Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

dorkow0 11:35, 21 sty 2013

Witaj Aniu... Czyli wiosnę oglądam u Ciebie... Takie ilości krokusów w jednym ogrodzie, to aż dech zapiera... Jeszcze nie ogarnęłam wszystkiego, bo jak zobaczę jakieś uroczysko, to zostaję i nie mogę się ruszyć... Serdeczności przesyłam...
EPODLAS 11:37, 21 sty 2013

A tak chwaliłam przed chwilą zimę. Po obejrzeniu wiosennych obrazków u ciebie bardzo zatęskniłam za wiosną. Wszystko piękne, a iryski cudne.
boguslawa_ma... 11:50, 21 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Te krokusy to dedykowane pszczołom som!

Buziaki zostawiam. Ale fajna zima!

A pszczółki chyba się budzą po zimie do krokusów bo to pierwsze kwiatki w ogrodzie
Mala_Mi 17:40, 21 sty 2013

Kasiek napisał(a)

A to moje,tegoroczne,teraz znowu przykryte lodem i sniegiem A juz sie tak cieszylam....

I ciesz się, że przykryte śniegiem... bo dzięki temu jak przyjdzie na nie pora to nacieszą oczy
Przyrody się nie oszuka...ona sama wie, kiedy jest prawdziwa wiosna...
Ja też sadzę razem tulipany i krokusy, dzięki czemu w jednym miejscu dłużej jest kolorowo...

Krokusy....

A potem tulipanki... to samo miejsce..dlatego krokusy są plamami...

Mala_Mi 17:44, 21 sty 2013

an_tre napisał(a)

Anuś piękna wiosna u ciebie i z tego co pamiętam w marcu jeszcze więcej cebulowych ci zakwitnie, ale będzie kolorowy zawrót głowy

A tylko jakieś 1700 więcej Bo chyba ok. tyle kupiłam.. nie liczyłam... ale te promocje....... trudno się oprzeć ...
ło matko...sama liczba robi wrazenie a jak wszystkie zakwitną to będzie widok

W ogrodzie mam więcej niż te zakupione.. i wcale nie ma się wrażenia, że ich tak dużo
W tym jednym miejscu jest ponad 30... a to tylko 30x30cm i urosło z 5 cebulek
Mala_Mi 17:48, 21 sty 2013

Magda70 napisał(a)
[

niee Pomorze będzie po Wrocławiu...u Was zawsze cieplej niż u nas niestety

Eeeee raczej Pomorze ma szybciej wiosną, bo od morz cieplej i zimy łagodniejsze

kasik778 napisał(a)
Ania u ciebie inwazja krokusów i wiosna, można zapomnieć, ze za oknem śnieg

Zapowiadają, ze będę duże opady śniegu i gdzieniegdzie temperatura spadnie do -20...

Inwazja kwiecia..to sposób na przetrwanie zimy.....chociaż gdzie te mrozy .. u mnie dodatnio do nocy i ...pada deszcz...grrrrrrrr

Rench napisał(a)

A masz w tym śpiewniku "Na topazowym kamieniu " ?

Niestety ten repertuar w mojej okolicy nie obowiązywał
Mala_Mi 17:54, 21 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Kasik, to gdzieniegdzie to pewnie u mnie, już teraz mam -16, śnieg też mam
1700 cebulek? Będzie cudnie

ana_art napisał(a)
no i jak wiosennie się zrobilo z tymi krokusami
nie żebym się licytowała, ale to gdzieniegdzie to raczej u nas bo już jest -19,5...

Ewelinka231281 napisał(a)
Aniu, a najzimniejsze noce dopiero zapowiadają na środę/czwartek

Bogdzia napisał(a)
Tak krokusowo sie zrobiło a tu mrozy duże zapowiadają. Trudno powiedziec jaki bedzie luty może dac nieźle w kośc a u mojej córy prawie +50 stopni, okropnosc. Średnia by była dobra dla nas i dla niej.Pozdrawiam Aniu.

AniaDS napisał(a)
Aż nie wierzę, że już takie temperatury się pojawiły, jak ja nie cierpię zimna..
Takiego zimna.
U mnie na razie -4 st i niech tak zostanie .

Marzena2007 napisał(a)
Na razie jest idealna zima, u nas rano -5,5 stopnia sypie śnieżek więc ogród niezagrożony. Oby te zapowiadane mrozy nas ominęły

Gdzie te mrozy......... u mnie wieczorkiem się zrobiło koło zera..a potem na plus.. i pada deszcz....... już wolę te mrozy po -20. Zmyje mi cały śnieg.. i jak przyjdą mrozy to do mnie zamiast na oglądanie krokusów ...będziecie oglądać furiata co ze złości grządki równa z ziemią
eliza3 17:59, 21 sty 2013

U nas ślizgawka. ale śniegu jeszcze nie stopiło.
Ten łan tulipanów mnie urzekł, śliczny... wiosną to chyba będę ciągle u Ciebie siedziała, ale się zapowiada cudnie.
ka1sia 18:03, 21 sty 2013

Aniu, u nas to dopiero dziwowisko pogodowe, -8 i leje!!! mamy lodowisko!!! na drogach tragedia, wszystko w ogrodzie oblodzone. Ale cuda! Pozdrawiam, Kasia
Kindzia 18:19, 21 sty 2013

Ale krokusiorków...bajeczka
Nadzieję na nowe dajesz Aniu