Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:53, 12 gru 2012

Do góry
Aniu, może sama sobie premię lub nagrodę dasz w ramach motywacji

A jakbyś chciała pogadać, to światełko zapaliłam, żeby łatwiej było trafić

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:53, 12 gru 2012

Do góry
Poszliśmy przez sąsiadującą działkę, na której w przyszłym roku ma powstać....14 segmentów ;( działka ciągnie się wzdłuż starego sadu, na pierwszym zdjęciu z lewej strony widać też ścianę właśnie budowanego nowego marketu ..... za rok będzie to już tylko historia...

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:43, 12 gru 2012

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:41, 12 gru 2012

Do góry
Żeby nie było, że wątek będzie przegadany ... trochę zdjęć z dnia dzisiejszego

widoczki w drodze na działkę

ogrodoweimpresjejolki 15:31, 12 gru 2012

Do góry
Dziś nie padało, a nawet w południe świeciło słonko
No i gdzie nie gdzie zrobiło sopelki

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 15:24, 12 gru 2012

Do góry
akanta napisał(a)
Kasiu zostawiam ślad na śniegu w twoim ogrodzie.Byłam i razem z tobą wspominałam lato.Pięknie zaczęłaś swoją ogrodową twórczość.Życzę weny w komponowaniu zimą i realizacji wiosną.

Witaj Aniu dzięki za odwiedziny i letni widoczek krzewuszka ma śliczne te kwiaty mam jedną u siebie, ale jeszcze dość małą na wiosnę muszę jej poszukać lepszego miejsca. Mam już trochę planów na wiosnę, głównie oczywiście...przesadzanie ) czyli poprawianie "błędów młodości" tj. nasadzeń, które popełniłam w pierwszym moim sezonie w 2011 r. ))
Serdecznie pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:21, 12 gru 2012

Do góry
Ubraliśmy z Młodą choinkę
Tu ubiegłoroczna, teraz też podobna (doszły różowe bombki czekoladowe z księżniczkami... no comment

; ale fotkę zrobię jak będzie jaśniej - teraz szaro i ponuro...

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:54, 12 gru 2012

Do góry
Dzisiaj miałam bezsenną noc, więc mogłam sobie popatrześ na moje miasto nocą. A noc była wyjątkowo widna. Zrobiłam nawet fotkę. W rzeczywistoąci było pięknie. Zdjęcie tego nie oddaje. Gdyby moja druga połowa była w domu to pewnie wyciągnęłabym go na nocny spacer i fotek byłoby więcej.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 14:54, 12 gru 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

.... no to wracam do roboty.... i żeby mi się tak chciało, jak ...... pracować w ogródku ))
Ciepło pozdrawiam w tą mroźną noc i zostawiam wspomnienie lata czyli to co lubię najbardziej
Myślałam nad tym, żeby ci trochę koloru podesłać ale sama sobie poradziłaś cudny widok Kasiu, aż się serducho śmieje

Często wracam teraz do tych letnich zdjęć, od razu człowiekowi lepiej się robi rozumiem wszystkie prawa natury, ale szkoda, że nie można mieć takich obrazków przez cały rok nooo trudno Pozdrawiam
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:44, 12 gru 2012

Do góry
6.XII. zapomniał o mnie Mikołaj, więc teraz obstawiłam sie tymi jegomościami i będę ich pilnować, aby nie zapomnieli o mnie 24.XII

Dolina Tęczy 14:42, 12 gru 2012

Do góry
Wieki mnie tu nie było a tymczasem jesień przeszła szybko w zimę
Ogród zdążyłam zabezpieczyć - z grubsza Mam nadzieję, że jakoś przetrwamy do wiosny

Cały czas cierpię na chroniczny brak czasu, ale żeby w wątku była płynność wstawię parę zimowych świeżutkich-dzisiejszych fot. Mam dziś wolny od pracy dzień od nie-pamiętam-kiedy - dzieciaki nie chorują dzięki Bogu to i wolnego nie ma po co brać Z okazji tego dzisiejszego wolnego (bo jednak zaczęły smarkać mocniej i kaszleć) urządziłyśmy sobie w zimowym ogrodzie małą sesyjkę - spójrzcie jak nas zasypało

