Ogród nie tylko bukszpanowy - część II
22:44, 12 gru 2012
Pszczółka Ewa próbuje miodów litewskich

Bogdziu, nic nadzwyczajnego, karmy zawsze przygotowuje proste, a spełniające wymagania ptaków.
Ta jest dla sikorek : nasiona słonecznika, lnu, rzepaku, często dokładam konopie i rozdrobnione orzechy.
Wszystko zalewam świeżą słoniną, kupowaną u rzeźnika na bieżąco. Nasion wsypuję sporą ilość.
Zalewam pojemnik, gdy karma zastygnie, to rozcinam go i dzielę w krążki. Czasem nadziewam na patyki i mocuje na drzewie, ale najczęściej wieszam na lince, tak aby się nie rozpadło.
Fotka słaba, kiełbaska gotowa do pocięcia
![]()
A moja z innej bajki
![]()
![]()
Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie z otwartym dziubkiem
![]()
(...) Cudownie było!
![]()
Wianek Stychaz zrobił furorę - piękny!
![]()
![]()
![]()
![]()
Wieki mnie tu nie było a tymczasem jesień przeszła szybko w zimę
Ogród zdążyłam zabezpieczyć - z grubszaMam nadzieję, że jakoś przetrwamy do wiosny
Cały czas cierpię na chroniczny brak czasu, ale żeby w wątku była płynność wstawię parę zimowych świeżutkich-dzisiejszych fot. Mam dziś wolny od pracy dzień od nie-pamiętam-kiedy - dzieciaki nie chorują dzięki Bogu to i wolnego nie ma po co braćZ okazji tego dzisiejszego wolnego (bo jednak zaczęły smarkać mocniej i kaszleć) urządziłyśmy sobie w zimowym ogrodzie małą sesyjkę
- spójrzcie jak nas zasypało
![]()
![]()
![]()
![]()
Obiecuję sobie wieczorem znaleźć chwilę na polatanie po Waszych zimowych ogrodach!
a teraz pokaże Wam jak się w weekend "opierniczałam"
oczywiście chodzi o pierniki
a zaczęło się tak
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a potem lukrowanie
![]()
i już w słoiczku
![]()