować, ale czasu brak to raz, a dwa - jeszcze nie wszystko z ziemi wyszło i mam obawy, czy nie przysypię zanadto...
Piękne te pierwiosnki, wzdycham do nich. Nigdy takich nie spotkałam w sprzedaży, a szkoda.
Jak rozumieć, że doniczki przykopane były. To znaczy, że były zadołowane, czy zasypane całe ziemią?
Pięknie Ci ogród rozkwita, jest czym oczka pocieszyć.