Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:21, 01 sty 2013

Do góry
A to było tak...... pod ściana stoi Adamo prawie go nie widać.... wiec go przybliżę .

Iza, Adam........ było super de lux... żaden bal sylwestrowy nie były tak fajny jak spotkanie z Wami.....
Zdjęcia Roku 22:19, 01 sty 2013

Do góry
I jak tu żyć? No jak?

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:18, 01 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Po prostu bosko
Lecę w kulki... 22:11, 01 sty 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Aniu Kochana, gratuluję 300 tki ... jest 3 z przodu , tak jak lubisz

Wesołych Świąt

...oj radość z TRÓJKI wielka...

...a aniołkowa panienka.....niezła
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:11, 01 sty 2013

Do góry
Relacja Izy i zdjęcie postawy tunezyjskiej z opisem :

Konstancja30 napisał(a)

Huuura !!! iza jedzie!!!!

Ciekawa jestem wrażen Izy i synusia

jedzie ... i tu polemizowałabym ale miło czytać ... tylko czy Ania nie padnie ... czy potwierdzi ???

Madżenko wrażeń Maćka ja jakoś ciekawa nie jestem ... ze wzglądu na wzgląd ... to był cięzki dzień ... i coś mi podpowiada, że dla niego cięższy niż dla mnie ...

moje wrażenia ... ... opiszę ... nie dziś bo to prawie jutro ...

opiszę na pewno ...

tylko niech łapki mnie przestaną boleć bo łapki bolą mnie bardziej niż nogi ... choć na dłoniach miałam rękawiece to wiem, że siła chwytania takiej niebieskiej poręczy na wyciągu (Ania śpi - i nie fiem jak sie to coś nazywa ) ... no to coś w każdym razie trzymałam taaaak !!! mocno, że na pewno palce bielały od uścisku ... podobno nie czeba było ... podobno nikt nie mógł mi tego zabrać (nie wierzyłam ) ... i teraz mam ... ręce bolą mnie bardziej niż nogi ... a nogi bolą mnie okrutnie ... i jeszcze twarz mnie boli bo banan z niej nie schodzi do tej pory !!! ))) ...

tajemnicą pozostaje dla mnie:
* jakim cudem w tyyych !!! butach chodziłam ... a chodziłam ...
* jakim cudem je uniosłam ... bo jak je zdjęłam to nie byłam w stanie donieść ich do samochodu
* jakim cudem Maciek mnie nie zatłukł tam na stoku (bo to stok był chyba )
* wreszcie jakim cudem Ania nie zostawiła mnie tam ... żebym skruszała ...

Ania jest wspaniała i cierpliwa ... ... Maciek jest wielki ... a ja oszołomiona ... wzruszona ... obolała (to chyba najszybsze zakwasy świata ) ... i mega mega szczęśliwa ...

choć bojam się ...

do pozy jaką polecono mi w tyyych butach przybrać ... pozy, która kojarzy mi siem nieodmiennie z nobliwymi starterami w tunezyjskiej wygódce na oazie ... do tej pozy nabieram szacunku i wprawy choć to bardzo mocno naciągane określenie

Spróbuję...bo dla chącego- nic trudnego ;-) 22:10, 01 sty 2013

Do góry
kaisog1 - dziękuję za odwiedziny- szybciutko pomierzone i mam nadzieję czytelne.

W sumie bardzo mi się podobają takie kule ciurkadełka a za bardzo chyba nie miałabym gdzie umieścić dlatego to miejsce wydawało mi się dobre.
Ale teraz tak przemyślałam Twoją uwagę i może rzeczywiście nie jest to najlepsze miejsce. Może tutaj coś innego a ciurkadełko w tym narożniku gdzie planowałam placyk ławka, huśtawka piaskownica- tzn. narazie dopóki mała korzystałaby z piaskownicy byłaby tam ławka i piaskownica a z boku ciurkadeło a póżniej np. huśtawka i ciurkadełko.

Co myślisz o tym??

Zdjęcia Roku 21:59, 01 sty 2013

Do góry

Danusia: jak to podzielić aby dla wszystkich starczyło?

Zdjęcia Roku 21:57, 01 sty 2013

Do góry
Krysia: a może by tak coś mocniejszego?))

Zdjęcia Roku 21:52, 01 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Najpierw było "daj całuska"

Daj całuska

W międzyczasie mały flircik

a nawet dwa, w tym jeden poważniejszy

Potem "zdrada"

Kondzio napisał(a)
Oj moja żono

a za chwilkę rozwód i podział majątku

Bogdzia napisał(a)
Jak przed rozwodem.

mogłoby sie wydawać, ale nie Aniu przebacz mi staremu kogutowi już będę grzeczny
ale żeby to było ostatni raz, pamiętaj
Lecę w kulki... 21:46, 01 sty 2013

Do góry
WITAM WSZYSTKICH MIŁYCH GOŚCI.....
dziękuję Wam bardzo za gratulacje i wszelkie życzenia.....
bardzo mi miiiiiiiiło

Wybaczcie....nie dam rady odpowiedzieć wszystkim imiennie...
"wszystko ma swój czas i swoją porę...."
A ja ostatnio mam trudny czas....

W Nowym Roku życzę Wam spełnienia Waszych planów...tych ogrodowych i nie tylko...
...wielu okazji cenowych bukszpanów i nie tylko...
...ciekawych pomysłów do zastosowania w ogrodzie i nie tylko...
i dużo radości z naszych ogrodów i nie tylko...

Pragnę też podziękować za Wasze wirtualne wizyty w moim ogrodzie....w 2012
to był mój pierwszy rok z Wami...wspaniały rok....
Dziękuję za Wasze serducha, ciepłe i miłe komentarze...
Zapraszam i w 2013...jeśli macie ochotę ''kulać'' się ze mną dalej.....

Niech życzenia dopełni to zdjęcie....
Kuleczkowa księżniczka....Pernecja....

Pozdrawiam ciepło...i ''kuliskam......''
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:46, 01 sty 2013

Do góry
Jabeska napisał(a)

Kochani,
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za życzenia świąteczno-noworoczne. Jest to dla każdego okres wyjątkowy, bo są to Święta rodzinne. I ja poczułam się tak szczególnie. Jeszcze nigdy nie miałam tak dużej rodziny. Jeszcze nigdy nie dostałam tylu życzeń. Bardzo Wam dziekuję za te wspaniałe chwile spędzone z Wami na ogrodowisku.

Piękne miauczące kwiatki On tam wlazł z własnej i nieprzymuszonej woli czy też stanowi nieodłączny element dekoracji? Wielu radości w Nowym Roku

On uwielbia takie miejsca, zwłaszcza w pobliżu kwiatów.
Zdjęcia Roku 21:44, 01 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ze święta róż 2011

I'm so excited,
And I just can't hide it

]

Seba,Twój komentarz mnie rozwalił Uhahałam się straszliwie.
Atelier Ogrodowe... 21:39, 01 sty 2013

Do góry
Lukas napisał(a)

Wpadłam i ja żeby się przywitać Nieźle/młodo zaczynasz i od razu tak ogrodowiskowo Mnie znacznie dłużej zajęło dotarcie do tego stylu. No ale wiadomo, im człowiek starszy, tym wolniej się uczy
Wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok! Więcej fotek proszę
Zdjęcia Roku 21:31, 01 sty 2013