Obiecuję sobie wieczorem znaleźć chwilę na polatanie po Waszych zimowych ogrodach!
Rododendronowy ogród II. 14:23, 12 gru 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Coś niesamowitego, jemiołuszkę znałam dotąd jedynie z nazwy a tu proszę. To coś wspaniałego, że jesteś otoczona takimi pięknymi widokami jak te uwiecznione oszronione drzewa i masz takich niezwykłych karmnikowych gości. Pozdrawiam urzeczona : )

Weroniko nie jestem pewna czy nie zaszło nieporozumienie . Ten ptaszek który jest u mnie na ostatnich zdjęciach to sikorka czubatka a jemiołuszki dawno temu tez pokazywałam. Są większe i wyglądają tak

Jedne i drugie maja fajne czubki.
Miło mi że mnie odwiedziłaś. Pozdrawiam.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:23, 12 gru 2012

Do góry
Moje kulki .....

Kwiatki i rabatki u Elizy 14:15, 12 gru 2012

Do góry
Biało, bielusieńko i dobra data 12.12.12

ogrodoweimpresjejolki 14:08, 12 gru 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie pierogi juz zrobione i zamrożone. Miłej pracy.Wałeczek masz jak dla wnusiów ale może to dobry sposób????

Nie powiem czasem i wnuki z niego korzystają, ale jest trochę kłótni. Wałeczek jest jeden a ich dwóch Musze poszukać jeszcze jednego podobnego, bo ten przywiozłam sobie kiedyś z wycieczki.

Tak było w zeszłym roku

Wałeczek jest fajny też jak muszę np. kruche ciasto rozwałkować w foremce
ogrodoweimpresjejolki 13:54, 12 gru 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miłego wałkowania.Mnie to najbardziej denerwuje.Lepienie to pestka!
Buziam.

A ja od kiedy mam mały wałeczek to wałkowanie nie jest takie uciążliwe Zresztą moja technologia jest trochę inna niz tradycyjna,. Nie rozwałkowuję dużych placków, tylko robię jak na zdjęciu poniżej

Kubusiowo 13:14, 12 gru 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Julia to nie ciacha to masa solna

Kasia ja bym sie też zamieniła w przedszkolaka Faktycznie, wszystko pod nos podane i zabawa do upadłego No i ta drzemeczka..... ehhhh

Ania faktycznie to świetna zabawa

Marta wykorzystujesz scrabooking I masz racje do prac plastycznych wcale dziecka nie potrzeba Jak Kuby nie było tyz różne cudaki robiłam
A tu masz jedna fotkę notatnika, bo nie skończony jeszcze Jak będzie skończony to pokaże jak go zrobić

Masę solna robie 1:1. Jak dasz za dużo mąki masa będzie się kruszyć....

Renatko pierniki obraziły się na mnie. Robiłam już tyle razy i nigdy nie miękną. Można nimi zabić normalnie Ale z Kuba pieczemy ciasteczka, np. kruche i dekorujemy je

Dzieki to poczekam
Blaski i cienie nowego życia 13:09, 12 gru 2012

Do góry
No rzeczywiście,.....ciężko będzie nawet z krzesełkiem
Jeśli chodzi o te starocie,to musiałabyś mieć jakiś fart.
Ale szczerze Ci go życzę.
Pamiętam,że dawno temu to nawet wóz jeździł i zbierali takowe starocie.
Ludzie się "pozbywali" naprawdę fajnych rzeczy.

Fajny kolor ścian
Pozytywny!!!

Barbara była po lodzie to Boże Narodzenie po lodzie.

Idę dalej pracować.
Robię to:

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 13:03, 12 gru 2012

Do góry
12.12.12 uwielbiam takie daty.....................

płatek śniegu na szczęście

MIŁEGO DNIA
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 12:37, 12 gru 2012

Do góry
I stroik na stół

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies