Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 20:43, 09 paź 2022

Rozkwita pierwszy nigerek.

Zakwitły pierwsze krokusy jesienne.

Zimowity.
Monika83 20:59, 09 paź 2022

Pastella
.
Aster Island Samoa.

Monika83 21:07, 09 paź 2022

Monika83 07:37, 10 paź 2022

Poranek z przymrozkiem.
eda 23:01, 11 paź 2022

Monika83 napisał(a)
Mała aktualizacja rabaty której nadałam zupełnie inny kształt i trochę poszerzyłam i wydłużyłam tą rabate.Dosadziłam rozplenice black beauty, kostrzewe bo nie lubię wyrzucać roślin a była długo na rozsadniku, podzieliłam na pół rozchodnika bo i tak już przekwitł, ale mus więcej jego dosadzić. Przedemną jeszcze sporo kopania

Ojej to robota na całego podziwiam i dodaję sił ...ja oklapłam na razie tak po troszkę działam a tu rewolucja lubię na okrągło fajnie rabatka wygląda macham Monia
Alija 23:07, 11 paź 2022

Monika83 napisał(a)
Rozkwita pierwszy nigerek.

Już kwitną??? nie wiedziałam, że można je zobaczyć o tej porze roku.
Monika83 21:19, 12 paź 2022

eda napisał(a)

Ojej to robota na całego podziwiam i dodaję sił ...ja oklapłam na razie tak po troszkę działam a tu rewolucja lubię na okrągło fajnie rabatka wygląda macham Monia
Zgadza się kopania mam sporo, że nie wiem czy zdąże skączyć tą rabate w tym sezonie, a jeśli nie to trudno na wiosne dokończe To widzę że nie tylko ja latam ze szpadlem i kopię ja to nawet rozważam myśl o glebogryzarce żeby przeorać w miejscach gdzie nie ma roślin i drzewek
Monika83 21:26, 12 paź 2022

Alija napisał(a)

Już kwitną??? nie wiedziałam, że można je zobaczyć o tej porze roku.
Alicja no pewnie że o tej porze kwitną już ciemierniki, wiadomo nie wszystkie odmiany, bo są i takie które dopiero kwitną na wiosnę lub późną wiosną. U mnie obecnie kwitną dwa ciemierniki ale wiosną mogą one już słabo kwitnąć lub wcale, coś za coś.
eda 20:45, 13 paź 2022

Tego agenta wyżej na fotce ciemiernika kupiłam wiosną pięknie kwitł do czasu gdy zaczęło się mocniejsze słońce i przeniosłam w inne miejsce bardziej zasłonięte teraz liść i zobaczymy bo u mnie te dłużej w ziemi już w lutym zaczęły poprzednio ciekawe jak będzie teraz
Monika83 20:55, 13 paź 2022

eda napisał(a)
Tego agenta wyżej na fotce ciemiernika kupiłam wiosną pięknie kwitł do czasu gdy zaczęło się mocniejsze słońce i przeniosłam w inne miejsce bardziej zasłonięte teraz liść i zobaczymy bo u mnie te dłużej w ziemi już w lutym zaczęły poprzednio ciekawe jak będzie teraz
Eda masz na myśli ciemiernika o tych pełnych kwiatach? bo u mnie on rośnie pod drzewem czyli w świetlistym cieniu. A widzisz u mnie on wiosną zakwitł jednym kwiatkiem bo to świerzak był z jesiennego zakupu.