Do góry

Jesteście niesamowici

Ogrodniczki odlatujące do ciepłych krajów na zimę

Prośba o pomoc w zaprojektowaniu rabaty 21:29, 01 sty 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie, pomożecie?
Chciałabym zaprojektować rabatę o długości około 10 metrów i szerokości około 2-3 metrów (odpowiednio dotnę). Muszę wykorzystać to, co mam i to, co przyjdzie do mnie wiosną. Mam do dyspozycji szmaragdy (1), które już są i stanowią tło, znajdują się na nieco podwyższonej rabacie (nierówny teren), przed nimi i jednocześnie w linii rabaty jest sosna (5). Mam do dyspozycji 10 hortensji limelight (2), ale nie wiem, czy nie wsadzę po 2 do jednego dołka , żeby był od razu efekt , mam funkie do półcienia i słońca w kolorze żółtym, zielonym i niebieskim (na projekcie jako( 7), ogólnie-funkie), mam 3 bukszpany -kule (6- na projekcie w trójkącie przy sośnie), mam róże heidetraum o intensywnie różowym kolorze 12 sztuk (nr 4), a dodatkowo musiałabym dokupić coś zimozielonego - pomyślałam o tui danica (?)- oznaczone numerem 3 i o trawach Hakonechloa (nr 8) i morning light (10), numerem 9 oznaczyłam coś niebieskiego, żeby dobrze komponowało się z żółtym, mam dużo bodziszków.

Załączam kilka wariantów, rośliny na obrazkach nie zawsze odpowiadają tym właściwym, ale sa opisane ponizej:

1 szmaragd
2 hortensja limelight
3 tuja danica ?(może być zamiennik, jeszcze nie kupiłam)
4 róże heidetraum
5 sosna (pod nią sporo miejsca,bo dolne gałęzie są podkrzesane, na prpjekcie jest świerk, nie mogłam znaleźć sosny)
6 bukszpan -kule
7 funkie żółte, zielone, niebieskie
8 hakonechloa ? (może być zamiennik, jeszcze nie kupiłam)
9 bodziszki niebieskie,
10 trawa morning light ?(może być zamiennik, jeszcze nie kupiłam)
11 przywrotnik

Używałam testowej wersji i był to pierwszy raz, więc proszę o wyrozumiałość, robiłam zrzuty ekranowe, więc kiepska jakość zdjęć. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi

wersja 1

wersja 2

wersja 3

wersja 4

wersja 5
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:07, 01 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A najważniejsze, że mamy Anię i nie ważne czy w kapciach i pidżamie biegnie do ogrodu aby nam fotkę roślinki zrobić, czy w pożyczonych butach narciarskich uczy jeżdzić czy taniec z grujecznikiem wykonuje zawsze ten sam wulkan energii i upór Całe szczęście, że na Anioła z różkami trafiłaś bo mogłaś się nie nauczyć

z butami a konkretnie faktem iż buty Ani zostały w domu był ubaw ... wychodząc Teresa opowiadała jak to raz pojechała na narty bez butów i oj jak my się z Anią z tego śmiałyśmy ... jak po godzinie drogi na stok ... na miejscu okazało się, że butów Ani nie ma ... to śmiałam się nawet ja ... nawet bo ja już się wówczas wcisnęłam siem w buty (o elastyczności i wadze betonu ) ... zobaczyłam stok (zwany przez wszystkich poza mną polanką ) ... i gdyby można było (a tak obutym nie można było ) ... to z przerażenia i paniki przynajmniej bym sobie zemdlała ... zamiast na skutek nie zabrania butów głównego instruktora śmiałam się ...

i Ania ... nawet ja choć umiem paplać wciąż nie jestem w stanie wyrazić tego co Ania dla mnie zrobiła ... jaka jest wspaniała i Ona I Kazek .. i Teresa ... kochani było wspaniale ... buziaczki

taaaaka jesteś Anek

i jeszcze na chwilę przed wyjazdem ...

Zdjęcia Roku 21:07, 01 sty 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Oj moja żono

wybrał szczuplejszą......buuuuuuuuu
Zdjęcia Roku 20:54, 01 sty 2013

Do góry
Co to za ptak tam leci?

To chyba papuga.

Ojej.....całe stado papug przyleciało.

Zdjęcia Roku 20:52, 01 sty 2013

Do góry
Joanka napisał(a)
Przepis na ogród doskonały: do jednej Danusi dodać jednego Wicia i .....

Zapisałaś? No to ok.

buuuuuuuuhahahhaha
Kasztanowiec drobnokwiatowy - Aesculus parviflora 20:51, 01 sty 2013

Do góry
Nie atakuje go szrotówek kasztanowiaczek.
A tak owocuje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies