Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:44, 12 gru 2012

Do góry

Pszczółka Ewa próbuje miodów litewskich

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:41, 12 gru 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:40, 12 gru 2012

Do góry
Spacerek na Barbakan, a po drodze piękne iluminacje w kolorze fioletowo-pomarańczowym

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:37, 12 gru 2012

Do góry
Z Hanią

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:37, 12 gru 2012

Do góry
No przecież nie przepuszczę takiej okazji żeby sobie zdjęcia z hortensjami nie zrobić

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:36, 12 gru 2012

Do góry
Dziewczyny rozeszły się do domów, a Pszczółka poleciała do Modlina na lotnisko Hania nas przegoniła galopem aż pod Pałac Prezydencki

Oto Pszczółka

A to my

Ogród dla Agusi 22:32, 12 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Miałam pigwowca i nie mam nigdy mi nawet nie zakwitł Musze kupić nowy krzaczek tamten dostałam ale jakiś marny był i diabli go wzięli Lubie herbatę z dodatkiem pigwy zamiast cytryny Posadzę go z pewnością.Kiedyś się owoców doczekam.

Warto go mieć z pewnością.Ja posadziłam na początku dwie małe gałązki od koleżanki,i w mojej glinie bardzo szybko podskoczył i już takie małe gałązeczki przy ziemi zakwitły.Z czyszczenia owoców,ziarenka wyrzuciłam na deskę na kompoście dla ptaków ale one pewnie spadły i się ukorzeniły .Sadziłam co roku tak wysiewane w szpalerku i nawet nie spostrzegam jak szybko się rozrosły.Co roku wyrzucam ptakom ok.1/2 szklanki tych ziarenek a gdybym wiedziała to mogłabym ci wysłać.A właściwie to może jeszcze jakieś owoce wiszą na krzaku bo część zostawiam dla ptaków.Jeśli chcesz sobie wysiać to mogę popatrzeć w zapasach nasion lub zebrać te pozostałe z krzaczka.
Danusiu tak powstał szpalerek począwszy od jednego kszaczka zdj.sprzed 5 lat.Jak widać po kwiecie sporo mam owoców.

Patrząc na twój szpaler przyszedł mi pomysł do głowy .Jesli znajdziesz nadmiar nasion to ja bardzo chętnie je przyjmę Za moją działką jest wolna, nie do sprzedania,, ani do zagospodarowania Własciciele na nic sie nie godzą ,chciałam ją nawet kupić. Dla mnie to problem bo wszystko mi z tego pola przechodzi na moją,, najbardziej chwasty Muszę kosić wyrywac na cudzym polu .Nawet chciałam posadzic tam sosny,,taki szpaler przy mojej siatce jako osłonę . Kilka pigwowców tez bym posadziła .Jarzebinę głóg,przy samym lesie. Niech ptaszki sie raczą kiedy urosną Nikt ich nie zetnie bo posadzę w bezpiecznym miejscu .Poza tym nikt się tym nie interesuje bo mają dwa domy gdzie indziej a wnuczki malutkie Wiele lat minie zanim coś z tym zrobią.Pigwę u siebie tez chce .Ona lubi ziemię gliniastą?

Obiecuję jutro sprawdzić .Pigwa i pigwowiec jap.urosną praktycznie wszędzie ale im lepsza gleba tym ładniej.Gleby gliniaste są żyzne ale wymagają rozlużniania dla lepszej przepuszczalności wody.
Ogród z Czerwonym mostkiem 22:26, 12 gru 2012

Do góry
Witajcie
Niestety ostatnio nie mam czasu tutaj zaglądać, bo jest z nami nasz mały Skarbek i zajmuje mi większość czasu, urodziła się 13 listopada, czyli jutro skończy miesiąc.

Zdjęć ogrodu nie mam, niestety nawet nie przygotowałam go do zimy mam nadzieję, że ogród da radę i dzielnie to zniesie.

Pozdrawiam Was serdecznie Kasia
Rododendronowy ogród II. 22:21, 12 gru 2012

Do góry
Mariusz napisał(a)
Bogdziu, nic nadzwyczajnego, karmy zawsze przygotowuje proste, a spełniające wymagania ptaków.
Ta jest dla sikorek : nasiona słonecznika, lnu, rzepaku, często dokładam konopie i rozdrobnione orzechy.
Wszystko zalewam świeżą słoniną, kupowaną u rzeźnika na bieżąco. Nasion wsypuję sporą ilość.
Zalewam pojemnik, gdy karma zastygnie, to rozcinam go i dzielę w krążki. Czasem nadziewam na patyki i mocuje na drzewie, ale najczęściej wieszam na lince, tak aby się nie rozpadło.
Fotka słaba, kiełbaska gotowa do pocięcia

Fajnie to wygląda i pewnie wiele osób skorzysta z Twojego przepisu ale kto je nasiona lnu bo u mnie nikt nie chciał jesc a może nie przyleciał odpowiedni ptaszek?A proso- to kanarki i pewnie szczygły??
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 22:15, 12 gru 2012

Do góry
ewaglen napisał(a)
A moja z innej bajki

Zbyt sterylna ja lubię w kuchni siedzieć, a ta taka chłodna o nowy termomix ja mam jeszcze stary
Rododendronowy ogród II. 22:15, 12 gru 2012

Do góry
Bogdziu, nic nadzwyczajnego, karmy zawsze przygotowuje proste, a spełniające wymagania ptaków.
Ta jest dla sikorek : nasiona słonecznika, lnu, rzepaku, często dokładam konopie i rozdrobnione orzechy.
Wszystko zalewam świeżą słoniną, kupowaną u rzeźnika na bieżąco. Nasion wsypuję sporą ilość.
Zalewam pojemnik, gdy karma zastygnie, to rozcinam go i dzielę w krążki. Czasem nadziewam na patyki i mocuje na drzewie, ale najczęściej wieszam na lince, tak aby się nie rozpadło.
Fotka słaba, kiełbaska gotowa do pocięcia

Fotografowanie ogrodu 21:46, 12 gru 2012

Do góry
Chciałabym, żeby do o fotografowaniu, dołączyły też inne osoby, które robią fajne zdjęcia. Gunia to fachowiec i widać że ma dużą wiedzę. Ja czytam i pstrykam i cały czas się uczę. Już wiem, że moim nowym aparatem będzie lustrzanka i już wiem, że jeden obiektyw nie wystarczy. Najlepiej,
żeby ta lustrzanka nie była droga, nie za ciężka no i żeby robiła super zdjęcia.
A to moje jesienne zdjęcie. Była wtedy mgła. Ten klon mijam tyle razy, ale w tej mgle wyglądał zupełnie inaczej.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:46, 12 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie z otwartym dziubkiem

Witam Cię Dajano
Proszę zapoznaj się z tą stroną http://glosyzwierzat.wordpress.com/2012/01/12/potrzeszcz-zima/ , jest tutaj kilka informacji o zachowaniu się potrzeszcza i jego głosach. Konsultowałem się też z znajomym, stwierdził, że potrzeszcz nie ma charakterystycznych detali w ubarwieniu http://pl.wikipedia.org/wiki/Potrzeszcz , które można bezbłędnie mu przypisać, głos jest tutaj bardzo istotny.
Ja stawiam na Potrzeszcza, choć wydaje mi się na zdjęciu nieco za mały. Jeśli tylko będziesz miała możliwość obserwacji tego gościa, to bardzo proszę o fotki, bardzo mnie twoja obserwacja zaciekawiła.
Pozdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 21:46, 12 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
(...) Cudownie było!

Taka sceneria poprawia nastrój
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 21:43, 12 gru 2012

Do góry
Gabisia napisał(a)
Wianek Stychaz zrobił furorę - piękny!

dobrze, że człowiek tego winka dla zdrowotności posmakował bo ... jak żyć !!! ... dziewczyny czapki z głów ...

a że winka nie było za wiele to mniemam, że Madżenka u góry a Wieloszka na dole ...
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 21:37, 12 gru 2012

Do góry
Gabisia napisał(a)

Wyjątkowo urodziwe WSZYSTKIE!!!
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 21:30, 12 gru 2012

Do góry
Wianek Stychaz zrobił furorę - piękny!
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 21:27, 12 gru 2012

Do góry
Dolina Tęczy 21:26, 12 gru 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Wieki mnie tu nie było a tymczasem jesień przeszła szybko w zimę
Ogród zdążyłam zabezpieczyć - z grubsza Mam nadzieję, że jakoś przetrwamy do wiosny

Cały czas cierpię na chroniczny brak czasu, ale żeby w wątku była płynność wstawię parę zimowych świeżutkich-dzisiejszych fot. Mam dziś wolny od pracy dzień od nie-pamiętam-kiedy - dzieciaki nie chorują dzięki Bogu to i wolnego nie ma po co brać Z okazji tego dzisiejszego wolnego (bo jednak zaczęły smarkać mocniej i kaszleć) urządziłyśmy sobie w zimowym ogrodzie małą sesyjkę - spójrzcie jak nas zasypało

Obiecuję sobie wieczorem znaleźć chwilę na polatanie po Waszych zimowych ogrodach!

oj kochana u Ciebie jak zwykle urocze zdjęcia
Zasypało nas strasznie
pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 21:25, 12 gru 2012

Do góry
beta napisał(a)
a teraz pokaże Wam jak się w weekend "opierniczałam"

oczywiście chodzi o pierniki

a zaczęło się tak

a potem lukrowanie

i już w słoiczku
Fajnie ze córkę angażujesz do robót świątecznych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies